• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

رصد شریان تجارت با اروپا

رصد شریان تجارت با اروپا

از طرفی به گفته متولیان بخش صنعت و تجارت، این مرکز در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت تا از این طریق بتوانند اهداف اقتصادی خود را دنبال کنند. تحلیلگران اقتصادی بر این باورند افتتاح چنین مرکزی آن هم در دوره پساتحریم نقطه عطفی خواهد بود که می‌تواند به احیای روابط ایران و اتحادیه اروپا کمک فراوانی کند. البته نبود دفتر رسمی میان ایران و اتحادیه اروپا از جمله مشکلاتی است که دو طرف به‌ویژه شرکت‌های اروپایی خواهان عقد قرارداد با ایران، با آن مواجه‌ هستند؛ به‌طوری که یکی از محورهای سفر «فدریکا موگرینی»، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران که فروردین ماه سال جاری صورت گرفت، گفت‌وگو برای تاسیس دفتر رسمی اتحادیه اروپا بود. حال به گفته احمد پورفلاح مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت، ایران در زمینه ایجاد مرکز همکاری‌‌های تجاری- اقتصادی پیشدستی کرده و کار را برای تجار و فعالان اقتصادی بخش خصوصی سهل‌تر کرده است که این اقدام را باید به فال نیک گرفت.

به گفته پورفلاح، ایجاد چنین مرکزی موجب خواهد شد از موازی‌کاری و همچنین اتلاف زمان در انجام گفت‌وگوهای دوجانبه بین ایران و کشورهای اروپایی که تمایل دارند در پروژه‌های ایران مشارکت یا سرمایه‌گذاری کنند، جلوگیری شود. این فعال بخش خصوصی در مورد ضرورت ایجاد چنین مرکزی به «دنیای اقتصاد» گفت: این مرکز می‌تواند دفتری برای تدوین سیاست‌گذاری‌های اقتصادی ایران در اتحادیه اروپا برای پیشبرد اهداف اقتصادی و تجاری باشد. مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: هماهنگی سیاست‌های تجاری و اقتصادی در این مرکز باعث می‌شود که فعالان بخش خصوصی راحت‌تر بتوانند بنگاه‌ها و شرکای تجاری خود را برای همکاری مشترک در انجام پروژه‌ها پیدا و از موازی‌کاری پرهیز کنند. از سوی دیگر، مذاکرات و عقد قراردادها با شفافیت بیشتری دنبال خواهد شد. پورفلاح در پاسخ به این سوال که چرا آلمان برای ایجاد چنین مرکزی انتخاب شد، گفت: یکی از دلایل انتخاب این کشور، این است که آلمانی‌ها برای همکاری‌ بیشتر با ایران، بارها اعلام آمادگی کرده بودند.

ایران شریک راهبردی برای اروپا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، در مراسم افتتاحیه مرکز همکاری‌های تجاری- اقتصادی ایران و اروپا در آلمان تاکید کرد: ایران می‌تواند شریک راهبردی اروپا در منطقه باشد.‏ محمدرضا نعمت‌زاده با اشاره به اینکه ایران در گذشته رابطه بازرگانی بسیار خوبی با آلمان داشته و حجم مبادلات تجاری دو کشور قبل از تحریم‌ها ‌بین ۷ تا ۸ میلیارد یورو بوده، تصریح کرد: ایران می‌تواند مرکزی برای همکاری تجاری اروپا در ‌منطقه باشد و این مرکز، نقطه عطفی برای احیای همکاری جدید با اتحادیه اروپا به ویژه آلمان خواهد بود. وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین‌ با اشاره به دیدار خود با «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد و معاون صدر اعظم آلمان افزود: توسعه روابط، تسهیل امور، فعال کردن نظام بانکی کشور از جمله موضوعات مطرح شده با مقام بلندپایه آلمانی بود که طرفین خواستار برداشتن موانع سر راه همکاری‌های دو کشور شدند. به گفته نعمت‌زاده، برخی موانع پیش پا افتاده‌ سر راه همکاری‌ها وجود دارد که حاصل چند سال توقف روابط است ‏و اکنون باید این مشکلات، گام به گام حل شوند.‏

‏نعمت‌زاده در ادامه با اشاره به ورود هیات‌های تجاری از کل جهان به ایران تصریح کرد: دو کشور آلمان و ایران می‌توانند با همدیگر در حوزه‌های مختلف مانند صنایع ‏ماشین‌سازی، روابط بانکی و دیگر حیطه‌های اقتصادی همکاری داشته باشند. نعمت‌‌زاده گفت: اکنون زمان مناسب برای یک همکاری جدید فرا رسیده که ایران و آلمان، یکدیگر را به‌عنوان یک شریک راهبردی درازمدت قبول داشته باشند. وی با بیان اینکه اکنون دیگر با هیچ نوع ‌محدودیت سیاسی مواجه نیستیم، افزود: شرکت‌های اروپایی و برخی از بانک‌های اروپایی که خویشتن‌داری کرده بودند، متوجه شدند هیچ ‌مشکلی وجود ندارد و می‌توانیم به راحتی با هم همکاری کنیم.

