48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اتفاق نظر مسوولان ارشد کشور، مشکلات و فضای به وجود آمده در کشورهایی نظیر عراق، سوریه و مصر که مقصد گردشگری فرهنگی و تاریخی بودند و همچنین شرایط خوبی که پس از توافق وین در صحنه اقتصادی و سیاسی کشور با آن مواجه خواهیم بود را سه ظرفیت ویژه و خاص در حوزه گردشگری کشور دانست که به توسعه این صنعت کمک خواهد کرد.
به گزارش «دنیای اقتصاد» مسعود سلطانیفر در نشست مشترک با روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ضمن بیان این مطلب از تلاش نمایندگیهای ایران در زمینه توسعه گردشگری تقدیر کرد و گفت: «در 2 سال گذشته رشد گردشگری در دنیا 6/ 4 درصد و در آسیا 5 درصد بوده؛ این در حالی است که رشد گردشگری در کشور ما به 12 درصد رسیده و از جهت رشد تعداد گردشگران، کشور ما 3 برابر میانگین دنیا رشد داشته است. این مهم جز با نگاه و رویکرد رئیس دولت تدبیر و امید در گسترش تعامل و ارتباط با همه کشورهای دنیا به دست نمیآمد.»
وی تصریح کرد: «براساس سند چشمانداز 20 ساله کشور ما باید در سال 1404 یا 2025 میلادی، میزبان 20 میلیون گردشگر با درآمدی معادل 25 تا 30 میلیارد دلار باشیم. تاکنون 10 سال از دوره سند چشمانداز گذشته و تعداد گردشگران ورودی کشورمان 5 میلیون نفر با درآمدی معادل 7 تا 5/ 7 میلیارد دلار است،
بنا بر این اعداد و ارقام، ما 50 درصد از برنامه سند چشمانداز عقب هستیم.»
معاون رئیسجمهوری ادامه داد: «ما باید در 10 سال آینده با نرخ رشد 12 یا 13 درصد برنامههای این بخش را دنبال کنیم و با فراهم کردن زیرساختهای مورد نیاز، زمینه دستیابی به اهداف را ایجاد کنیم.»
سلطانیفر همچنین از تهیه و تدوین دستورالعملی بهعنوان «همراه سفر» خبر داد و توضیح داد: «این دستورالعمل در قالب یک دفترچه کوچک شامل تمامی ملاحظاتی که گردشگران ورودی به ایران باید آنها را رعایت کنند است؛ این دفترچه در اختیار نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور قرار میگیرد تا به دست گردشگران علاقهمند به ایران برسد.»
بسته سرمایهگذاری برای پساتحریم
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به بسته سرمایهگذاری در گردشگری برای دوره پساتحریم خاطرنشان کرد: «این بسته با حدود 1500 پروژه و با اعتباری بالغ بر 30 میلیارد دلار تهیه و در آن، جزئیات تمامی پروژهها در تمامی استانهای کشور به دو زبان انگلیسی و فارسی به سرمایهگذاران معرفی شده است. همچنین ظرف یک هفته آینده این بسته به زبان عربی نیز ترجمه خواهد شد.»
به گفته سلطانیفر در حال حاضر 900پروژه در حوزه گردشگری با اعتباری بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان با میانگین پیشرفت فیزیکی 45 درصد در نقاط مختلف کشورمان در دست ساخت است و تنها بخشی که امروز در فعالیتهای اقتصادی کشور رونق دارد و تمرکز و تاکید مسوولان کشور را به خود معطوف کرده، گردشگری است. به اعتقاد وی، گردشگری موتور محرک خوبی برای خروج کشور از رکود اقتصادی بهشمار میرود.
بهرهبرداری از ترمینال «سلام» فرودگاه امام تا 10ماه آینده
معاون رئیسجمهوری با اشاره به افزایش زمان ویزای فرودگاهی از 15 روز به یک ماه، تصریح کرد: «کارگروه ویژهای توسط رئیس دفتر رئیسجمهوری بهمنظور احصای مشکلات در بخش ویزا تشکیل شده است تا این موانع با همکاری و همافزایی تمامی دستگاههای مرتبط برطرف شود. همچنین ایجاد شرایط و زمینه مساعد برای صدور ویزای الکترونیک با مصوبه دولت بر عهده وزارت امور خارجه قرار گرفته است.» وی افزود: «تعدادی از فرودگاههای کشور با تلاش وزارت راه و شهرسازی در حال گسترش است و امیدواریم ظرف 10 ماه آینده ترمینال «سلام» فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) به بهرهبرداری برسد.»
