48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
برای ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه باید زیر ساختها و زمینههای این اتفاق به بهترین شکل فراهم شود و با تدوین قوانین یکپارچه، ورود سرمایه گذار خارجی تسهیل و از دوباره کاری و موازی کاری جلوگیری شود.
عضو هیات مدیره صندوق توسعه بازار درباره نحوه ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه کشور گفت: این گروه به دو روش مستقیم یا از طریق سبدها و صندوقهای سرمایه گذاری وارد بازار سرمایه میشوند که هر دو روش بر بازار سرمایه و اقتصاد کلان کشور تاثیر گذار است.
این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر ورود سرمایههای خارجی به بازار سرمایه خاطرنشان کرد: ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه آثار دفعی در بازار نخواهد داشت.
صدرایی با بیان این که ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه میتواند در بلندمدت مثبت باشد، عنوان کرد: اثر فوری ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه در کوتاه مدت با افزایش تقاضا در سهام و افزایش قیمت سهمها خود را نشان میدهد.
به گفته وی، یکی از مهمترین ایرادهای وارده به سرمایه گذاری خارجی در بازار سرمایه، واردنشدن فناوریهای جدید به کشور است.
به گفته عضو هیات مدیره صندوق توسعه بازار هنگامی که سرمایه گذاری خارجی به صورت مستقیم باشد، شرایط برای ورود فناوری به کشور نیز مهیا خواهد شد و علاوه بر پول، فناوری هم به کشور وارد میشود اما با خرید سهام و سرمایه گذاری در بستر بازار سرمایه از سوی سرمایه گذاران خارجی، تنها نقدینگی به اقتصاد وارد خواهد شد.
صدرایی افزود: هنگامی که سرمایه گذار خارجی به بازار سرمایه میآید و سهامدار میشود، در صورتی که نگاه بلند مدت نداشته باشد و سرمایه گذار نهادی نشود تا مجمع بعدی نمیتواند اعمال نظر و مدیریت کند.
این کارشناس بازار سرمایه به ضرورتهای ورود پول از خارج کشور به داخل اشاره کرد و گفت: اگر قرار باشد پولی از خارج کشور به داخل ورود پیدا کند باید به طور حتم شناسنامه دار باشد و از محل سازمان سرمایه گذاری کمکهای فنی و اقتصادی ایران وارد شود.
صدرایی به مشکل بزرگ تعدد مراکز تصمیم گیری در کشور اشاره کرد و افزود: از سوی دیگر بانک مرکزی نیز درباره پولهایی که به کشور وارد میشود باید نظارت کرده و مقرراتی را در نظر بگیرد همچنین سازمان بورس هم متولی دیگری است که باید در حوزه ورود سرمایههای خارجی به بازار سرمایه بازرسی داشته باشد .
وی معتقد است موازی کاری دستگاههای مختلف موجب می شود سرمایه گذاران خارجی با مشکلاتی روبه رو شوند.
صدرایی پیشنهاد کرد: برای جلوگیری از موازی کاری، کمیته ای یا کارگروهی شکل بگیرد تا براساس آن، سرمایه گذاران خارجی بتوانند به شکل واحد سرمایههای خود را به کشور وارد کنند. به این ترتیب همه دستگاههای مرتبط با جذب سرمایه گذاران خارجی در این کمیته حضور مییابند و سیر قانونی این موضوع را تسهیل میکنند.
پیشتر علی یزدانی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران خبرداده بود که بالغ بر ۴/۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در دولت یازدهم انجام شده است.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...