• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

سناریوی دلار و واگرایی در بازارهای کالایی

سناریوی دلار و واگرایی در بازارهای کالایی

سال نو میلادی در حالی آغاز شد که روند بازارهای جهانی با نوسانات بسیاری همراه بود. طی هفته اول سال 2016، بازارهای سهام و کالایی اغلب در مسیر نزولی حرکت کردند. در همین حال، در چین به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین‌ قطب‌های اقتصادی جهان،‌ شاهد ثبت افت‌های شدید بودیم به طوری که در هفته گذشته بورس این کشور ریزشی به بزرگی بیش از 10 درصد را تجربه کرد، این ریزش‌های چشمگیر تا جایی بود که طی روزهای متوالی سیستم توقف خودکار معاملات در چین مدام وادار به متوقف ساختن سیستم معاملاتی شده و بازار از تکاپو می‌ایستاد. چین بزرگ‌ترین‌ مصرف‌کننده اکثر کالاها است و هرگونه نوسان در اوضاع اقتصادی این کشور، وضعیت بازار این محصولات را دستخوش نوسانات ناخواسته خواهد کرد.

به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقـل از سیکینگ آلفا (SeekingAlpha)،‌ بروز تنش در شرایط سیاسی خاورمیانه نیز که در پی تیره شدن روابط ایران و عربستان و رخدادهایی که به دنبال آن اتفاق افتاده، فشار مضاعف رو به پایینی را بر روند نزولی بازارها وارد آورده است. از سوی دیگر، اقدام کره شمالی در راستای آزمایش آنچه که بمب هیدروژنی احتمال داده شده طی هفته گذشته نیز بر موج تنش‌ها افزوده است. روند بازارها در حقیقت بازتابی از رویدادهای جهان است و در طول هفته اول سال جاری میلادی، شاهد حرکت بازارها همگام با وقایع ژئوپلیتیک بودیم که تاییدی بر این مدعا بوده است. براساس گزارش‌ها، مس و نفت خام به‌عنوان دو محصول پیشـرو در بازارهای کالایی، طی هفته گذشته کمینه‌های جدید قیمتی را که طی چند ساله اخیر بی‌سابقه بوده برای خود ثبت کردند. مس در سال 2015 میلادی، یک چهارم از ارزش خود را از دست داد، همچنین نفت خام نیز در همین بازه زمانی بیش از یک سوم از ارزش خود را از دست داد. روند نزولی تا جایی ادامه داشته که هر دوی این‌ها‌ در حال حاضر حتی در قیمت‌های پایین تر از مقدار ثبت شده در سال گذشته معامله می‌شوند. براساس آمارها، طی هفته ابتدایی سال 2016 میلادی، به استثنای طلا و نقره که براساس گمانه‌ها شاید به‌دلیل ترس‌های موجود در بازارها، فعالان را به‌سمت و سوی این دو فلز گرانبها سوق داده، اکثر محصولات در بازارهای کالایی از پتروشیمیایی‌ها گرفته تا فلزات و معدنی‌ها با افت قیمت قابل توجه همراه هستند.

در همین حال، دلار آمریکا در هفته اول سال نو، وضعیت نابسامانی داشت و مدام با نوسان همراه بود، تا جایی که روز جمعه گذشته، در سطحی بسیار نزدیک به سطح بسته شدن در آخرین روز معاملاتی سال 2015 میلادی بسته شد. دلار همچنان قوی بوده و ارزش آن در برابر سایر ارزها بالا است. روند صعودی در شاخص دلار از حدود ماه مه سال 2014 میلادی آغاز شده است، از آن پس، ارزش دلار تقویت شد، تا جایی که در پایان ماه نوامبر موفق به ثبت بیشینه جدیدی برای خود شد. این شاخص در سال گذشته میلادی رشدی در حدود 93/ 8 درصد داشته که چشم‌انداز سال 2016 برای این ارز همچنان مثبت ترسیم می‌شود. افزایش ارزش دلار بر قیمت کالاهایی که در بازارهای جهانی براساس این ارز قیمت‌گذاری و معامله می‌شوند، تاثیر مستقیمی دارد. این اثر بر کشورهایی که درآمد آنها به تولید کالا بستگی دارد قوی‌تر است. گمانه‌زنی‌ها از احتمال تصمیم مجدد فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره همچنان از پیش‌بینی رشد مجدد ارزش دلار حکایت دارد. در حالی که دلار تاثیر مستقیمی بر سطح قیمت کالاها دارد، وضعیت آب و هوا، حوادث ژئوپلیتیک، موجودی انبارها،‌ روند تولید و عرضه و نیز نوسانات تقاضا از جمله مهم‌ترین‌ فاکتورهای تعیین‌کننده بر قیمت‌های آینده در بازارهای کالایی هستند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...