48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
در جلسه علنی امروز مجلس لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم در دستور کار مجلس قرار گرفت که در نهایت نمایندگان با ۱۴۳ رای موافق ۱۲۰ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۷۱ نماینده حاضر با آن موافقت کردند.
گفتنی است در جلسه امروز مجلس، دو نماینده در موافقت و دو نماینده در مخالفت با این لایحه صحبت کردند و سپس نقطه نظرات کمیسیون و وزیر امور خارجه در این رابطه مطرح شد.
حاجیدلیگانی در اخطار قانون اساسی: قانون داخلی را کنار گذاشتیم، کنوانسیون بینالمللی را تصویب کردیم!
حسینعلی حاجیدلیگانی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم CFT با ارائه اخطار قانون اساسی، خطاب به رئیس مجلس اظهار داشت: لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی از مصادیق مبارزه با فساد و پولشویی بود که در جلسه علنی هفته گذشته یکبار توسط شما رأیگیری شد که نمایندگان با از دستور کار خارج شدن آن مخالفت کردند اما برخلاف قانون، بار دیگر توسط آقای مطهری رأیگیری و از دستور کار خارج شد.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید کردند که در وهله اول باید به قوانین داخلی خود توجه داشته باشیم و خیلی توجه به کنوانسیونهای بینالمللی نکنیم اما در جلسه هفته گذشته ما قانون داخلی را کنار گذاشتیم و کنوانسیون خارجی را اولویت قرار دادیم.
وزیر امور خارجه در مجلس: نپیوستن به CFT بهانه دست آمریکا می دهد/ موضوع ارز هیچ ارتباطی به FATF نداشت
وزیر امور خارجه با بیان اینکه نمیتوانیم تضمین بدهیم با پیوستن به لایحهCFT مشکلات حل شود، گفت: اما این تضمین را میدهیم که با نپیوستن به این لایحه آمریکا بهانههای مهمی برای افزایش مشکلات ما پیدا خواهد کرد.
در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) محمدجواد ظریف گفت: بارها با مقاومت مردم و تدبیر، آمریکا را شکست دادیم و این بار هم با درایت آمریکا را شکست میدهیم.
وی در ادامه افزود: شکست تحریمها نیازمند همراهی و همدلی همه مردم با رعایت مصالح ملی خارج از نگرانیهای جناحی است.
ظریف عنوان کرد: اگرچه برخی کشورها با حق شرط مخالفت کردند ولی به این معنی نبود که حق شرط از درجه اعتبار ساقط شده است و با یک یا چند مخالفت حق شرط از درجه اعتبار ساقط نمیشود.
وی با بیان اینکه بسیاری از مقررات و مصوبات مثل لایحه کنوانسیون حقوق کودک با مخالفتهای متعددی مواجه شده و کشورهای متعددی ایراد گرفتند، گفت: ولی از درجه اعتبار ساقط نشده و حق شرط برای ما محترم است و خط ما را مشخص میکند اما دیگران هم میتوانند به آن اعتراض کنند.
این عضو کابینه با اشاره به اینکه ما باید ببینیم خودمان چه حدودی داریم و دیگری چه حدودی دارند و آثارش چه خواهد بود، اظهار داشت: از نظر حقوقی حق شرط برای ما محترم و موجه است و حق مجلس است که برای تصویب کنوانسیون شرط تهیه کند که در این صورت شروط در زمان الحاق ابلاغ خواهد شد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه موضوع ارز هیچ ارتباطی به FATF نداشت، گفت: این موضوع بر اساس قانون پولشویی بود و هم زمانی که ورود ارز ممنوع شد و هم الان که آزاد شده، مقررات پولشویی باید رعایت شود. بنابراین نباید مسائلی که مربوط به مشکلات دیگر است را به FATF مرتبط دانست.