وی اضافه کرد: پس از ملاقات با یکی از بانک‌های آلمان این موضوع مطرح شد که بانک‌های آلمانی آمادگی اعطای وام به شرکت‌های ایرانی را دارند. وی در عین حال اظهار امیدواری کرد با تلاش ‏طرفین، مساله بیمه‌های صادراتی هم حل شود و در این باره قرار شد در روزهای آینده وزیر اقتصاد آلمان ضمن سفر ‏به تهران، مسائل باقی‌مانده را با مقامات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی برطرف کند. ‏

نعمت‌زاده همچنین در مورد قطعی‌شدن حضور خودروسازان آلمانی در ایران گفت: در خودروهای سنگین، اتوبوس و کامیون همکاری ‏درازمدتی داشتیم و این همکاری‌ها دوباره از سر گرفته شده‌اند. اکنون در حال گسترش همکاری‌های دو طرفه به‌صورت سرمایه‌گذاری ‏مشترک با آلمان هستیم و مذاکرات به‌خوبی پیش می‌رود و در یکی دو ماه آینده در این زمینه شاهد انعقاد قراردادهای سرمایه‌گذاری ‏مشترک خواهیم بود.‏ نعمت‌زاده همچنین برگزاری این گونه گردهمایی‌‌ها را موجب آشنایی بیش از پیش شرکت‌های تجاری و تولیدی دو کشور و افزایش سطح مبادلات تجاری تا سقف حدود ۸ میلیارد یورو در سال‌های آینده توصیف کرد. علی ماجدی، سفیر ایران در آلمان نیز گفت: ایجاد این مرکز جو خوبی را برای تعمیق رابطه ‌اروپا و ایران به‌ویژه آلمان به‌وجود آورده است. چرا که ایران و آلمان همواره همکاری تنگاتنگی با هم داشته‌اند. به گفته وی، آلمان در گذشته شریک اول یا دوم ایران بوده و پیش‌بینی ‌می‌شود در سه تا چهار سال آینده آلمان به جایگاه قبلی خود برگردد.

ویژگی‌های مرکز جدید

مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو افتتاح این مرکز را یک شروع خوب برای تحکیم روابط بین ایران و اتحادیه اروپا عنوان کرد و گفت: ایده ایجاد ‏این مرکز از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائه شده و ما آماده هستیم که دفاتر شرکت‌های بزرگ ایرانی را برای فعالیت ‏در این مرکز افتتاح کنیم. ‏وی درباره ویژگی‌های این مرکز گفت: این مجموعه از سوی بخش خصوصی اداره می‌شود و قرار است در خدمت توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و اروپا قرار گیرد. کرباسیان با بیان اینکه خرید ساختمان در ۶ ماه گذشته صورت گرفت، تصریح کرد: در این مدت برنامه‌ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری مناسب در جهت افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران و اروپا انجام شد و اکنون آماده ارائه خدمات به شرکت‌های دو طرف است. وی همچنین گفت: مرکز همکاری‌های تجاری- اقتصادی ایران و اروپا،‌ از ۳۲ اتاق تشکیل شده که اتاق‌های کاری موقت،‌ ملاقات،‌ جلسات،‌ ارائه برنامه و طرح (Catalog Show) است. کرباسیان افزود: ارائه بانک جامع صنعتی،‌ معدنی و تجاری و همچنین سرمایه‌گذاری ایران از امکانات این مجموعه به شمار می‌آید.

آدرسی برای شرکت‌های ایرانی

«گرهارد شرودر» نیز در ضیافت شام «اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و خاورنزدیک آلمان» موسوم به ‏‏«نوموف» (‏NUMOV‏) که به مناسبت افتتاح مرکز همکاری‌های تجاری-اقتصادی ایران و اروپا برگزار شد، در جمع نمایندگان شرکت‌های ایرانی و آلمانی، مقامات آلمانی ‏و سفیران خارجی مقیم این کشور گفت: توافق هسته‌ای موجب برداشته ‌شدن قدم مهمی در راستای احیای روابط تنگاتنگ بین ایران و ‏آلمان شد و امیدوارم قدم‌های بعدی در این زمینه نیز برداشته شود. صدراعظم سابق آلمان که ریاست افتخاری «نوموف» را برعهده دارد در ادامه با اشاره به افتتاح این مرکز گفت: این مرکز آدرس اروپایی شرکت‌ها ‏و سازمان‌های مهم ایرانی به‌ شمار می‌رود و نقطه تمرکز روابط تجاری ایران و آلمان در آینده خواهد بود و کمک خواهد کرد ظرفیت روابط دو کشور کامل شود.

«شرودر» در ادامه گفت: تبادل اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند چشم‌اندازی از اشتغال برای شمار زیادی از اقشار تحصیل‌ کرده به ‌وجود آورد و این چشم‌‌انداز از اهمیت کلیدی برای منطقه برخوردار است.‏ صدراعظم سابق آلمان اظهار امیدواری کرد دولت این کشور در آینده بسیار نزدیک، رئیس‌جمهوری ‏ایران را برای سفر به آلمان دعوت کند.‏ وی همچنین تاکید کرد: ما نیازمند هماهنگی مشترک دیپلماتیک و همکاری بین‌المللی هستیم تا با چالش‌های تاریخی مناقشات ‏خاورمیانه مبارزه کنیم. تحولات در جهان عرب نشان داد که توسعه اقتصادی تا چه اندازه برای ثبات کشورهای منطقه مهم است.‏ مرکز همکاری‌های اقتصادی ایران و اروپا با یک هزار متر مربع مساحت در داخل ساختمان اتحادیه بازرگانی ‌خاورمیانه و خاور نزدیک آلمان واقع شده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...