• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

روایت تولید از رشد فروش خودرو

روایت تولید از رشد فروش خودرو

بنابر آماری که وزارت صنعت،معدن و تجارت منتشر کرده، سه خودروساز بزرگ کشور در مجموع ۷۰۱ هزار دستگاه انواع محصولات سواری را در ۸ ماه امسال به تولید رسانده‌اند تا نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته جهش قابل‌توجهی را تجربه کنند.هر سه خودروساز بزرگ کشور شامل ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو، در بازه زمانی موردنظر با افزایش تیراژ روبه‌رو شده‌اند، به‌خصوص پارس‌خودرو که بیشترین جهش را به خود می‌بیند.

این شرکت که زیرمجموعه سایپا و سومین خودروساز بزرگ داخلی به‌شمار می‌رود، تا پایان آبان‌ماه امسال در مجموع ۱۱۸ هزار و ۱۳۲ دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید رسانده و در نتیجه رشدی ۸۱/۵ درصدی را تجربه کرده است.در بین محصولات پارس‌خودرو، بیشترین رشد تولید نصیب برلیانس شده است، هرچند تندر-۹۰ نیز سهم بسزایی در جهش بیش از ۸۱ درصدی این شرکت طی ۸ ماه امسال داشته است.در کنار پارس‌خودرو اما ایران‌خودرویی‌ها نیز افزایش تیراژ را در بازه زمانی موردنظر تجربه کرده‌اند، چه آنکه طبق آمار، تولید آبی‌های جاده مخصوص در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد افزایش داشته است. در بین محصولات ایران خودرو، هایمای چینی که خودرویی شاسی‌بلند به‌شمار می‌رود، بیشترین درصد رشد را به خود اختصاص داده است.

اما بنابر آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سایپا به‌عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور، تیراژی ۱۹۱ هزار و ۷۷۳ دستگاهی را از خود به جا گذاشته و در نتیجه ۴۴ درصد افزایش تولید را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است. در بین محصولات سایپا، برلیانس با جهش قابل‌توجهی مواجه شده و در کنار آن، سراتو نیز رشد تولید بالایی داشته است.با توجه به افزایش تیراژ در هر سه خودروساز بزرگ داخلی، به‌نظر می‌رسد غول‌های جاده مخصوص این روزها از فروش مناسبی برخوردارند و به‌واسطه همین موضوع، تیراژ خود را بالا برده‌اند. هرچند نمایشگاهداران خودرو پایتخت معتقدند پرنده در بازار پر نمی‌زند، با این حال ظاهرا خودروسازان روزهای خوبی را در فروش پشت‌سر می‌گذارند و به اصطلاح، کار و بارشان سکه است.به‌نظر می‌رسد تنوع روش‌های فروش به‌خصوص روش اعتباری و قسطی، نقش بسزایی در افزایش تقاضا برای خودروهای داخلی (در نمایندگی خودروسازان) داشته و خیلی‌ها ترجیح می‌دهند به جای خرید نقدی از بازار، به نمایندگی‌ها مراجعه کنند. این افزایش تقاضا به نوبه خود سبب شده خودروسازان نیز تیراژ خود را بالا ببرند تا جوابگوی نیاز بازار باشند.

با توجه به روندی که خودروسازان تا پایان آبان‌ماه امسال داشته‌اند، به احتمال زیاد تا پایان سال می‌توانند تیراژ خود را به بالای یک میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه برسانند و این یعنی در مقایسه با سال ۹۴ با افزایش سالانه تیراژ مواجه خواهند شد.این رشد تولید احتمالی البته در حالی است که خودروسازان هنوز هم با رکورد سال ۹۰ خود فاصله فاحشی خواهند داشت، رکوردی که بعید است طی یکی دو سال آینده نیز شکسته شود. در سال ۹۰، خودروسازان کشور توانستند بیش از یک میلیون و ۶۴۰ هزار دستگاه انواع محصول را به تولید رسانده و جایگاه صنعت خودرو ایران را در جهان، به رتبه یازدهم برسانند.هرچه هست، به‌نظر می‌رسد خودروسازان داخلی رفته رفته در حال نزدیک شدن به به رکورد سال ۹۰ بوده و شاید بتوانند در چند سال آینده به‌واسطه محصولات جدید ناشی از قراردادهای خارجی، این رکورد را تکرار کرده یا حتی بشکنند.