ظریف با بیان اینکه FATF ارتباط مستقیم با بسته شدن حساب دانشجویان و بازرگانان ایرانی دارد و مستقیما به عدم امکان پرداخت به ایران مربوط است، عنوان کرد: اگرچه ممکن است دلایل دیگر هم داشته باشد اما این چیزی است که دوستان ما هم به ما میگویند. مثلا چینیها که نیات اسکتباری علیه ایران ندارند و از نظر مواضع بین المللی شبیه جمهوری اسلامی و شریک راهبردی ما هستند.
وی در ادامه افزود: ما توافق جامع همکاریهای راهبردی با چین داریم و با روسیه هم شریک راهبردی هستیم اما رئیس بانک مرکزی چین به آقای همتی گفته بدون FATF نمیتوانیم کار شما را انجام دهیم.
ظریف با بیان اینکه با اجرای شروط FATF همه مشکلات ما حل نمیشود، گفت: ما توانستهایم آمریکا را به حدی منزوی کنیم که اتحادیه اروپا به عنوان شریک راهبردی آمریکا مقررات و مکانیسمی ایجاد کرده تا بتواند تحریم آمریکا را دور بزند. این مکانیزم نقطه شروع پایان حکومت دلار بر اقتصاد جهانی تلقی میشود.
وی با بیان اینکه ما کسی را نمیترسانیم، اظهار داشت: به قدرت خودمان و مقاومت مردم هم ایمان داریم اما دچار خودتحریمی نمیشویم و بهانه به دست کشورهای اسکتباری و صهیونیستها نمیدهیم و اولین مکانیزم مالی برای دور زدن تحریم توسط متحد آمریکا را هم از بین نمیبریم.
وزیر امور خارجه در پایان گفت: ما همزمان در برابر دشمنی آمریکا میایستیم و نشان میدهیم همان طور که رهبری فرمودند این بار هم آمریکا را در تحریمها شکست میدهیم.
علی لاریجانی: نظر مجلس با چند پیامک تهدیدآمیز تغییر نمیکند
رئیس مجلس در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان با اشاره به ارسال پیامکهای تهدیدآمیز به نمایندگان درباره لایحه CFT گفت: مجلس بالغ تر از این است که با چند پیامک نظرش عوض شود.
در جلسه علنی امروز مجلس، نصرالله پژمان فر در تذکری با استناد به مواد ۱۸، ۲۲ و ۱۹۶ آیین نامه داخلی مجلس گفت: در ماده ۲۲ صراحتا اداره مجلس از وظایف رئیس مجلس عنوان شده و همچنین قطع کردن صحبت ناطق خلاف است و خلاف از رئیس بدتر است.
وی در ادامه افزود: امروز جلسه غیرعلنی تشکیل دادید و خیلی از مسائل را مطرح کردید در حالی که حق مردم دانستن است و باید بدانند چه تصمیماتی گرفته میشود. مسئولین در جلسه پنهانی چیزهایی گفتند که اگر مردم بدانند مسائل برایشان روشنتر میشود.
پژمان فر با بیان اینکه مردم نگران هستند، اظهار داشت: چند هزار نفر جلوی مجلس جمع شدند و این حاکی از نگرانی مردم است. چرا دو ساعت جلسه غیرعلنی برگزار میشود. تمام ادبیات این جلسه هم این بود که بترسانید و نگرانی ایجاد کنید. این در شرایطی است که کشور با مشکلات و سختیهایی روبرو است و بنابراین کار درستی نیست.
نماینده مردم مشهد در مجلس عنوان کرد: مومن نباید از یک سوراخ دو بار گزیده شود. در برجام هم گفتند همه مشکل مردم حل میشود اما در این لایحه دولت هم نگران است که اگر نبود، اعلامیه تفسیری نمیداد. آیا واقعا مشکلات اقتصادی مردم با این لایحه حل میشود یا میخواهند سفره مردم را تنگتر کنند؟
در ادامه رییس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: من قسمت اول تذکر شما را میپذیرم و از آقای نقوی حسینی هم عذر میخواهم که وسط حرفشان حرف زدم. ایشان در زمان بررسی برجام در مجلس بود و واقعا این طور نبود و بیرون موضوع جور دیگری منعکس شد.
