48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
به گزارش ایسنا، بورس تهران بعد از چندین ماه حاکم شدن فضای رکودی و ناامیدی، همراهان خود را امیدوارد کرد و در اولین ماه پاییز روی دیگر سکه را به فعالان تالار شیشهای نشان داد و با رشد نسبی قیمتها کارنامه قابل قبولی نسبت به دیگر ماهها ثبت کرد.
به این ترتیب بورس تهران که از تیر ماه وارد فاز منفی شده و با ناامیدی و بیانگیزگی سهامداران روزانه با افت قیمت سهام شرکتها رو به رو میشدند، در هفته پایانی مهر ماه به خبرهای منتشر شده در فضای سیاسی و اقتصادی واکنش بسیار مثبتی نشان داد و برای چند روز از روند ریزشی دست کشید.
تصویب کلیات و جزئیات برجام در مجلس اولین محرک آغاز روند رو به رشد بورس بود که با صحبتهای امیدوارکننده رئیس جمهور در خصوص جهش اقتصادی و سیاستهای پولی جدید و نیز بسته جدید اقتصادی دولت و همچنین اجراییشدن برجام در ابتدای هفته گذشته به اوج خود رسید و موجب ثبت رشد 2.6 درصدی شاخص در مهرماه شد.
اما در حالی که انتظار میرفت بورس تهران پس از رفع تحریمهای بینالمللی و همچنین رونمایی از بسته خروج از رکود حداقل برای چند روز متوالی مثبت باشد، اما بعد از یک هیجان کوتاهمدت با فشار عرضه از سوی نوسانگیران و افت قیمتها و همچنین کاهش ارزش و حجم معاملات مواجه شد و بیانگیزگی مجدد سرمایهگذاران را مشاهده کرد.
بی اعتمادی سرمایهگذاران به تصمیمات اقتصادی دولت، نمایان نشدن اثرات تصمیمات اقتصادی و سیاسی در بنگاههای اقتصادی و نگرانی سهامداران از گزارشهای 6 ماهه شرکتها و همچنین بودجه سال آینده از عوامل کم رمق شدن مجدد بورس و افزایش فشار فروش در روزهای پایانی مهرماه عنوان میشود.
با این حال طی 21 روز معاملاتی، دماسنج بازار سرمایه نوسانهای متعددی را تجربه کرد و در نهایت با هزار و 598 واحد رشد از کانال 61 هزار و 576 واحد نجات پیدا کرد و به کانال 63 هزار واحد رسید.
این در حالی است که با وجود رشد شاخصهای بورس، حجم و ارزش معاملات در این ماه به طور متوسط با افت مواجه شد اما بعد از انتشار خبرهای مثبت حجم و ارزش معاملات روزانه رشد چشمگیری را تجربه کرد با این حال در مجموع 9 هزار و 212 میلیون سهم به ارزش 16 هزار و 161 میلیارد ریال داد و ستد شد که این میزان نشاندهنده افت 41 درصدی ارزش، 25 درصدی حجم معاملات نسبت به ماه گذشته است. در این ماه همچنین دفعات معاملات به بیش از 638 هزار دفعه رسید و تعداد خریداران با افت 2.3 درصدی در سطح 194 هزار و 336 نفر باقی ماند.
بر این اساس و در حالی نشانههایی از رونق مجدد در بورس تهران مشاهده شد که در این ماه صنایع شیمیایی، فرآوردههای نفتی و بانکها از صنایع پیشرو بودند و توانستهاند بخش مهمی از معاملات این ماه را بهخود اختصاص دهند.
کارشناسان معتقدند در حالی روند بورس تهران تا پایان سال و با نمایان شدن آثار اقدامات سیاسی و اقتصادی افزایش یا کاهش شدیدی را تجربه نمیکند اما ادامه افزایش قیمتهای جهانی و همچنین اجرای سریع بسته خروج از رکود و نیز اجراییشدن برجام در ماههای آینده میتوان شاهد بهبود نسبی در وضعیت بورس بود.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...