• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

اولویت‌های نفتی ایران در سال ۹۶

اولویت‌های نفتی ایران در سال ۹۶

جواد نوفرستی با تاکید بر اینکه در مجموع به عملکرد وزارت نفت در سال ۱۳۹۵ باید نمره مثبت داده شود، گفت: افزایش سرمایه‌گذاری، بهره‌برداری از میادین نفت و گاز، برابر شدن برداشت با قطر از میدان مشترک که یک موفقیت ملی است و … از جمله اقدامات قابل توجه وزارت نفت در سال گذشته بود.

وی با اشاره به افزایش تولید نفت خام ایران اظهار کرد: ایران توانست سهم تولید نفت و صادرات نفت را از بازارهای جهانی پس بگیرد و با وجود اینکه اوپک تصمیم بر کاهش تولید گرفت، ایران توانست تولید خود را افزایش دهد.

این کارشناس اقتصادی در مورد عملکرد وزارت نفت در زمینه گاز نیز تصریح کرد: بحران زمستان این سال شدیدتر از سال‌های گذشته بود. با این حال با وجود اینکه گاز ترکمنستان قطع شد، وزارت نفت توانست زمستان را تقریبا بدون بحران و چالش سپری کند.

نوفرستی در ادامه در مورد اولویت‌هایی که وزارت نفت در سال جدید باید مورد توجه قرار دهد، توضیح داد: یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در سال جاری مورد توجه وزارت نفت باشد، بحث ایمنی و HSE است. در سالی که گذشت با حجم بالای حوادث آتش‌سوزی در پالایشگاه‌ها و انبارها مواجه بودیم که این موضوع علاوه بر مصدومیت‌های انسانی خسارت‌های سنگین مالی بسیاری به کشور وارد کرد. بنابراین در سال جدید این موضوع باید به طور جدی مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

وی با تاکید بر اهمیت بهینه‌سازی مصرف سوخت اظهار کرد: بهینه‌سازی مصرف سوخت در سال ۹۵ هیچ خروجی نداشت و هیچ کدام از پروژه‌های بند ق یا ماده ۱۲ حمایت از تولید اجرایی نشد و باید گفت بهینه‌سازی مصرف سوخت در سال‌های اخیر نمره مردود می‌گیرد. بنابراین یکی از اولویت‌های وزارت نفت در سال جدید باید تمرکز بر این بخش باشد.

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از ثابت ماندن نرخ حامل‌های انرژی در سال ۹۶ گفت: تثبیت نرخ حامل‌های انرژی در بودجه سال ۹۶ اشتباه است. زیرا با توجه به تورم ۱۰ درصدی اگر قیمت حامل‌های انرژی ۱۰ درصد افزایش پیدا نکند، به این مفهوم است که قیمت آنها ۱۰ درصد ارزان شده و این موضوع باعث افزایش مصرف می‌شود.

نوفرستی با اشاره به قراردادهای جدید نفتی نیز گفت: این قراردادها در سال ۹۵ به نتیجه‌ای نرسید البته مخالفت‌های زیادی در داخل کشور به این قراردادها شد و نگاه‌ها بیشتر سیاسی بود. امیدوارم در سال جدید به سمتی برویم که این قراردادها با تعامل بهتر دولت و مجلس به جایی برسد و اولویت این قراردادها میادین مشترک و جذب سرمایه خارجی باشد.

وی همچنین بر نوسازی خطوط لوله گازرسانی تاکید کرد و توضیح داد: چند سال پیش اعلام شد که ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز از طریق خطوط لوله به هدر می‌رود. وزارت نفت باید همان‌طور که در زمینه فلرها توانست از به هدر رفتن سوخت جلوگیری کند، در زمینه خطوط لوله نیز اقدامات جدی انجام دهد تا جلوی نشتی گاز گرفته شود.

 
 

منبع ایسنا

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام
  • ۱
  • بهمن
  • تداوم رکود در بازار سهام

    تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

    تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار
  • ۱
  • بهمن
  • تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

    بورس تهران در مرز هشدار
  • ۲
  • بهمن
  • بورس تهران در مرز هشدار

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

    بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی
  • ۲
  • بهمن
  • بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

    دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...