48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
ایسنا، لایحه مالیات بر عائدی سرمایه طرحی است که وزارتاقتصاد از سال گذشته و با شدت گرفتن فعالیتهای سفتهبازانه در بازار از تشکیل کارگروهی ویژه برای تنظیم آن خبر داد. بالاخره و بعد از مدتها بلاتکلیفی، ظاهراً لایحه مالیات بر عائدیسرمایه تکمیل شده و برای طی کردن مراحل تقدیم به مجلس شورای اسلامی به هیات دولتفرستاده شده است.
مالیات بر سرمایه بر سهم بخشهای مولد اثرگذار است
در این باره احسان خاندوزی – عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی – با بیان این که مالیات بر عائدی سرمایه میتواند بر تغییر سهم بخشهای مولد و غیر مولد در اقتصاد اثرگذار باشد، اظهار کرد: تجارب اقتصادی در کشورهای مختلف نشان میدهد که مالیات بر عائدی سرمایه میتواند شاخصی برای اصلاحات اقتصادی باشد به طوری که از ۴۰ اقتصاد موفق دنیا فقط ۹ کشور وجود دارند که مالیات بر عائدی سرمایه در آن جا اجرا نمیشود؛ همچنین در اروپا یا آمریکای شمالی نیز کمتر کشوری وجود دارد که مالیات بر عائدی سرمایه در آنجا وجود نداشته باشد.
این اقتصاددان با بیان این که ایران جزو متاخرترین کشورها در حوزه مالیات بر عائدی سرمایه است، ادامه داد: طرحهایی در راستای اخذ مالیات بر عائدی سرمایه در سال ۱۳۹۲ در مجلسشورای اسلامی مطرح شد اما توسط برخی از نمایندگان از دستور کار خارج شدند.
مالیات میتوانست جلوی التهابات را بگیرد
خاندوزی با تاکید بر تاخیر در اجرای طرح مالیات بر عائدی سرمایه اظهار کرد: اگر همان سال ۱۳۹۲ میتوانستیم مالیات بر عائدی سرمایه را عملیاتی کنیم بخش بزرگی از سرمایههای مالی به سمت فعالیتهای سوداگرانه نمیرفت و در عوض به سمت فعالیتهای مولد میآمد و چه بسا میتوانست از التهابات اقتصادی در سال گذشته جلوگیری کند.
او با اشاره به طرح مالیات بر عائدی سرمایه مسکن نیز که پیش از این به مجلس تقدیم شده بود، اظهار کرد: این طرح یک نسخه ناقص از مالیات بر عائدی سرمایه بود و فقط یک جنبه از بازار را پوشش میداد در حالی که طرح مالیات بر عائدی سرمایه بسیار جامع تر از آن است و دیگر حوزههای سرمایهای مانند سکه، طلا و ارز را نیز در بر میگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی همچنین با اشاره به دلایل ارائه نسخه مالیات بر عائدی سرمایه به عنوان طرحی جامع تر نسبت به طرح مالیات بر عائدی مسکن اظهار کرد: اگر در آن زمان این طرح عملیاتی میشد تنها بخش مسکن را از فعالیتهای سوداگرانه محافظت میکرد که به همین دلیل احتمالا سرمایهها به سایر حوزههای سفته بازی مانند بازار طلا و ارز سرایت میکرد.
مطابق با گفتههای رئیس سازمان امور مالیاتی ، لایحه مالیات بر عائدی سرمایه قرار است فعالیتهای سفته بازانه در حوزههای خودرو، سکه، ارز و مسکن را در بر بگیرد. هرچند معاوناقتصادی وزارت اقتصاد نیز پیش از این از معافیت سپردههای بانکی از این نوع مالیات خبر داده بود.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...