مثبت پژو

اما به سراغ جزئیات آمار تولید ۸ ماهه خودروسازان بزرگ کشور برویم و ببینیم غول‌های جاده مخصوص چه افت و خیزی را در این بازه زمانی به خود دیده‌اند.در بین محصولات ایران‌خودرو، پژو ۲۰۶ با تیراژی ۹۴ هزار و ۴۷۴ دستگاهی، افزایش تولیدی ۴۴/۴ درصدی را تجربه کرده تا همچنان جزو سه محصول پرتیراژ آبی‌های جاده مخصوص باشد.ایران خودرو پژو ۲۰۶ را در سه تیپ شامل V۸ (صندوقدار)، تیپ۲ و تیپ۵ به تولید می‌رساند و قرار است تا چندی دیگر، مدل پلاس ۲۰۶ یا همان ۲۰۷‌آی را نیز به جمع آنها اضافه کند.اما دیگر پژوی ایران خودرو یعنی پارس نیز در ۸ ماه امسال با افزایش تیراژ روبه‌رو شده است. این خودرو که علاوه‌بر سایت مرکزی، در سایت‌های شهرستانی ایران خودرو شامل خراسان و مازندران و فارس نیز به تولید می‌رسد، طی ۸ ماه امسال تیراژی ۷۸ هزار و ۳۰۷ دستگاهی داشته و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳/۵ درصد افزایش تولید داشته است.پارس نیز مانند ۲۰۶ جزو سه محصول پر تیراژ ایران خودرو به‌شمار می‌رود و گفته می‌شود محصولی پر سود برای این شرکت است.

اما دیگر خودرو پر تیراژ آبی‌های جاده مخصوص، پژو ۴۰۵ است که تیراژ آن طی ۸ ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی بوده است. طبق آمار اعلامی، ایران‌خودرویی‌ها توانسته‌اند تیراژ پژو ۴۰۵ را ۳۹ درصد افزایش داده و آن را تا پایان آبان‌ماه امسال به ۹۸ هزار دستگاه برسانند. این محصول علاوه‌بر سایت مرکزی ایران خودرو، در سایت خراسان این شرکت نیز به تولید می‌رسد.از پژوها که بگذریم، ایران خودرو موفق شده تیراژ سمند را نیز در ۸ ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش دهد. بر این اساس، در مجموع ۵۷ هزار و ۱۱۵ دستگاه سمند در بازه زمانی موردنظر به تولید رسیده که از افزایش هفت درصدی تیراژ این محصول حکایت دارد. سمند به عنوان محصولی ملی در خودروسازی کشور، علاوه‌بر تهران، در سایت تبریز ایران خودرو به تولید می‌رسد و تیراژش همچنان کمتر از پژوهای این شرکت است. از سوی دیگر اما دنا که از آن به نام مدل پیشرفته سمند و البته خودرویی ملی یاد می‌شود، با افزایش تولیدی ۴۲/۲ درصدی مواجه شده است. طبق آمار اعلامی وزارت صنعت،معدن و تجارت، ایران‌خودرویی‌ها در ۸ ماه امسال ۱۵ هزار و ۷۷۵ دستگاه از این محصول را تولید کرده‌اند. افزایش تیراژ دنا در حالی است که آمار تولید رانا به‌عنوان دیگر محصول ملی ایران‌خودرو، همچنان منفی است.

بر این اساس، ایران‌خودرویی‌ها تا پایان آبان‌ماه تنها ۸ هزار و ۲۰ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افتی ۲۵/۶ درصدی را تجربه کرده باشند.از رانا بگذریم و سری هم به محصولات مونتاژی ایران‌خودرو بزنیم. طبق آمار، ایران‌خودرو در ۸ ماه امسال ۶۸۱ دستگاه سوزوکی گرندویتارا را مونتاژ کرده تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهشی ۱۲/۸ درصدی را تجربه کند. این در حالی است که هایما دیگر محصول مونتاژی ایران‌خودرو که چینی است، در بازه زمانی موردنظر تیراژی یک هزار و ۷۲۴ دستگاهی را از خود به جا گذاشته و رشد قابل‌توجهی را به خود می‌بیند. طبق آمار اعلامی، تیراژ هایما در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۹۳۲ درصد رشد کرده است.علاوه بر هایما، ایران خودرویی‌ها محصولی چینی دیگری به نام دانگ فنگ نیز دارند که در ۸ ماه امسال تیراژی سه هزار و ۲۹۵ دستگاهی را از خود به جا گذاشته و در نتیجه رشدی حدودا ۱۰ هزار درصدی را تجربه کرده است. این در شرایطی است که ایران خودرویی‌ها در سال گذشته تنها ۳۳ دستگاه از این سواری چینی را مونتاژ کرده بودند.