علی لاریجانی در ادامه افزود: ما چهار ساعت بحث کردیم و کمیسیون برجام هم تشکیل شد و در پانزده شانزده جلسه بحث شد. خودم جلساتی بین فراکسیونها گذاشتم و آقایان روی متنی وفاق کردند. موضوع در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی هم بحث شد.
لاریجانی عنوان کرد: میگویند من در جلسه غیرعلنی افراد را ترساندهام. آیا من چیزی گفتهام که بترسید؟ من فقط نکته رهبری را خواندم و نمیخواستم آن را در جلسه علنی بگویم اما آقایان تذکر دادند و مجبور شدم.
رییس مجلس همچنین با اشاره به ارسال پیامکهای تهدیدآمیز به نمایندگان درباره لایحه CFT گفت: مجلس بالغ تر از این است که با چند پیامک نظرش عوض شود.
پاسخ رهبری به نامه لاریجانی درباره لوایح FATF
رییس مجلس عنوان کرد که مقام معظم رهبری با بررسی لوایح کنوانسیون های مرتبط با FATF در مجلس مخالفتی ندارند.
در جلسه امروز مجلس علی لاریجانی در پاسخ به اخطار نقوی حسینی نماینده ورامین متن نامهای را که به مقام معظم رهبری درباره لایحه FATF ارسال کرده بودند را به شرح زیر قرائت کرد.
جناب آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحنیت
در پی استفسار تلفنی جنابعالی نسبت به مخالفت و عدم مخالفت مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی) با بررسی لوایح چهارگانه به کنوانسیونها در مجلس شورای اسلامی به دنبال فرمایشات معظم له در دیدار نمایندگان، مقام معظم رهبری فرمودند: آنچه که من در دیدار با نمایندگان راجع به لوایح چهارگانه و کنوانسیونها گفتهام مربوط به اصل کنوانسیونها بود و نه کنوانسیون خاص.
لذا با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم. تا مسیر قانونی خود را طی کند. تدبیر فوق قبلا در زمان استفسار به طور شفاهی به جنابعالی ابلاغ شده بود.
فیضی در موافقت با CFT: راه بهانهجویی دشمنان را ببندیم/ مجلس را متهم به دروغگویی نکنید
محمد فیضی نماینده مردم اردبیل در مجلس در موافقت با لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم CFT، با اشاره به نقل قولهای صورت گرفته از رهبر انقلاب در خصوص این قبیل کنوانسیونها اظهار داشت: هیچ کس سخنگوی رهبر انقلاب نیست. چرا نمایندگان را متهم به دروغگویی می کنید؟ چرا موافقین این لایحه را در صف یزیدیان و مخالفان آن را در صف حسینیان قرار می دهید؟
وی اظهار داشت: پیام رهبر انقلاب که از سوی آقای حجازی به صورت کتبی به آقای لاریجانی داده شده است در جلسه غیرعلنی قرائت شد و اعلام شد که نظر آقا در مورد کنوانسیون های بین المللی ناظر به همه کنوانسیون ها بوده و کنوانسیون خاصی مد نظر ایشان نبوده و باید به صورت منطقی و مستدل این لایحه بررسی شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر FATF اجرایی و عملیاتی نشود خودمان با دست خودمان کانال های بانکی را مسدود می کنیم. برخی دوستان می گویند باید در مجلس قانونی برای مبارزه با پولشویی وضع کنیم اما ما معتقدیم FATF قبول رویه های حداقلی برای مبارزه با پولشویی در صحنه بین المللی است. این استانداردها دولتی نیست. مربوط به بنگاه های اقتصادی است، بنگاه های اقتصادی می توانند به صورت مستقل این استانداردها را رعایت کنند.
