• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

تب بالای اجاره‌بها در بازار مسکن

تب بالای اجاره‌بها در بازار مسکن

این رویداد میل صاحبان خانه را بیشتر به سمت گرفتن اجاره‌بها به صورت نقدی پیش برده است. با توجه به اینکه مبحث کاهش نرخ سود بانکی در ۱۱شهریور عملی می‌شود به‌طور حتم با نزدیک شدن به این تاریخ، نرخ اجاره‌بها و تورم در بازار مسکن تشدید می‌شود. در حال حاضر تورم در بازار اجاره‌بهای مسکن به ۲۲‌درصد رسیده است. البته باید این مساله را در نظر گرفت که آن بار روانی‌ که این موضوع در پی داشته به بدتر شدن اوضاع وضعیت اجاره بهای مسکن دامن زده است.

رکود و فقدان خرید‌و‌فروش در بازار مسکن پیشینه ای چند‌ساله دارد. در‌ حال‌حاضر تبعات این رکود بیشتر نمایان شده و به مرحله ای رسیده که متقاضی برای اجاره مسکن افزایش پیدا کرده است، ولی در عرضه مسکن کاهش دیده می‌شود. با اطمینان می‌توان گفت این مساله از جمله دلایلی است که بازار مسکن را دچار سیر صعودی قیمت به‌ویژه در حوزه اجاره‌بها کرده است.

به‌نظر می‌رسد افزایش تورم در بازار مسکن در حال حاضر پا برجاست و تا زمانی که مساله رکود مسکن و خرید و فروش حل نشود بازار در این زمینه رونق نخواهد گرفت. برای بهبود اوضاع مسکن و کاهش تورم در اجاره‌بها ابتدا باید چاره ای در زمینه رکود بازار مسکن اندیشید تا باری از روی دوش اجاره‌نشینان برداشته شود و بازار اجاره‌بها به حالت تعادل برسد.کاهش نرخ سود بانکی در طولانی مدت، اجاره‌بها را به‌صورت منفی تحت تاثیر قرار خواهد داد و اوضاع را برای مستاجران سخت خواهد کرد. باید خاطرنشان کرد اجاره‌بها ارتباط خاصی با سود بانکی ندارد. دلیل اصلی این نابسامانی، کاهش تمایل در گرفتن ودیعه است. اگر دقیق‌تر بررسی کنیم افزایش قیمت اجاره‌بهای مسکن، به صورت مستقیم به رکود در خرید و فروش مسکن برمی‌گردد. با توجه به وضعیت نابسامان بازار مسکن در سال ۹۶ در حال حاضر زمان تغییر در وضعیت کنونی رسیده است و دولت دوازدهم باید برنامه‌های خود را برای بهبود اوضاع مسکن اجرا کند.

رکود مسکن نباید دوره طولانی مدتی را طی‌کند. در سال‌های اخیر مساله رکود در حوزه های مختلف بیشتر از دو سال و نیم طول نمی‌کشید، اما اکنون رکود در بازار مسکن بیش از چهار سال است که ادامه دارد. دولت دوازدهم باید برای انباشت تقاضای مسکن مردم کاری کند، در غیر‌این صورت قیمت مسکن غیر قابل کنترل می‌شود.

با اوضاع کنونی به نظر می‌رسد زمان اتمام رکود فرا رسیده، اما پایان‌یافتن رکود یکباره اتفاق نمی افتد. به‌تدریج و با از بین رفتن رکود، بازار مسکن رونق تازه ای می‌گیرد. نیاز مردم به خرید مسکن امری بدیهی است. لازم است محرک‌هایی ایجاد شود تا سرمایه به سمت مسکن حرکت کند. این اتفاق با برنامه‌ریزی و زمان بندی عملی خواهد بود تا سرمایه گذار مجددا به بازار مسکن برگردد.

 
 

منبع آرمان

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...