48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
تقاضای رونقساز شامل گروههای خانهاولی و متقاضیان خرید واحدهای نوسازشده در بافت فرسوده میشود. این نوع تقاضا وارد بازار شده، اما بازار خانههای لوکس و گرانقیمت همچنان در رکود است.
حسین عبده تبریزی، اقتصاددان و صاحبنظر حوزه مسکن با اعلام دلایل رکود در بازار مسکن گفت: هماکنون بازار واحدهای لوکس در رکود به سر میبرد؛ اما با توجه به تقاضاهای ایجادشده برای واحدهای ارزان قیمت وکوچک، بازار معاملات این واحدهای مصرفی امسال رونق میگیرد.
وی با بیان اینکه وضعیت در بازار واحدهای گران قیمت و لوکس مسکونی و همچنین واحدهای تجاری به گونهای است که فعلا ایجادرونق در این بازارها انتظار نمیرود، اعلام کرد: در حال حاضر بازار مسکن از ناحیه تقاضای خانهاولیها، ساکنان بافتهای فرسوده و سایر خانوارهای بدمسکن قابلیت رسیدن به رونق دارد.
اظهارات عبده تبریزی نشان میدهد لازم است نگاه کلی به بازار مسکن به جزئینگری با معیار دو دسته آپارتمانهای «لوکس» و «کوچکمتراژ مصرفی» تغییر کند تا امکان تحلیل دقیق از شرایط بازار و همچنین نوع رونق قابل تحقق در بازار مسکن فراهم شود. به گزارش «دنیای اقتصاد» تحلیلهای عبده تبریزی نشان میدهد در مقطع زمانی فعلی امکان رونق در کل بازار مسکن وجود ندارد، بلکه رونق صرفا از ناحیه معاملات مصرفی واحدهای کوچکمتراژ و میانمتراژ از سوی خانهاولیها، ساکنان بافتهای فرسوده و سایر خانوارهای بدمسکن وجود دارد. روز گذشته «دنیای اقتصاد» در گزارشی با تشریح تغییرات ساختاری در بازار مسکن تهران نسبت به اوایل دهه ۹۰، انتظار برخی فعالان بازار برای رونق معاملات در کل بازار را غیر قابل تحقق عنوان کرد.
عبدهتبریزی همچنین با اشاره به کاهش آهنگ رشد جمعیت و مهاجرت در تهران معتقد است انتظار رونق از جنس ایجاد تقاضای هجومی در بازار مسکن در نتیجه این دو عامل منتفی است و جنس رونق قابل تحقق در بازار مسکن در مقطع زمانی فعلی از نوع خرید واحدهای مصرفی است.
مطابق با نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، جمعیت تهران با ۵ درصد رشد از ۸ میلیون و ۲۹۳ هزار نفر در سال ۹۰ به ۸ میلیون و۷۳۷ هزار نفر در سال ۹۵ نفر رسیده است. این درحالی است که نرخ رشد جمعیت در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۵ که جمعیت تهران ۷ میلیون و ۸۰۳ هزار نفر بوده، ۶ درصد بوده است که نشاندهنده کاهش یک واحد درصدی نرخ رشد جمعیت در پایتخت است. مشاور وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان اینکه هر چهار طلاق یک تقاضای جدید در بازار مسکن ایجاد میکند، گفت: سالانه نزدیک به ۶۵۰ هزار ازدواج در سطح کشور انجام میشود که این رقم نیز رو به کاهش است.
وی همچنین بر ضرورت توسعه بازار تسهیلات رهنی در قالب وامهای بلندمدت برای خرید مسکن بهمنظور افزایش قدرت خرید خانوارهایی که قصد خرید مسکن دارند اما به دلیل ضعف بنیه مالی نمیتوانند اقدام به خرید کنند، تاکید کرد.
دنیای اقتصاد
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...