فیضی خطاب به نمایندگان گفت: فکر نکنید ما در مقام انتخاب هستیم. مقدمه لازم برای داشتن روابط عادی در صحنه بین المللی، تصویب لوایح چهارگانه است. اگر بسترهای لازم برای مقابله با پولشویی تصویب نشود شاهد مقابله جامعه بین المللی با ایران خواهیم بود.
وی افزود: پیامدهای عدم تصویب این لایحه برای مردم تشریح نشده است، بانک های کشورهای دوست مانند سوریه، عراق، چین، ترکیه، هند، روسیه نیز در صورت عدم تصویب این لایحه برای ایجاد روابط مالی با ایران دچار مشکل خواهند شد، حتی برای افتتاح حساب و سادهترین امورات بانکی نیز به مشکل برمیخوریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: با عدم پیوستن به FATF ایران قادر نخواهد بود حق عضویت خود را در منطقه و محیطهای بین المللی بپردازد.
فیضی خاطرنشان کرد: ما ضمائم کنوانسیون را نپذیرفته ایم، خودمان تروریسم را تعریف خواهیم کرد. مبارزه علیه اشغال خارجی را مصداق تروریسم نمی دانیم. روند الحاق و خروج از کنوانسیون نیز پیشبینی شده است.
وی با تأکید بر اینکه راه استقلال کشور از تأمین معیشت ملت می گذرد، تصریح کرد: ما نفت را می فروشیم اما در انتقال پول به کشور با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم و نباید خود را در مشکل جدیدی قرار دهیم.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید در پایان مدعی شد: از فشار اقتصادی مردم بکاهیم و راه بهانهجویی دشمنان ملت را ببندیم.
جلسه غیرعلنی کمیسیون امنیت ملی برای بررسی لایحه CFT در صحن
بر اساس اعلام قبلی، جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، برای بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم CFT از ساعت ۷ صبح امروز و در محل صحن مجلس برگزار شد و تا حدود ۸ و ۳۰ دقیقه ادامه داشت.
این جلسه به درخواست نمایندگان مجلس برای تبادل نظر میان دستگاه اجرایی، حقوقدانان و نمایندگان مجلس درباره لایحه الحاق به CFT و به ریاست حشمت الله فلاحتپیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و با حضور کارشناسانی از وزارتخانه های اطلاعات، اقتصاد، امور خارجه، بانک مرکزی و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از حدود ساعت ۷:۱۵ آغاز شده است.
قرار است در این نشست، نمایندگان مخالف و موافق این لایحه به ارائه نظرات خود پیرامون لایحه CFT بپردازند.
دهقان در مخالفت با CFT: دادن اطلاعات به دشمن در شرایط جنگ اقتصادی خیانت است
در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
محمد دهقان نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی در مخالفت با این لایحه اظهار داشت: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم، آمریکایی ها تمام توان خود را صرف کرده اند تا از طریق فشار اقتصادی، ملت را به زانو درآورند و زمینه ضربه زدن به جمهوری اسلامی را فراهم کنند.
وی اظهارداشت: در این شرایط آیا ما باید شاگرد خوب کلاس FATF باشیم و هر چه دشمن گفت عمل کنیم؟ ما از ابتدای انقلاب تحریم بودهایم. می دانیم که نوع تحریم ها متفاوت شده است اما در همان زمان نیز برای واردات اسلحه به داخل کشور نمی توانستیم به صورت رسمی اقدام کنیم. باید اقدامات غیررسمی انجام میدادیم.
نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: در سال های ۹۰ و ۹۱ جمهوری اسلامی از سوی اتحادیه اروپا و شورای امنیت تحریم شده بود اما به صورت غیررسمی کارهای خود را انجام می داد اما الزاماتی که FATF برای ایران دیکته کرده بود، اجرا نکردیم و از این طریق دهها میلیارد دلار نفت فروختیم.