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین به صدور «سفرکارت» در فرودگاه برای گردشگران اشاره کرد و یادآور شد: کردیت کارت یکی از مشکلات و گرفتاریهای عمده گردشگران ورودی به کشورمان است. در حال حاضر سفرکارت که توسط دو بانک داخلی صادر میشود به عنوان یک راهکار کوتاهمدت مورد استفاده قرار گرفته و امیدواریم ظرف چند ماه آینده با لغو تحریمها، امکان عملیاتی کردن کردیت کارت فراهم شود.»
سلطانیفر ادامه داد: «یکی از مشکلات مهم در بخش نرمافزاری، کیفیت عرضه خدمات در حوزه گردشگری است. همین امر باعث شد ما آموزش در این حوزه را مورد توجه قرار دهیم؛ به طوریکه 16 هزار نفر در حوزه گردشگری در دوره آموزشی کوتاهمدت شرکت کردند. این آموزشها با استفاده از امکانات و ظرفیتهای بخش خصوصی، سازمان جهانی جهانگردی و شورای جهانی سفر آغاز شده و استمرار خواهد داشت.»
معاون رئیسجمهـــوری همچنین با اشاره به 40 کشوری که به عنوان کشورهای هدف گردشگری در اولویت قرار گرفتهاند، گفت: «دفاتر جذب و اطلاعرسانی گردشگری در این کشورها فعال خواهد شد و ما امیدواریم تا نیمه اول سال آینده در تمامی این 40 کشور دفاتر جذب و اطلاعرسانی فعال شود.» رئیس سازمان گردشگری ضمن تاکید بر نیاز ایران به توسعه هتلهای 4و5ستاره خاطرنشان کرد: «تعداد هتلهای 4 و 5 ستاره کشور از 130 باید به 400 هتل برسد؛ این یعنی باید سالانه بین 25 تا 30 هتل 4 و 5 ستاره به هتلهای کشور اضافه کنیم. در حال حاضر با تلاش و تمرکز خوب سرمایهگذاران بخش خصوصی 124 هتل در کشور (47 هتل 5 ستاره و 77 هتل 4 ستاره) در حال ساخت است و اگر منابع مورد نیاز برای ساخت این هتلها ظرف 3 سال آینده فراهم شود، شاید در طول فعالیت دولت تدبیر و امید معادل کل تاریخ هتلداری در کشور، هتل احداث شود.»
سلطانیفر ادامه داد: «اعتبار مورد نیاز برای احداث این هتلها 15 هزار میلیارد تومان است که امکان پرداخت 8 تا 9 هزار میلیارد تومان تسهیلات وجود دارد و باقیمانده این اعتبار باید آورده بخش خصوصی باشد.»
معاون رئیسجمهوری درخصوص سرمایهگذاری خارجی در این عرصه نیز تصریح کرد: «ما با قانون حمایت از سرمایهگذاری خارجی از این روند استقبال میکنیم. بهرهبرداری از هتلهای جدید با نامهای Novotel و Ibis فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در تهران توسط گروه بینالمللی هتلداری اکور که از مهر ماه آغاز شده است یک نمونه از حضور سرمایهگذاران خارجی است. همچنین انعقاد قرارداد با یک گروه فعال اتریشی در حوزه گردشگری ریلی از دیگر موارد حضور سرمایهگذاران خارجی در عرصه گردشگری کشور است. همچنین در حال حاضر 7 هتل توسط سرمایهگذاران عرب و مسلمان در شهر مشهد در دست ساخت است.»
وی اضافه کرد: «براساس تفاهم با وزارت راه و شهرسازی، زمین مورد نیاز را در شهرهای هدف گردشگری برای سرمایهگذاران در حوزه هتلسازی تامین میکنیم. همچنین گروههای هتلسازی داخلی را برای همکاری با سرمایهگذاران خارجی این بخش ساماندهی کردهایم.»
بازگرداندن محموله میراثی ایران از رم
وی همچنین به موفقیتهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در عرصه بازگرداندن محمولههای اشیای تاریخی اشاره کرد و گفت: «برای نخستین بار در طول تاریخ سه محموله اشیای تاریخی، با پیگیریهای فنی و حقوقی به کشور بازگردانده شد. محموله سوم در حال حاضر در سفارت جمهوری اسلامی ایران در رم نگهداری میشود و در سفر رئیسجمهوری به ایتالیا، بهطور رسمی به کشورمان تحویل داده خواهد شد.» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افتتاح موزه بزرگ خراسان، افزایش 4برابری فضای نمایشگاهی موزه ملی ایران و افتتاح موزه دوران اسلامی پس از 10 سال را نیز از دیگر دستاوردهای این سازمان در حوزه میراث فرهنگی برشمرد.
