48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان، این پروژه که یکی از 5 طرح اصلی منطقه آزاد اینچه برون استان گلستان به شمار میآید با استفاده از منابع، مواد اولیه و انرژی در دسترس، زمینه ایجاد ارزش افزوده، صادرات و افزایش اشتغال در کشور را پدید میآورد. رئیس سازمان صنایع و معادن استان گلستان با اعلام این خبر و اشاره به اینکه به زودی طرح منطقه آزاداینچه برون به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد، تصریح کرد: این شهرک در زمینی به مساحت 5هزار هکتار برای تولید فولاد، سرب و روی، مس، بوکسیت، فروآلیاژها منگنز، کرومیت و سیلیس احداث میشود.
حسینقلی قوانلو با یادآوری اینکه طرح منطقه آزاد اینچه برون از 5 حوزه صنایع متالورژی، پترو پالایش، بندر تجاری خواجه نفس، پایانه غلات و سایت گردشگری آشور آده تشکیل شده است، گفت: ظرفیت 5/ 12 میلیون تنی خط آهن ایران قزاقستان، وجود معادن غنی سنگ آهن آن کشور و مازاد تولید 20 میلیون تنی غلات در سال 2020 قزاقستان، در کنار خط لوله 65 اینچی گاز ترکمنستان، زمینه مساعدی را برای تامین مواد اولیه تولیدات مختلف در منطقه آزاد اینچه برون فراهم کرده است و همچنین موقعیت منحصر به فرد استان گلستان در ترانزیت زمینی، دریایی و خط آهن موجود، پتانسیل فراوانی برای تامین نیازهای کشورهای حوزه دریای خزر و جمهوریهای مستقل مشترک المنافع فراهم کرده است. رئیس سازمان صنایع و معادن استان گلستان درباره میزان پیش بینی سرمایهگذاری در شهرک متالورژی این منطقه آزاد گفت: 6هزار میلیارد تومان برای شهرک متالورژی این منطقه سرمایهگذاری خواهد شد که شامل طرح ایجاد ظرفیت تولید 5 میلیون تن فولاد خام، 200هزار تن فلزات رنگی، 100هزار تن فروآلیاژها، کرومیت و سیلیس است.
قوانلو یادآور شد: در حال حاضر ظرفیت تولید واحدهای نورد فولادی در استانهای گلستان، مازندران، سمنان و گیلان به 4 تا 5 میلیون تن میرسد که بخش عمده نیاز آنها به شمش از طریق واردات از آسیای میانه تامین میشود؛ اما با احداث کارخانههای تولید فولاد خام میتوان نیاز این مناطق را برطرف و بخش دیگر را صادر یا در اختیار بازار داخل قرار داد. به گفته قوانلو، تامین مواد اولیه شهرک متالورژی به وسیله خط آهن و عمدتا با استفاده از معادن قزاقستان صورت میگیرد و گاز مورد مصرف صنایع نیز از ظرفیت خالی خط لوله 65 اینچی ترکمنستان به ایران تامین میشود.
وی به تفاهمنامه بین ایران و قزاقستان و همچنین بهرهگیری از مواد معدنی کشورهای حاشیه دریای خزر اشاره و اظهار کرد: براساس تفاهمنامه نقشه راه بین ایمیدرو و وزارت معادن قزاقستان که سال گذشته به امضا رسید، میتوان مواد اولیه صنایع فلزی را وارد منطقه «اینچه برون» کرد و پس از فرآوری و ایجاد ارزش افزوده بخشی را به بازار استانهای شمالی و بخش دیگر را روانه کشورهای افغانستان و عراق کرد.
قوانلو در عین حال نیاز کشورهای آسیای میانه برای دسترسی به آبهای آزاد را یادآور شد و گفت: این کشورها 5درصد از جمعیت زمین را در اختیار دارند و در بخش حمل و نقل کالا، سوآپ نفت و استفاده از آبهای آزاد سواحل جنوبی ایران بازار مستعدی برای درآمدزایی شرکتهای ایرانی محسوب میشوند.
وی درباره ویژگی جغرافیایی و موقعیت منحصر به فرد استان گلستان گفت: این استان 4 اقلیم دارد و در عین حال 4 مبدا ورود و خروج کالا از مرزهای دریایی،زمینی،ریلی و هوایی را در اختیار دارد.
وی درباره شهرک پترو پالایش اظهار کرد: این شهرک در زمینی به مساحت 5هزار هکتار پالایشگاهی به ظرفیت تولید 100هزار تن فرآوردههای نفتی شامل بنزین، گازوئیل و نفت سفید و صنایع پاییندستی ایجاد میشود و در کنار آن طرح جیتیپی برای تولید پروپیلنها احداث خواهد شد.
قوانلو ادامه داد: با توجه به اینکه کشورهای آسیای میانه به آبهای جنوب دسترسی ندارند با احداث بندر خواجه نفس (به مساحت هزار هکتاری) در منطقه آزاد اینچه برون، استان گلستان، به مرکزی برای سوآپ نفتی تبدیل میشود. به گفته وی منطقه آزاد اینچه برون طبق مطالعات صورت گرفته محلی برای فرآوری و صادرات، افزایش درآمد شرکتهای ایرانی و توازن و ارتقای سرانه درآمد مردم ایران به ویژه استان گلستان است.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...