48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
علیرضا ناصرپور رییس اداره توسعه ابزارهای نوین مالی بورس کالا گفت: معاملات گواهی سپرده کالایی از سال ۱۳۹۴ شروع شده و پیش از این بر روی محصولات کشاورزی انجام شد.
وی افزود: از ابتدای امسال بورس کالا معاملاتی را بر روی اوراق گواهی سپرده سکه طلا شروع کرد که به صورت آنلاین نبود، برای انجام این معاملات باید ابتدا با شرکت کارگزاری تماس گرفته میشد، تا برای سرمایهگذار خرید و فروش کنند. با تلاشهایی که صورت گرفته از این به بعد معاملات اوراق گواهی سپرده سکه طلا به صورت آنلاین معامله خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: به طور ساده میتوان گفت اگر بخواهیم سکه را بفروشیم، یک مراجعه به صرافی مراجعه و انجام معامله است که این روش هزینههایی همچون هزینه امنیتی، معاملاتی و غیره دارد.
وی افزود: راه دوم این است که برای خرید و فروش سکه به صورت آنلاین اقدام شود. در معاملات سکه بورس کالا به صورت آنلاین، انباری را در نظر میگیرند و تمامی افرادی که در بازار سکه فعال هستند و این کالا را خرید و فروش میکنند، سکههایشان را در انبار نگه میدارند، این انبار تحت پذیرش نظارت و استانداردهای مورد نظر بورس کالاست و در حال حاضر بانک رفاه کارگران به عنوان بانک عامل متولی این انبار است.
رئیس اداره ابزارهای مالی بورس کالا اضافه کرد: هر کس که میخواهد معاملات سکه انجام دهد، سکه را به بانک رفاه برده و به دنبال آن بر روی کد سهامداری این فرد، تعداد سکهای که در بانک سپرده، نمایش داده میشود. پس از آن بلافاصله این شخص میتواند از طریق سیستم معاملاتی بورس کالا به کارگزار خود دستور سفارش فروش دهد و کسانی که سفارش خرید گذاشتهاند، میتوانند سکهها را بخرند.
ناصر پور با اشاره به مزیت معاملات برخط گواهی سکه نسبت به صرافی گفت: در صرافی بطور عموم سکه در انبار نگهداری میشود، ولی در فرآیند جدید معاملات گواهی سکه در بورس کالا نیازی نیست به انبار رجوع کرد و فقط سکه از کد معاملاتی فروشنده به کد معاملاتی شخص خریدار انتقال مییابد. دقیقا همانند خرید و فروش سهام از سوی اشخاص عمل میشود، بطوریکه مرجع کشف قیمت این سکهها تابلوی معاملاتی بورس بوده و هزینه انبارداری برای هر سکه روزانه ۵۰ ریال محاسبه میشود. هر لحظه که دارندگان سکه بخواهند، میتوانند سکه خود را از این طریق با امنیت خاطر بفروشند و بانک هیچ دخل و تصرفی در سکههای سپردهگذاری شده ندارند.
وی ادامه داد: در روش معاملات سکه به صورت آنلاین اگر کسی پیش بینی کرد که مثلاً قیمت سکه کاهشی است میتواند همان لحظه سکه را بفروشد. این معاملات تا ساعت ۱۲ و نیم ظهر هر روز معاملاتی صورت میگیرد، در حال حاضر رایزنیها با شرکت سپردهگذاری و شرکت مدیریت فناوری دارد تا زمان رسمی این معاملات افزایش یابد.
رئیس اداره ابزارهای مالی بورس کالا درباره استقرار تابلوی معاملات سکه آتی در صرافیها نیز گفت: هر صرافی که وارد سایت بورس کالا شود و روی معاملات آنلاین سکه و طلا کلیک کند، میتوانند در صفحه اینترنتی خود تابلوی معاملاتی سکه و طلا را باز کنند.
وی در پاسخ به اینکه چه تدابیری اندیشیده شده برای زمانی که احتمال کاهشی بودن قیمتها و صف فروش گواهی سکه وجود دارد، معاملهگر بتواند به موقع سکه را بفروشد، گفت: دامنه نوسان در بازار چندان تاثیرگذار نیست و در نهایت اگر صف فروش برای سکه به وجود آمد میتوان به انبار (بانک عامل) مراجعه و سکه را پس گرفت.
ناصرپور درباره اینکه غیر از سکه دیگر چه معاملاتی در آینده به صورت آنلاین انجام خواهد شد، اظهار کرد: برای معاملات آنلاین در حال حاضر روی کالاهای دیگر همچون شمش طلا، کالاهای کشاورزی و فلزات قیمتی بررسیهایی در دست انجام است.
ارز تک نرخی لازمه راه اندازی بازار آتی ارز
وی درباره بازار آتی ارز نیز توضیح داد: موضوعات تکنیکی و فنی بازار آتی ارز از طریق بورس کالا انجام شده و دستورالعملها و سامانه معاملاتی تهیه شده است. بانک مرکزی به عنوان نهاد بازار پول برایش اهمیت دارد که این موضوع با ملاحظاتی پیش رود و فرآیند آن کمی به زمان نیاز دارد. قرارداد آتی در کشورهای دیگر هم مدت زیادی طول کشیده تا فراگیر شود. هم اکنون تک نرخی شدن ارز برای بانک مرکزی از اهمیت برخوردار است و آن را لازمه راهاندازی بازار آتی ارز میداند. راهاندازی بازار بینبانکی ارز نیز برای بانک مرکزی مهم بوده و در حال حاضر همه این موارد در حال پیگیری است.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...