48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
معاملات روز گذشته محصولات پتروشیمی در بورس کالا تا حدودی رونق از دست رفته را به بازار بازگرداند ولی هنوز عرضههای جذاب پیشین در بازار کم است و خریداران به تنوع عرضههای بیشتری نیاز دارند. با توجه به افزایش نسبی حجم معاملههای پلیمرها در بورس کالا که به گام اول خروج از رکود تعبیر شد، اعلام افزایشی قیمتهای پایه و انتظار بازگشت ثبات به قیمتها در کنار خودنمایی مجدد تقاضا میتواند گام دوم خروج از رکود تعبیر شود، بنابراین به افزایش حجم عرضهها برای برخی گریدهای خاص نیاز داریم. در هر صورت بازگشت خریداران به رینگ پتروشیمی بورس کالا با وجود نیاز به عرضههای بیشتر مهمترین واقعیت این روزهای بورس کالا به حساب میآید که باعث شد حجم معامله در روز گذشته به بیشتر از 40 هزار تن در تالار برسد.
در روز گذشته و بر اساس اطلاعیه عرضه، شاهد عرضه بیش از 50 هزار تن انواع محصولات پلیمری بودیم که پس از افزایش نسبی قیمتهای پایه و کاهش قیمتهای SBR و PVC اولین عرضه مهم تلقی میشود. در نگاه اول باید منتظر معاملات جذابی در تالار پتروشیمی بورس کالا باشیم، ولی کاهش نسبی عرضههای جذاب یا کالاهایی که در گذشته مورد توجه بازار قرار داشتند، باعث شد که از جذابیت معاملات کاسته شود. از سوی دیگر عدم عرضه پلیاستایرنهای پتروشیمی تبریز را میتوان مهمترین عقبنشینی عرضهکنندگان در بازار داخلی بهشمار آورد.
نکته مهم درخصوص عرضههای روز گذشته را باید افت عرضههای جذاب دانست زیرا به جز گریدهای خاصی همچون پلیپروپیلنهای نساجی، PVC یا 0209 امیرکبیر یا انواع OFF گرید تقریبا کالای جذابی در لیست عرضهها دیده نشده که میتواند باز هم سیگنالی برای تضعیف معاملات در بورس کالا بهشمار بیاید. نیاز به عرضههای بیشتر همچون برای پلیاتیلن ترفتالات بطری یا پلیپروپیلنهای نساجی و PVC را باید جدی گرفت.
متاسفانه چند هفته است که برخلاف گذشته حجم معاملهگریدهای سنگین یا تزریقی کاهش یافته البته عقبنشینی عرضهها را باید در این زمینه جدی گرفت. این شرایط دو دلیل اصلی میتواند داشته باشد: اول بالابودن موجودی انبارها در بازار داخلی که جذابیت خرید از بورس کالا را محدود میسازد و دوم کاهش تقاضای موثر در صنایع پاییندستی است. به نظر میرسد با ورود به روزهای سرد سال حجم تولید کالاهایی همچون لولههای انتقال آب کاهش یافته که عقبنشینی معاملات مواد اولیه آنها را به همراه دارد. از سوی دیگر هنوز هم بسیاری از تولیدکنندگان بر مبنای سفارش در حال تولید هستند که میتواند افت محسوس تقاضا در بورس و بازار را محدود کرده و باز هم میتواند از قیمتها و حجم معاملات فعلی حمایت کند. نکته دیگر درخصوص گریدهای سبک و خطی معروف به انواع نایلونی است که با افت حجم معاملات در بورس کالا و کاهش قیمتها در بازار همراه شده است. به نظر میرسد با توجه به بالابودن موجودی انبارها باز هم این شرایط ادامه یافته ولی افت حجم معاملات در بورس و ورود بسیاری از کالاها به مچینگ شاید شرایط را تغییر دهد ولی شفاف شدن اوضاع به زمان بیشتری نیاز دارد. مناسبتهای مذهبی اربعین در ایران و بازار منطقهای عراق میتواند پتانسیلی برای تقویت حجم تقاضا باشد که به احتمال قوی بر این بازار در کنار پلیاستایرنها مستعد رونق گرفتن خواهد بود.
در بازار داخلی محصولات پلیمری شاهد چندگانگی قیمتها هستیم تا جایی که برخی از کالاها با افزایش نرخ و برخی دیگر با کاهش قیمت رو به رو هستند که شرایط نامتعادلی را نشان میدهد. به نظر میرسد بازار با وجود تقاضا در مسیر عرضهها گام بر میدارد. به عبارت ساده تر همچون روزهای اخیر باز هم کالاهایی که با عرضه کمتری روبهرو هستند افزایش قیمت داشتهاند که سکان این شرایط نیز در بورس کالا رقم میخورد. در هر حال هر کالایی که در بورس معاملات نقدی بیشتری را به خود دیده در بازار داخلی با کاهش قیمت و کاهش حجم معاملات بورس کالا به افزایش قیمتها ختم شده است.
مهمترین رخدادها در بازار محصولات پتروشیمی:
– افزایش محدود قیمتهای پایه در بورس کالا
– کاهش نسبی حجم عرضهها در بورس کالای ایران
– عدم عرضه پلیاستایرن انبساطی پس از بازگشت سقف 10 درصدی نوسان قیمتها
– کاهش نسبی جذابیت بسیاری از معاملات با برخی محدودیتها درخصوص عرضههای جذاب
– بی میلی بسیاری از خریداران برای ورود به معامله
– پایین بودن حجم معامله برای اغلب گریدهای سبک و خطی به جز 0209 امیرکبیر و 0075 بندرامام
– توجه خریداران به گریدهای OFF همچون گذشته
– بالابودن جذابیت پلیپروپیلنهای نساجی و PVC حتی عرضههای سلف آنها همچون گذشته که باز هم شائبه مدیریت بازار را در ذهن زنده میکند
– ورود بسیاری از کالاها به مچینگ
– بالابودن حجم عرضههای سلف یا نقدی مچینگ
– نیاز بازار به افزایش عرضههای پلیاتیلن ترفتالات بطری
– رواج چندگانگی قیمتی در بازار داخلی محصولات پلیمری
– افزایش قیمت برخی گریدهای سنگین در بازار داخلی در کنار کاهش قیمت گریدهای سبک پلیاتیلنی به تبع معاملات پیشین این قبیل کالاها در بورس کالای ایران
– عرضه کج دار و مریز کالاها به بازار داخلی که به نوسان موجودی انبارها منجر شده است
– کاهش قیمتهای جهانی در کنار نوسان قیمت دلار در سطوحی کمتر از 3600 تومان
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/963988/#ixzz3rq7gLYQO
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...