• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

انتقال آب رود زاب به دریاچه ارومیه، تنها گزینه در دست اجرا

انتقال آب رود زاب به دریاچه ارومیه، تنها گزینه در دست اجرا

دكتر مسعود باقرزاده كريمي، معاون امور تالاب‌هاي سازمان حفاظت محيط‌زيست با اعلام اين خبر به همشهري گفت كه تراز آب درياچه در سال‌جاري با كاهش 36سانتي‌متري به 1270.5رسيده بود كه اكنون به‌دليل بارش‌هاي مطلوب سطح تراز آب درياچه به 1270.41رسيده است. اين مقام مسئول درباره تأمين آب از منابع جديد براي درياچه اروميه خاطرنشان كرد: تنها گزينه مورد قبول ستاد احيا و سازمان حفاظت محيط‌زيست، انتقال آب رودخانه زاب به درياچه است كه در دست اجراست.

باقر‌زاده در حالي از گزينه رود زاب به‌عنوان تنها گزينه انتقال آب براي احياي درياچه نام مي‌برد كه 22 دي‌ماه گذشته رحيم ميداني، معاون وزير نيرو، از مطالعه گزينه انتقال آب خزر به درياچه اروميه خبر داده و اعلام كرده بود كه اين يك مطالبه مردمي است و برهمين اساس در دستور كار قرار گرفته است درحالي‌كه بررسي‌هاي همشهري نشان مي‌دهد ستاد احياي درياچه اروميه و سازمان حفاظت محيط‌زيست نه‌تنها با انتقال آب خزر به اروميه كه با مطالعه اين طرح هم به‌شدت مخالفت كرده‌اند. علاوه براين، گزينه انتقال آب ارس به درياچه اروميه هم از دستور كار ستاد احياي درياچه اروميه خارج شده است.

انتقال پساب تصفيه خانه‌هاي حوضه آبريز درياچه اروميه به درياچه يكي از راهكارهاي مصوب نقشه راه احياي درياچه اروميه است كه 9ارديبهشت‌ماه 93در كارگروه ملي نجات درياچه اروميه به رياست معاون اول رئيس‌جمهور و 8تيرماه 93در جلسه‌اي به رياست رئيس‌جمهوري به تصويب رسيد و رئيس‌جمهور دستور شروع عمليات اجرايي آن را صادر كرد. باقرزاده در اين‌باره مي‌گويد كه يكي از راهكارهاي مصوب استفاده از پساب‌هاي تصفيه شده آب شرب و صنعت است كه بالغ بر 200ميليون مترمكعب است و اجراي آن پيگيري مي‌شود؛ اين راهكار تا سال 98به‌طور كامل اجرايي مي‌شود.

  • ستاد احيا به كارخود ادامه مي‌دهد

وي در واكنش به برخي ديدگاه‌ها مبني بر اينكه درياچه احياشدني نيست، گفت: يك نظريه مطرح است كه سطح درياچه به‌دليل انباشت نمك متبلور شده در كف بالا آمده به‌عبارت ديگر، از حجم مخزن درياچه به‌دليل نمك انباشته شده كاسته شده درنتيجه آب ورودي به‌علت عمق كم تبخير مي‌شود. طبق اين نظريه 3.1ميليارد مترمكعب حقابه درياچه، درصورت ورود به درياچه تبخير خواهد شد. نظريه ديگري هم مطرح است كه براساس آن، آب ورودي به‌علت شيرين بودن، نمك متبلور شده را حل مي‌كند و باعث عمق بيشتر درياچه مي‌شود. اينها فرضياتي است كه در حال بررسي است وپاسخ آن در گرو بررسي‌هاي دقيق علمي و فني است.

باقر‌زاده با اشاره به اينكه درياچه اوانز ليك آمريكا و آرال عملا از نمك انباشته شد و راهكاري هم براي نجات اين درياچه‌ها پيدا نشد افزود: با وجود اين، هيچ نظريه و ديدگاهي مانع از تداوم روند احياي درياچه اروميه نمي‌شود و در هر شرايطي بايد 14ميليارد مترمكعب مخزن درياچه از آب انباشته شود و سطح تراز درياچه به 1274.1برسد. اين هدفگذاري با جديت دنبال مي‌شود و با دستيابي به اين هدف، 4300كيلومترمربع از مساحت درياچه اروميه تا افق 1402مرطوب مي‌شود. اين هدفگذاري درصورتي دچار خلل مي‌شود كه شرايط اقليم ناسازگار باشد و اعتبارات لازم هم تأمين نشود. كما اينكه امسال سازگاري اقليم كمك قابل توجهي به احياي درياچه كرد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام
  • ۱
  • بهمن
  • تداوم رکود در بازار سهام

    تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

    تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار
  • ۱
  • بهمن
  • تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

    بورس تهران در مرز هشدار
  • ۲
  • بهمن
  • بورس تهران در مرز هشدار

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

    بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی
  • ۲
  • بهمن
  • بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

    دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...