48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
ایران، وقتی مردم به بازارهای لوازم خانگی، مصالح ساختمانی، محصولات فولادی و سایر بخشها میروند جمله تکراری فعلاً کالا نداریم را میشنوند و البته برخیها هم پا را فراتر گذاشتهاند و قیمتها را لحظهای اعلام میکنند. این در حالی است که حداقل بعد از باز شدن صرافیها، قیمت ارز در حدود قیمت 10 هزار و 400 تومان ثبات پیدا کرده است. ولی اکثر بازاریان این ثبات را قبول ندارند و برای تغییر احتمالی، قیمتها را هر گونه که بخواهند بالا میبرند. هشدارهای مختلفی به واردکنندگان و تولیدکنندگان داده شد که در این شرایط نسبت به اختفای کالای خود اقدام نکنند ولی گزارشهای سازمان تعزیرات حکومتی نشان میدهد که گوش شنوایی وجود نداشته است. کالا و مواد اولیهای که با ارز 3هزار و800 تومانی وارد کشور شده با ارز 10 هزار تومانی قیمت میخورد یا حرف از نایاب بودن آن است. خیلی از برندها موضوع احتکار را دنبال میکنند و در صورت کشف انبارهایشان هزاران توجیه میآورند. از روزی که مأموران سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت، شال و کلاه کردند تا جلوی اختفا و احتکار کالاها را بگیرند با تخلفهای بسیار بزرگی روبهرو شدند که سهم لوازم خانگی در آن بسیار بالا بوده است. بهعنوان مثال تنها در یک روز(روز گذشته) بیش از 5هزار یخچال ساید، جاروبرقی و ماشین لباسشویی در یک انبار کشف و این انبار پلمب شد. قرار است محصولات احتکار شده بزودی با قیمت مناسب به بازار عرضه شود.
از هفته گذشته تاکنون، اولین انباری که پیدا شد مربوط به لوازم خانگی ال. جی بود. برند کرهای که در ایران مونتاژ هم دارد.برند دیگر اسنوا بود که همواره در زمینه تولید داخلی و قیمت مناسب عرض اندام کرده است و از دولت طلب حمایت میکند و البته یکی از مخالفان سرسخت واردات لوازم خانگی است.اکنون با توقف واردات لوازم خانگی و حمایت از تولید داخلی، این مجموعهها به جای عرضه کالا به بازار، کالاهای خود را در انبارها احتکار کردند.برند دیگر ویستپوینت است که هزاران دستگاه لوازم خانگی این برند در انباری به مساحت 7 هزار کیلومتر احتکار شده بود. برند مارشال نیز در لیست احتکارکنندگان کالا بوده است.
کالاهایی که اختفای آن جرم است
طبق مصوبه ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفای کالا (این ستاد به همت وزیر صنعت، معدن و تجارت شکل گرفت و سه عضو اصلی شامل معاون اقتصادی وزیر صنعت، رئیس سازمان حمایت، معاون وزیر دادگستری و بنا به ضرورت افراد مرتبط در آن حضور دارند)که جلسات هفتگی دارند، 21 قلم کالا در لیست سازمانهای نظارتی قرار گرفت. بدین جهت هر گونه احتکار و اختفای 21 قلم کالا از مصادیق جرم است و با آن برخورد میشود.در این لیست کالاهای اساسی(برنج، روغن، گندم، آرد و…)، لوازم خانگی، خودروهای سبک، لاستیک، انواع لبنیات و مصالح ساختمانی (گچ، سیمان، میلگرد، تیرآهن و…) است.
محمد علی اسفنانی مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران میگوید: از زمانی که از مردم برای اعلام مراکز احتمالی اختفای کالا درخواست کمک کردیم، 20 فقره (فقط در یک روز) گزارش داشتیم. امیدوارم گزارشهای مردمی ادامه داشته باشد و ما بتوانیم با متخلفان مبارزه کنیم. وی با بیان اینکه گشتهای سازمان تعزیرات حکومتی پایانی ندارد و اجازه نمیدهیم برخیها از شرایط کشور سوءاستفاده کنند، خاطرنشان کرد: طی یک هفته اخیر به خوبی توانستیم محل اختفای کالاها را شناسایی کنیم. در یک مرحله بازرسی، 50 هزار قطعه لوازم خانگی احتکار شده را پیدا کردیم.500تن کاغذ احتکار شده کشف شد. کاغذهایی که باید برای چاپ کتاب و نوشت افزار مورد استفاده قرار میگرفت. اسفنانی خاطرنشان کرد: بیش از 2 هزار تن مواد پتروشیمی، 3هزار و 700 تن برنج و حجم قابل توجهی آهنآلات یافت شده است. روز گذشته در منطقه شورآباد و کهریزک هم غوغایی به پا بود.مسئولان نظارتی روزانه به انبارهایی که خودشان پیدا کردند یا گزارش مردمی است سر میزنند و طی این مدت همواره با تخلفهای متعددی روبهرو شدند؛ انبارهایی که پر از لاستیک، کولر گازی، جاروبرقی، یخچال ساید، ماشین لباسشویی و… است.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...