48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
انجمن صادرکنندگان صنایع دستی ایران که کار خود را از روز گذشته بهطور رسمی آغاز کرده است، رشد 50 درصدی صادرات صنایع دستی را در سال 95 در برنامه خود قرار داده است.
مجیدرضا حریری با بیان اینکه در شرایطی که رشد صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته 6/ 4 درصد بوده، صادرات صنایع دستی در 6 ماهه نخست امسال رشد 13 درصدی داشته است، افزود: «زمینه برای صادرات صنایع دستی فراهم است و لازمه رشد صادرات، افزایش رفتوآمدها به کشور و شناساندن صنایع دستی به گردشگران از کشورهای مختلف است.» به گفته او، این انجمن برای رشد صادرات صنایع دستی بهعنوان یکی از صنایع مهم غیرنفتی که ارتباط تنگاتنگی هم با گردشگری دارد، توجه ویژهای به بازارهای نوظهور همچون بازار کشورهای برزیل، روسیه و چین دارد؛ این در حالی است که 25 درصد از صادرات غیرنفتی ایران به چین بوده و یکی از بزرگترین شرکای تجاری ایران به حساب میآید.
رئیس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی ایران ادامه داد: «تمرکز انجمن بر کالاهای موجودی است که در کشور تولید میشود و اینکه بازارهای مناسب برای صادرات آنها را شناسایی کنیم. علاوهبر این به صورت همزمان سفارش محصولات مورد نیاز و کاربردی برای این بازارها و تولید برای بازارهای جدید را در دستور کار داریم. همچنین تشکیل هلدینگهای تولید و توزیع صادرات صنایع دستی نیز از برنامههای بلندمدت این انجمن است.» حریری وظیفه اصلی انجمن صادرات صنایع دستی را توسعه صادرات صنایع دستی عنوان و تاکید کرد که این انجمن بهعنوان یک نهاد غیردولتی، در مقام مشاور و بازوی اجرایی همراه سازمان میراث فرهنگی و معاونت صنایع دستی خواهد بود که مطالبات و حقوق بخش خصوصی را نیز پیگیری میکند.
تغییر نگاه به صنایعدستی
او در پاسخ به این سوال که انجمن برای کاهش صادرات چمدانی چه برنامهای دارد، گفت: «هدف این است که صادرات چمدانی به صادرات حرفهای تبدیل شود؛ اما به هیچ عنوان درصدد حذف این گونه صادرات نیستیم؛ بلکه تلاش ما بر این است که با کمیتههای تخصصی که داریم، صادرکنندگان این حوزه را شناسایی کرده، آموزش دهیم و آنها را به صادرکنندگان حرفهای تبدیل کنیم. این انجمن درصدد تغییر نگاه صادرکنندگان از تزئینی بودن صرف صنایع دستی به کاربردی بودن آنها و کالای اقتصادی است.» به گفته حریری، صادرات چمدانی نیست که نگرانکننده است؛ بلکه واردات چمدانی است که باید کنترل شود. صادرکنندگان چمدانی به صورت بالقوه صادرکنندگانی حرفهای هستند که باید آموزش دیده و هدایت شوند.
رئیس انجمن صادرات صنایع دستی همچنین یادآور شد: «با توجه به اینکه مدیران صنایع دستی نگاه ویژهای به بخش خصوصی دارند و بر اساس قانون بهبود فضای کسب و کار مقرر شده همه تشکلهای صنفی در اتاق بازرگانی ایران یک نماینده داشته باشند و مشغول بهکار شوند و همچنین با توجه به تاکید ویژه مقام رهبری به صادرات غیرنفتی و اقتصاد مقاومتی، انجمن صنفی صادرکنندگان صنایع دستی شکل گرفته است.»
