• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

آیا روسیه به توافق کاهش تولید با اوپک وفادار می‌ماند؟

آیا روسیه به توافق کاهش تولید با اوپک وفادار می‌ماند؟

پوتین در کنفرانس خبری ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶ (سوم دی ۱۳۹۵) خود گفت: مسکو به تعهد خود برای کاهش تولید نفت پایبند است، تولید خود را کاهش می‌دهد و برای بالا بردن سطح قیمت‌ها با اوپک همکاری می‌کند.

وی ابرازامیدواری کرد در میان مدت، قیمت‌ها در سطوح فعلی (یعنی بیش از ۵۵ دلار در هر بشکه) تثبیت شود.

رییس جمهوری روسیه اضافه کرد: چنین سطح قیمتی بیش از میانگین قیمت ۴۰ دلار در هر بشکه است که بودجه سال ۲۰۱۷ روسیه بر اساس آن تنظیم شده است.

وی با تعیین چارچوب اصلی محاسبات دولت‌اش تصریح کرد: اگر قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ به طور میانگین ۵۰ دلار در هر بشکه باشد، به بودجه روسیه در سال یاد شده ۱/۷۵ هزار میلیارد روبل (۲۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار) اضافه خواهد شد.

نشریه فوربس نوشت؛ با پایان سال ۲۰۱۶، شگفت آورترین لحظه برای بسیاری از ناظران بازار نفت در این سال زمانی بود که روسیه در ماه دسامبر (آذر-دی) اعلام کرد، برای کاهش تولید نفت در سال ۲۰۱۷ با اوپک همکاری می‌کند.

به نظرمی رسد، توافق کاهش تولیدنفت اوپک و غیراوپک که نخستین توافق همکاری میان آن‌ها برای کاهش تولید از سال ۲۰۰۱ است، از سوی هیچیک از تولیدکنندکان غیراوپکی به جز روسیه فعالانه مورد عمل قرار نگرفته است.

وقتی اوپک در تاریخ ۳۰ نوامبر (۱۰ آذر) کاهش تولید روزانه ۱/۲ میلیون بشکه خود را اعلام کرد، با اعتماد به این نکته اشاره کرد، در تکمیل این برنامه، بازار شاهد کاهش تولید ۶۰۰ هزار بشکه در روزی غیراوپکی‌ها نیز خواهد بود که بخش عمده آن را روسیه بر عهده خواهد گرفت.

به نوشته فوربس، ۱۰ روز بعد، زمانی که تولیدکنندگان غیراوپک این مطلب را تایید کردند، برنامه کاهش تولید اعلامی آنها ۵۵۸ هزار بشکه در روز بود. با آنکه این رقم کمتر از آنچه اوپک خواسته بود، است، اما همچنان بر بازار تاثیرگذار بود، زیرا روسیه تعهد کرده است از ابتدای ماه ژانویه ۲۰۱۷ (۱۲ دی) ۳۰۰ هزار بشکه در روز از تولید خود بکاهد.

مهمتر آنکه، پوتین خود، تعهدات روسیه را در این رابطه مورد تایید مجدد قرار داده است.

فوربس نوشت: البته، جزییات این توافق مایه نگرانی است. به نظر می‌رسد، کاهش تولید پیشنهادی کرملین یک کاهش تولید واقعی نباشد.

تنها گردآورندگان اطلاعات می‌توانند با قطعیت در مارس ۲۰۱۷ (اسفند ۱۳۹۵) بگویند این برنامه چطور اجرا می شود.

پوتین، سطح تولید ماه اکتبر ۲۰۱۶ (مهر-آبان ۱۳۹۵) روسیه با مقدار ۱۱ میلیون و ۲۴۷هزار بشکه در روز را تولید مبنا برای اجرای این برنامه تعیین کرده است، سطحی که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تا کنون بی سابقه است.

