48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
علی دینی ترکمانی در مورد افزایش اخیر نرخ سود بین بانکی اظهار داشت: علت اصلی این افزایش، کمبود نقدینگی و ناتوانی شبکه بانکی است و این که بانکها دسترسی چندانی به منابع مالی ندارند.
وی افزود: زمانیکه بانکها از یکدیگر پول قرض میگیرند نرخ سود بین بانکی افزایش پیدا میکند زیرا در حال حاضرحجم کمی از پول از سوی بانک مرکزی به اقتصاد تزریق میشود.
این اقتصاددان تصریح کرد: با توجه به اینکه جو روانی اقتصاد تاحدودی مثبت شده و شبکه بانکی نیز سیاستهای مناسبی را پیگیری میکند این موضوع باعث دریافت وام و اعتبارات بیشتر از سوی متقاضیان شده است و همین موضوع باعث شده تا بانکها تلاش بیشتری برای جذب منابع داشته باشند تا بتوانند آن را در اختیار متقاضیان خود قرار دهند.
وی ادامه داد: همین افزایش تقاضا برای تسهیلات، نرخ سود بین بانکی را افزایش داده است.
دینی خاطر نشان کرد: البته در بحث نرخ سود بین بانکی بازیگران مختلفی نقش دارند، از یک سو دریافت کنندگان تسهیلات برای خریدهای مصرفی، خرد و بادوام و از سوی دیگر سرمایه گذاران بانکی، که هر کدام دارای منافع جداگانه و متضادی هستند.
این اقتصاددان گفت: منافع دریافت کنندگان تسهیلات در کاهش نرخ سود و منافع بانکها در افزایش نرخ سود است و طبیعی است که بانکها با کاهش نرخ سود درآمدهایشان نیز کم خواهد شد و مقاومت خواهند داشت.
وی ادامه داد: نرخ سود بانکی ممکن است بر روی کاغذ کم شده باشد. آن هم تنها برای قدرت چانه زنی با قدرتهای مرتبط سیاسی.
وی افزود: البته دولت در این شرایط سعی بر این دارد تا نقش بیطرف داشته باشد اما باید دید کدام طرف از بازیگران ( دریافت کنندگان تسهیلات و یا بانکیها) قادر به جلب نظر دولت می شوند و دولت تحت تاثیر کدام قرار خواهد گرفت.
دینی افزود: شبکه بانکی باید چند استدلال محکم برای ممانعت از کاهش نرخ سود بانکی داشته باشد اما در هر صورت با کاهش نرخ سود بانکی حاشیه سود شبکه بانکی نیز کاسته خواهد شد.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...