دهقان تصریح کرد: از سال ۹۵ دولت قبل از اینکه کنوانسیون ها به تصویب مجلس برسد، الزامات FATF را اجرا کرد. اجرای این الزامات موجب شد کشور در زمینه اقتصادی دچار بحران های جدی شود. در دو سال گذشته دولت به خاطر اینکه ثابت کند ملزم به تعهدات بینالمللی است، اجازه نداد ارز از طریق غیررسمی وارد کشور شود.
نماینده طرقبه و چناران ادامه داد: علت افزایش نرخ دلار اجرای الزامات FATF توسط دولت بود. بخشی از علت بحران های اقتصادی در کشور، اجرای الزامات FATF بوده است.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی تاکید کرد: نباید در شرایط جنگی، اطلاعات اقتصادی کشور در اختیار دشمن قرار گیرد. بحث هایی که در مورد حزب الله و گروه مقاومت مطرح است، بحث های فرعی است؛ اصل جمهوری اسلامی ایران است. هزار تا حزب الله و مقاومت فدای جمهوری اسلامی ایران. تا جمهوری اسلامی ایران وجود نداشته باشد، حزب الله و گروه های مقاومت وجود ندارند.
وی اظهارداشت: هدف دشمنان این است که کشور را در تنگنای اقتصادی قرار دهند که با سادهاندیشی های دولت این اتفاق افتاد.
نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در خصوص علت کاهش قیمت دلار اظهار داشت: علت کاهش قیمت دلار این بود که شورای هماهنگی قوا واردات دلار را آزاد کرد و دلار ارزان شد.
وی ادامه داد: به محض اجرای الزامات FATF برخی بانک ها اعلام کردند که نهادها و افرادی که توسط آمریکا تحریم شده اند نباید در بانک های ایران حساب داشته باشند، حتی یکی از بانک ها در این خصوص بیانیه داد.
دهقان تصریح کرد: در شرایط جنگ اقتصادی باید ریسک کرد، باید تحریم ها را دور زد. اجرای این الزامات کشور را قفل می کند. به بهانه برجام ۵ سال کشور را قفل کردند، به بهانه FATF نیز دو سال دیگر کشور را قفل می کنند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: از ۴۱ الزام FATF دولت ۳۷ الزام را اجرا کرده، ۳ الزام نیز در مجلس به تصویب رسیده، باید در مورد CFT با دشمن مذاکره کرد.
وی خطاب به عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارج که در جلسه حضور داشت، گفت: آقای عراقچی مذاکره این نیست که هر چه دشمنان گفتند ما عمل کنیم، مذاکره این است که شما بروید بگویید ما ۴۰ الزام را اجرا می کنیم، اگر ایران را از لیست سیاه خارج کنید، آخرین الزام را نیز تصویب خواهیم کرد.
نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: آقای لاریجانی اعلام کردند که نمی توان تضمین داد که حتی با تصویب این لوایح، ایران از لیست سیاه FATF خارج شود.
دهقان تاکید کرد: در جنگ اقتصادی دادن اطلاعات به دشمنان خیانت است، ولی متاسفانه این اطلاعات به صورت برخط به دشمنان داده می شود. این کار منطبق با تدبیر نیست.
نماینده طرقبه و چناران گفت: عربستان سعودی حامی اصلی تروریسم است، با پول عربستان، داعش ایجاد شد. سوال ما این است که چرا عربستان سعودی عضو ناظر FATF است و در لیست سیاه این نهاد بینالمللی قرار نگرفته است؟
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی گفت: آقای لاریجانی می گوید قرار است عربستان و آمریکا عضو دائم FATF شوند، در این صورت اجازه نخواهند داد که ما از لیست سیاه FATF خارج شویم.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی مجددا تأکید کرد: عده ای به اسم شفافیت میخواهند کشور را قفل کنند.
تعدادی از نمایندگان با نمایش پلاکاردهایی با CFT اعلام مخالفت کردند
همزمان با بررسی لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم CFT در جلسه علنی امروز مجلس، تعدادی از نمایندگان مجلس با در دست داشتن پلاکاردهایی مخالفت خود را با تصویب این لایحه اعلام کردند.
حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان و حبیب الله دهمرده نماینده زابل پلاکاردی را در دست داشتند که در آن نوشته بود «به کنوانسیون استعماری رای نمیدهیم».
نصرالله پژمانفر نماینده مشهد، سیدناصر موسوی لارگانی نمیاینده فلاورجان و سیدصادق طباطبایینژاد نماینده اردستان نیز با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون «من اطلاعات اقتصادی کشور در جنگ اقتصادی به دشمن نمیدهم» مخالفت خود را با لایحه CFT اعلام کردند.
نعمتی در موافقت با CFT: بهانهها را از دشمن بگیریم/ نمیتوانیم مبادله ارزی داشته باشیم
بهروز نعمتی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون مستقلین مجلس در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) و در موافقت با این لایحه، با بیان اینکه باید بهانه ها را از دشمن بگیریم، اظهارداشت: ما تاکنون ۴۰ مورد از الزامات گروه اقدام مالی FATF را اجرا کردهایم و اگر عضو این کنوانسیون نشویم، یعنی عملا به هیچ کدام از این الزامات پایبند نبودهایم.
وی افزود: خیلی از کسانی که در سال های تحریم در دور زدن تحریم ها به ما کمک کرده اند، امروز به رئیس کل بانک مرکزی و مسئولان نظام میگویند که اگر ایران عضویت در CFT را نپذیرد، ما نمیتوانیم حتی یک سنت مبادله ارزی داشته باشیم.
نعمتی گفت: دوستان عزیز! ما باید مسائل را به گونهای بررسی کنیم که خداپسند باشد، مگر ما تا به امروز یک دینار به تروریستها کمک کردیم؟ چهار گروه تروریستی شامل القاعده، طالبان، داعش و جبههالنصره از سوی سازمان ملل به عنوان گروههای تروریستی معرفی شدند و بقیه مواردی را که مخالفین در خصوص این بحث مطرح میکنند، اما و اگرهای این موضوع است.
عضو فراکسیون مستقلین مجلس افزود: آقای ظریف حرف خوبی را زدند و گفتند که چرا ما باید از ترس اینکه در آینده بمیریم، الان خودکشی کنیم. ما برای خودمان یک سطح ایجابی گذاشتیم یعنی معتقدیم نباید به تروریستها کمک شود اما ممکن است یک کشوری بخواهد بر ما حق تحفظ بگذارد.
وی تصریح کرد: اگر حق تحفظی هم وجود داشته باشد، این موضوع بین دو کشور است و هیچ مرجعی هم نمیتواند در آن دخالتی کند.
نعمتی با بیان اینکه چرا ما باید با عدم پذیرش CFT برای دیگران حق و بهانهای ایجاد کنیم؟ گفت: امروز بیش از ۱۸۸ کشور CFT را پذیرفتهاند و بیشتر آنها هم شروطی را برای این مسئله در نظر گرفتند که طبیعی است؛ بنابراین ما نباید با عدم پذیرش این موضوع، برای کسانی که میخواهند برای ما مشکلساز شوند، حق و بهانهای را ایجاد کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: آنها که میگویند برجام برای ما هیچ سودی نداشت، به این موضوع توجه کنند که حداقل نفع برجام این بود که همه کشورهایی که یک روز علیه ما بودند، امروز در کنار ما هستند؛ اروپاییها امروز همراه با هستند و از برجام حمایت میکنند. شما ببینید آن زمان چهار قطعنامه سنگین علیه ما وضع شد و امروز همه آنها بلااثر است.
وی ادامه داد: ما آن زمان کوچکترین مذاکرهای حتی با دوستان خود هم نمیتوانستیم داشته باشیم ولی امروز شما ببینید در مجمع عمومی سازمان ملل با چه تعداد کشور دیدار و گفتوگو داشتیم؛ بنابراین در نقد کردن خود منصف باشید.