فوربس نوشت، بر اساس ارقام گفته شده، روسیه قصد دارد در ماه مارس ۲۰۰ هزار بشکه در روز از تولید خود بکاهد و آن رابه ۱۱ میلیون و ۴۷ هزار بشکه در روز برساند. در حالی که، تکمیل برنامه کاهش تولید۳۰۰ هزار بشکه در روزی و رساندن سطح تولید این کشور به ۱۰ میلیون و ۹۴۷ هزار بشکه در روز در ماه ژوئن ۲۰۱۷(خرداد-تیر ۱۳۹۶) انجام خواهد شد.

نشریه آمریکایی فوربس نوشت: اجرای برنامه کاهش تولید نفت روسیه، مجری زیرکی مانند پوتین دارد، روشی که وی این برنامه را ارایه کرده، بازار را به این باور رسانده است که به جای نظارت و هدایت تنها، چیز تازه‌ای در جریان خواهد بود.

فوربس نوشت: نکته دیگر، جزییات چگونگی انجام کاهش تولید ۳۰۰ هزار بشکه در روزی روسیه است که کمتر از سه درصد تولید نفت روسیه را نمایندگی می‌کند.

با این حال این شهرت پوتین به عنوان یک مرد قدرتمند است که ایمان بازار به روسیه را برای اجرای این توافق حفظ می‌کند، کشوری که هرگز در گذشته تولیدش را کاهش نداده است، برعکس تولیدکنندگان نفت در خاورمیانه که به کاهش تولید عادت دارند.

«مایک ویتنر» رییس بخش تحقیقات نفت بانک سوسایته جنرال فرانسه همچنان به هر نوع کاهش تولید از سوی روسیه به دلیل بی سابقه بودن چنین اقدامی از سوی این کشور، به دیده تردید می‌نگرد.

این بار اما می‌تواند متفاوت باشد، زیرا پوتین خود درگیر ماجرا است. روسیه ۲ شرکت نفتی دولتی دارد که یکی روسنفت و دیگری گازپروم است که بیش از ۴۰ درصد نفت روسیه را تولید می‌کنند.

پوتین می‌تواند برای اجرای برنامه کاهش تولید، به شرکت‌های یاد شده دستور مستقیم بدهد و شرکت‌های دیگر روسیه را نیز تحت فشار قرار دهد. این عامل را نباید دستکم گرفت.

با این همه، موسسه رتبه سنجی فیچ می‌گوید، این خطر وجود دارد که کرملین به افزایش سهم بازار و درآمدهای نفتی و گازی وسوسه شود.

بنا به اعلام فیچ، اگر قیمت نفت برای مدتی به کمتر از ۴۰ دلار در هر بشکه کاهش یابد، خطر نقض توافق از سوی روسیه به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند، زیرا این سطح قیمت، سطحی است که بودجه دولت روسیه در سال ۲۰۱۷ بر اساس آن تنظیم شده است.

موسسه رتبه سنجی فیچ در یادداشتی به مشتریان خود اعلام کرده است، این توافق باید به تسریع روند تعادل مجدد بازار کمک کند و می‌تواند منجر به افزایش سریع و بیش از انتظار قیمت شود، هر چند ریسک اجرای آن بالا است و واکنش بالقوه تولید نفت شیل آمریکا نیز یک عامل کلیدی در تعیین سطح قیمت های نفت خواهد بود.

فوربس سال ۲۰۱۷ را سال جالبی برای صنعت نفت دانست و افزود، اکنون سخنان پوتین، بازار را به افزایش قیمت نفت در آینده امیدوار کرده است.

اوپک در نشست رسمی ۳۰ نوامبر (۱۰ آذر) خود در وین برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها به بالا رفتن سطح قیمت‌ها کمک کند.

براساس این توافق، قرار است اوپک یک میلیون و ٢۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. این قرارداد از ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی (‌۱۲ دی) به مدت ۶ ماه اجرا می‌شود.

اوپک همچنین موفق شد در تاریخ ۱۰ دسامبر (۲۰ آذر)، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، سودان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد. این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.

این نخستین توافق اوپک و غیراوپک از سال ۲۰۰۱ میلادی است.

 
 

منبع ایرنا

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...