• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

شکاف موجود در شاخص نوآوری جهانی در حال رشد است

شکاف موجود در شاخص نوآوری جهانی در حال رشد است

به نقل از یو.دبلیو نیوز، با توجه به شاخص سالانه نوآوری جهانی، رقابت برای رسیدن به بالاترین سطح نوآوری متمرکز شده است. شاخصی که آموزش و پرورش و آموزش عالی از پایه‌های اصلی و حیاتی این ساختمان هستند و موجب پایداری آن می‌شوند.

رتبه‌بندی‌ها، «ورودی‌های نوآوری حاصل از موسسات، سرمایه انسانی و تحقیقات»، «زیرساخت‌ها و بازار و کسب و کار» و «خروجی‌های نوآوری شامل اختراعات، مقالات پژوهشی و خروجی‌های خلاقانه» را اندازه‌گیری و محاسبه می‌کنند.

شاخص نوآوری جهانی سال جاری نشان می‌دهد که تغییر وضع موجود کاری دشوار است. چرا که تازه‌واردان راه بسیار درازی برای رسیدن به رتبه‌های بالا دارند و کشورهایی که حائز رتبه‌های برتر هستند، در حال تثبیت جایگاه خود هستند.

کشورهای ثروتمند اروپایی و آمریکا طبق روال سالیان اخیر در رتبه‌های نخست جدول قرار دارند. سوییس امسال نیز به مانند ۷ سال اخیر در صدر فهرست جا خوش کرده است.

این در حالی است که در میان ۲۵ رتبه نخست این فهرست، تنها کشورهای سنگاپور، ژاپن، کره جنوبی، چین و هنگ کنگ از قاره آسیا حضور دارند. از این میان، کشور چین با سرعت قابل توجهی در حال رشد است، به طوری که از رتبه ۲۵ در سال گذشته به به رتبه ۲۲ در سال جاری رسیده است.

نکته قابل اهمیت این رتبه‌بندی این است که کشورهای صدر این فهرست، کشورهای دارای قابلیت‌های بالای نوآوری هستند که به واسطه دانشگاه‌های برتر، عملکرد قوی فارغ‌التحصیلان علوم و مهندسی، همکاری پژوهشی قدرتمند میان صنعت و دانشگاه، توانایی به اشتراک گذاشتن دانش با صنعت و محیط کسب و کار رقابتی و مؤسسات برجسته، در این جایگاه قرار گرفته‌اند. توافق این کشورها در چنین زمینه‌هایی موجب قرارگیری آنان در رتبه‌های بالای جدول شده است.

کشورهای دارای درآمد متوسط به استثنای چین، به طور قابل ملاحظه‌ای با کشورهای نخست فهرست فاصله دارند. پس از چین، بهترین کشور با درآمد متوسط، بلغارستان است که در رتبه ۳۶ قرار گرفته است. در حقیقت، همانطور که شاخص نشان می‌دهد، شکاف بین اقتصادهای با درآمد بالا و متوسط ​​با توجه به عملکرد و چشم‌انداز نوآوری، در حال افزایش است.

این موضوع در زمینه افزایش نابرابری به طور کلی بین کشورها نگران‌کننده است و می‌تواند محافظه کاری را حول موضوع نوآوری بیشتر کند. بدین ترتیب که کشورهای برتر درصدد حفاظت از جایگاه خود برآمده و به دنبال انحصار استفاده از مزایای آن خواهند بود.

با این حال شرایط هنوز بغرنج نشده و کشورهایی نظیر چین نشان دادند که می‌توان این شکاف را پشت سر گذاشت و پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشت.

 
 

منبع ایسنا

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...