نعمتی اظهار داشت: وضعیت کشور ما در موضوع FATF، وضعیت در حال تعلیق است و پس از ما فقط کره شمالی است که در لیست سیاه قرار دارد؛ بنابراین همه کشورها موظف هستند که در CFT حضور داشته باشند.
عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما قطعاً اطلاعات سری خود را به کسی نخواهیم داد و این اشتباه بزرگی است که برخی مخالفین دارند، گفت: حق شرط، حق حاکمیتی است و اگر کسی اعتراضی به ما داشته باشد، فقط آن کشور در برابر ما قرار دارد؛ نه کل اعضا.
وی گفت: دوستان توجه داشته باشند که کنوانسیون CFT، ابزار مناسبی برای پیگیری مسئله تروریسم است. ما خود قربانی تروریسم بوده و هستیم و هزینههای سنگینی در این مسیر دادهایم. ما بیشترین تاوان را برای تروریسم پرداخت کردهایم بنابراین چرا میخواهید به جهانیان اینطور وانمود کنیم که حامی تروریسم هستیم؟
نعمتی تصریح کرد: بنده خود مقلّد حضرت آقا هستم و اگر رهبری نظری مخالف این موضوع داشته باشند، بنده قطعاً به CFT رأی نخواهم داد اما واسط ما با نهاد مقدس رهبری، رئیس محترم مجلس است و نه دیگرانی که به هر بهانهای از رهبری هزینه میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قرار نیست که مردم ما در بدترین وضعیت مالی و اقتصادی باشند. آقای دهقان عزیز! شما که در شهرستان خودتان با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه هستید، آیا بخشی از این مشکلات به همین کنوانسیون مرتبط نیست؟ ببینید ما امروز دیگر نمیتوانیم پول نفتهای فروش رفتهی خود را وارد کشور کنیم؛ این واقعیت امروز است که همه باید به آن توجه داشته باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آقای دهقان! شما مطالبی را گفتید و به دولت مواردی را منتسب کردید که حق نبود. اگر ما مجدد بخواهیم پول نفت فروخته شده خود را زیر پلهای فراهم کنیم، نتیجه این وضع، امثال بابک زنجانیها خواهد بود؛ بنابراین اگر CFT را نپذیریم یعنی میلیاردها دلار پول مردم را به تاراج میدهیم.
مخالفت نمایندگان با رایگیری علنی برای لایحه CFT
گفتنی است بعد از آنکه اسامی موافقان و مخالفان کلیات این لایحه اعلام شد، احمد امیرآبادی، عضو هیات رئیسه مجلس عنوان کرد که دو نامه با ۱۷ و ۴۰ امضا به هیات رسیده تا براساس مواد ۱۲۴ و ۱۳۰ آیین نامه، رای گیری درباره این لایحه به صورت علنی باشد.
در ادامه علی لاریجانی، رئیس مجلس گفت: طبق این مواد رای گیری با ورقه و آشکار انجام میشود.
در نهایت نمایندگان با ۱۱۷ رای موافق، ۱۱۱ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از مجموع ۲۶۴ نماینده حاضر با رای گیری به صورت علنی مخالفت کردند.
آغاز جلسه علنی مجلس برای بررسیCFT
جلسه علنی امروز مجلس در حالی به ریاست علی لاریجانی آغاز شده که لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم در دستور کار پارلمان قرار دارد.
در نشست علنی امروز مجلس نمایندگان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) را در دستور کار دارند.
گفتنی است بررسی گزارش کمیسیون عمران در خصوص بخشنامههای وزارت راه و شهرسازی در حوزه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح اصلاح قانون صدور چک و سوال حبیبالله دهمرده نماینده زابل و حسن کامران نماینده اصفهان از وزیر نیرو نیز در دستور کار امروز مجلس قرار دارد.
بر اساس این گزارش در جلسه امروز مجلس که با حضور وزرای اطلاعات و امور خارجه برگزار می شود، نمایندگان مجلس با رای گیری علنی برای لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) مخالفت کردند.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...