حریری از راهاندازی نمایشگاه دائمی برای صنایع دستی نیز خبر داد و گفت: «معاونت صنایع دستی، عمارت کوشک را که یک بنای تاریخی بسیار زیباست به انجمن صنفی صادرکنندگان واگذار کرده تا این فضا به یک نمایشگاه دائمی از برترین صنایع دستی ایران که قابلیت صادرات دارند، تبدیل شود.» وی شکلگیری این انجمن را یک فرصت تاریخی عنوان کرد و گفت: «سابقه بها دادن به بخش خصوصی به این شکل که در معاونت صنایع دستی ایران وجود دارد، در نهادهای دولتی دیگر دیده نشده است. با همکاری معاونت صنایع دستی، این انجمن میتواند مطالبهگر اصلی بخش صنایع دستی کشور باشد و در همین راستا، با حضور در اتاق بازرگانی ایران نیز یک صدای رسمی از سوی یک تشکل بخش خصوصی شکل گرفته است.»
انجمن صنایع دستی، صدای بخش خصوصی
مدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی کشور نیز در این نشست با اشاره به روند شکلگیری انجمن صادرات صنایع دستی ایران گفت: «مقدمات قانونی انجمن صنفی صادرکنندگان صنایع دستی از یک ماه و نیم پیش فراهم و هیات رئیسه انتخاب شدند. اساسنامه و اهداف انجمن شکل گرفته و پروانه تاسیس نیز از سوی اتاق بازرگانی ایران به امضا رسیده است. 15 مهرماه امسال بهعنوان نقطه عطفی در تاریخ صنایع دستی کشور، اعلان رسمی فعالیت انجمن را در اتاق بازرگانی ایران داشتیم و از امروز، 23 آذر 94 به صورت رسمی فعالیت این انجمن در عمارت کوشک آغاز میشود.» پویا محمودیان با بیان اینکه انجمن صنایع دستی صدای رسای بخش خصوصی است، تاکید کرد: «جای یک نهاد و مجموعه در بدنه بخش خصوصی که از حق و حقوق صنایع دستی دفاع کند، در کشوری که ادعا دارد سومین کشور از نظر تنوع صنایع دستی در دنیا است، خالی بود.» به گفته او، این انجمن با اعضای حرفهای و متخصصی که دارد در ادامه برای راهاندازی انجمنهای استانی تلاش خواهد کرد تا تمام استانها نیز برای معرفی ظرفیتهای صنایع دستی خود و همکاری با این انجمن اعلام آمادگی کردهاند.
صادرات صنایع دستی؛ صادرات فرهنگ و اصالت ایرانی
یکی از اعضای انجمن صادرات صنایع دستی ایران نیز در این نشست تاکید کرد: «معتقدیم در شرایطی که اقتصاد مقاومتی در دستور کار دولت و کشور است، صنایع دستی حرفی برای گفتن دارد و باید به آن بها داد؛ چرا که این صنعت بهعنوان مکمل صنعت مهم گردشگری میتواند در صورت نگاه و توجه ویژه به آن، در بخش اشتغالزایی هم کارآمد باشد.» به گفته حاجیپور، صادرات صنایع دستی صادرات فرهنگ، اصالت و هنر اصیل ایرانی است که با تشکیل این انجمن درصدد توزیع مناسب و منطقی برای تولید و صادرات صنایع دستی هستیم. این عضو انجمن صادرات صنایع دستی ایران، معرفی ظرفیتهای صنایع دستی کشور، شکلگیری تشکلهای استانی، هدفگذاری بازارهای صادرات و معرفی بازارهای هدف را از جمله اهداف این انجمن عنوان کرد.
به گزارش «دنیای اقتصاد» پس از سالها بیمهری نسبت به صنایع دستی کشور، شکلگیری یک نهاد با اعضای متخصص و حرفهای در بخش صادرات صنایع دستی این امید را پررنگ میکند که علاوهبر شنیده شدن صدای فعالان صنایع دستی در مهمترین نهاد خصوصی یعنی اتاق بازرگانی ایران، بتوان برخی مشکلات این حوزه در زمینه صادرات را رفع کرده و شکلگیری نیز محقق کرد.
حالا به نظر میرسد انجمن صادرات صنایع دستی ایران تلاش میکند در کنار معاونت صنایع دستی کشور و در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه، حضوری موثر در این حوزه داشته باشد.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...