• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

کاهش تولید اوپک، آسیایی‌ها را مشتری نفت اروپا کرد

کاهش تولید اوپک، آسیایی‌ها را مشتری نفت اروپا کرد

به نقل از رویترز، کاهش تولید نفت اوپک، تقاضای کشورهای آسیایی برای خرید نفت از اروپا را به ارقامی بی‌سابقه رسانده و چین را به دومین مصرف کننده بزرگ نفت خام دریای شمال تبدیل کرده است.

افزایش اشتهای کشورهای آسیایی برای خرید نفت خام دریای شمال همچنین ناشی از کاهش تفاوت قیمت نفت شمال نسبت به نفت خاور میانه است و اگر شرایط مناسب قیمت گذاری تداوم یابد، این تقاضا ممکن است حتی بعد از اتمام کاهش تولید اوپک نیز ادامه پیدا کند.

آمارهای موسسه تامسون رویترز ایکون نشان می‌دهد که چین از ابتدای سال جاری میلادی تا اواخر اه آوریل، تقریبا ۳۸ میلیون بشکه نفت خام دریای شمال خریداری کرده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته تنها حدود ۸ میلیون بشکه بوده است.

چین اکنون دومین مصرف کننده بزرگ نفت انگلیس است و تا اواخر آوریل سال جاری ۴۹/۷ میلیون بشکه نفت از این کشور خریداری کرده است. انگلیس بزرگترین استخراج کننده نفت از دریای شمال محسوب می‌شود. در بازه زمانی ژانویه تا آوریل ۲۰۱۶، چین هفتمین مصرف کننده نفت انگلیس محسوب می‌شد.

سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک)، روسیه و دیگر تولید کنندگان غیر عضو اوپک توافق کرده‌اند که میزان تولید نفت خود را در نیمه نخست امسال ۱/۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهند تا با کاهش مازاد عرضه، قیمت‌ها تقویت شود.

اما با توجه به اینکه میزان ذخایر نفتی جهان همچنان بالا باقی مانده، تولید کنندگان نفت در منطقه خلیج فارس و دیگر تولید کنندگان می‌گویند، کاهش تولید همچنان باید تا ماه دسامبر ادامه یابد.

تولید کنندگان عضو اوپک که دوست ندارند سهم خود از بازار را به تولید کنندگان نفت شیل آمریکا واگذار کنند، قیمت رسمی نفت خود را پایین نگه داشته اند و از ذخایر نفتی خود برای ادامه عرضه بالای نفت به مشتریانشان استفاده کرده‌اند. اما آنها تولید نفت با سولفر بالای خود را که قیمت آن ارزان‌تر است کاهش داده و عرضه نفت سبک‌تر و کم سولفورتر خود را که معمولا قیمت بالاتری دارد را ادامه داده‌اند.

با کمبود نفت خام با سولفور بالا در بازار، قیمت این نوع نفت بالاتر رفته و فاصله قیمت این نوع نفت با نفت دریای شمال به پایین ترین رقم از سال ۲۰۱۰ رسیده است.

 
 

منبع تسنیم

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...