برلیانس، نردبان سایپا

اما به سایپا برویم و ببینیم نارنجی‌های جاده مخصوص چه عملکردی در ۸ ماه امسال داشته و چه افت و خیزی را تجربه کرده‌اند. با توجه به آمار منتشر شده، پراید در بازه زمانی موردنظر، تیراژی ۱۶۴ هزار و ۷۹۰ دستگاهی داشته که البته این تیراژ با کمک پارس‌خودرو به دست آمده است.بر این اساس، گروه خودروسازی سایپا توانسته تیراژ پراید را در ۸ ماه امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۳۳/۶ درصد افزایش دهد. ۵۶ هزار و ۳۹۲ دستگاه از پرایدهای تولیدی تا پایان آبان، سهم پارس‌خودرو و باقی سهم سایپا و دیگر زیرمجموعه هایش بوده است.با توجه به آمار اعلامی، پراید همچنان پرتیراژترین محصول خودروسازی کشور به‌شمار می‌رود و فعلا رقیب چندان سرسختی را به خود نمی‌بیند.از سوی دیگر اما تیبا که تیراژی ۶۵ هزار و ۴۸۴ دستگاهی را در ۸ ماه امسال تجربه کرده، نسبت به بازه زمانی مشابه سال ۹۴، افزایشی ۳۲/۲ درصدی را به خود می‌بیند. تیبا علاوه‌بر سایت مرکزی، در سایپای کاشان نیز به تولید می‌رسد و حدود سه هزار و ۴۰۰ دستگاه مدل دوگانه سوز این محصول نیز در بازه زمانی مورد بررسی، تولید شده است.

سایپایی‌ها علاوه‌بر تیبا و پراید، چند محصول مونتاژی را نیز در سبد محصولات خود می‌بینند که در این بین، آریو یا همان S۳۰۰، با تیراژی یک هزار و ۷۰۵ دستگاهی، ۴۰/۲ درصد افزایش تولید را تجربه می‌کند. اگر سایت بن رو (محل تولید آریو)، طبق توافقنامه ایدرو و رنو در اختیار خودروساز فرانسوی قرار گیرد، آریو دیگر جایی در این سایت نداشته و احتمالا به خطوط تولید سایپا منتقل خواهد شد.اما دیگر محصول چینی سایپا به نام چانگان نیز که راهی خطوط تولید سایپا شده، تا پایان آبان‌ماه یک هزار و ۳۸۲ دستگاه تیراژ داشته است.همچنین دیگر محصول چینی سایپا به نام برلیانس که البته مشترکا در پارس‌خودرو نیز مونتاژ می‌شود، ۲۰هزار و ۱۰۲ دستگاه تیراژ در ۸ ماه امسال داشته که این آمار از رشد قابل توجه این محصول نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل حکایت دارد. طبق آمار، تولید برلیانس در گروه خودروسازی سایپا، ۴۰۰ درصد رشد داشته که نشان از توجه ویژه سایپایی‌ها به این چشم بادامی مونتاژی دارد. از برلیانس که بگذریم، سراتو میهمان کره‌ای و مونتاژی سایپا نیز تیراژی ۸ هزار و ۸۸۵ دستگاهی تا پایان آبان‌ماه از خود به جا گذاشته که از رشد ۱۳۰ درصدی این محصول حکایت دارد.

جهش تندر-۹۰

اما نگاهی هم به آمار تولید تندر-۹۰ در ۸ ماه امسال بیندازیم، خودرویی که با جهشی زیاد در ۸ ماه امسال روبه‌رو شده است. طبق آمار، در مجموع ۷۳ هزار و ۶۴۷ دستگاه تندر-۹۰ در بازه زمانی مربوطه به تولید رسیده که این موضوع از رشد ۱۶۷ درصدی خودرو موردنظر حکایت دارد. ۲۶ هزار و ۹۰ دستگاه از تندرهای تولیدی، سهم ایران‌خودرو بوده و ۴۷ هزار و ۵۵۷ دستگاه دیگر نیز در پارس‌خودرو به تولید رسیده است. طبق آمار، ایران خودرو با رشدی ۱۳۴ درصدی در تولید تندر-۹۰ مواجه شده و پارس‌خودرو نیز جهشی بیش از ۱۹۰ درصد را تجربه می‌کند.

 
 
 

روایت تولید از رشد فروش خودرو

منبع دنیای اقتصاد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...