نمایندههای ایران چه گفتند؟
فاخری،سرکنسول هنگکنگ با اشاره به اینکه بسیاری از شرکتهای بینالمللی در حوزه گردشگری تمایل به سرمایهگذاری در ایران دارند، گفت: «ارائه تسهیلات، تشویق و ترغیب موجب حضور سرمایهگذاران بینالمللی گردشگری در کشورمان خواهد شد.» پاک آیین، سفیر ایران در جمهوری آذربایجان نیز در این نشست، گفت: «کشور آذربایجان با 4 شهر جمهوری اسلامی ایران هممرز است و بهطور میانگین سالانه یک میلیون گردشگر از این کشور به شهرهای مختلف ایران برای زیارت و سیاحت سفر میکنند. استقرار مراکز هدایتی در مرز مشترک و ارتقای بیش از پیش امنیت برای گردشگران از مهمترین موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین با توجه به وجود مواریث مشترک بین کشورهایی که در حوزه تمدنی و فرهنگی ایران قرار دارند برای حفظ این تاریخ مشترک باید به صورت گروهی و با تهیه پروندههای مشترک در عرصههای بینالمللی حاضر شویم.»
فتوحی قیام، سفیر ایران در نامیبیا هم، تامین تجهیزات و تاسیسات در مسیر تمامی نقاط کشور را یکی از مهمترین موضوعات در حوزه گردشگری دانست و افزود: «آموزش نیروی انسانی در حوزه گردشگری باید مورد تاکید و توجه قرار گیرد و در این حوزه میتوان از ظرفیت کارشناسان وزارت امور خارجه استفاده کرد.» بیگدلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با تاکید بر لزوم قرار گرفتن صنایع دستی در لیست اقلام صادراتی یادآور شد: «معرفی هنرمندان ایرانی و تعیین قیمت مناسب برای صنایع دستی در توسعه و ترویج این آثار تاثیر بسزایی خواهد داشت.» وی همچنین بازنگری در نقاط پروازی با ترکیه را مورد تاکید قرار داد.
فیاضی سفیر کشورمان در امارات متحده عربی، نیز فضای کنونی کشور را برای توسعه گردشگری مناسب دانست و افزود: «ارائه سفر کارت اقدام بسیار خوبی در حوزه گردشگری است. همچنین باید از تجربیات سایر کشورها در حوزه هتلسازی استفاده کنیم تا در این مسیر به موفقیتهای بیشتری برسیم.» کلانتری سفیر ایران در مکزیک هم، خواستار توجه به سایر زبانها و بهویژه زبان اسپانیولی در تهیه لوحهای فشرده و اقلام تبلیغاتی شد و افزود: «در کنار ابعاد فرهنگی و تاریخی باید پیشرفتهای علمی و فنی کشور به گردشگران و مردم سایر کشورها شناسانده شود. در مکزیک تعداد بسیاری از مردم علاقهمند به فرهنگ و تاریخ ایران هستند بهطوریکه نمایشگاه «ایران قطعهای از بهشت» که سال 2014 در مکزیک برپا شد، حدود 2 میلیون بازدیدکننده داشت. وی اعلام آمادگی کرد که نمایندگی ایران در مکزیک نمایشگاه دائمی صنایع دستی ایران را در یکی از بهترین موزهها یا اماکن فرهنگی مکزیک برپا کند.
حبیباللهزاده کاردار کشورمان در لندن نیز از افزایش درخواست برای سفر به ایران خبر داد و گفت: «تسهیلات صدور ویزا بهویژه برای شیعیانی که در کشور انگلیس زندگی میکنند و علاقه به سفر به ایران و زیارت اماکن مقدس ما دارند باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از مراکز فرهنگی و تاریخی کشور انگلیس از جمله موزه بریتانیا که همکاریهایی را از گذشته با موزه ملی ایران داشته، علاقهمند به افزایش تعامل و همکاریهای پژوهشی و علمی است.»
مختصآبادی سرکنسول ایران در بصره هم در این نشست با اشاره به اینکه، زوار عراقی باید مورد توجه ویژه قرار گیرند، تصریح کرد: «ساماندهی ارائه خدمات گردشگری و حمل و نقل زوار از موضوعات مهمی است که در ارتباط به زوار و گردشگران عراقی باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین این آمادگی وجود دارد که در کریدور بین شلمچه و بصره نمایشگاه دائمی ایرانشناسی برپا شود.»
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...