• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

سالانه ۷۰ میلیارد لیتر سوخت صرف تولید برق می‌شود

سالانه ۷۰ میلیارد لیتر سوخت صرف تولید برق می‌شود

به گزارش ایسنا، آرش کردی چهارشنبه ۱۷ آبان در مراسم افتتاح مرکز اجرائیات برخورد با برق‌های غیرمجاز توزیع برق شیراز، گفت: کاهش تلفات انرژی برق یکی از مهمترین دغدغه‌های تمام مسئولان و مهمترین خواسته مسئولانی است که با صنعت برق آشنایی دارند.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه در ایران مصرف انرژی در هیچ یک از بخش‌ها بهینه نیست، گفت: اکنون مدیریت تقاضا در صنایع آب و برق مد نظر وزیر نیرو نیز قرار گرفته است.

او با بیان اینکه مصرف برق ارتباط مستقیم با مصرف گاز و نفت دارد، گفت: سالانه حدود ۷۰ میلیارد لیتر نفت و ۷۰ میلیارد مترمکعب گاز در صنعت برق مصرف می‌شود، با توجه به اینکه ۹۴ درصد از کل برق تولید شده با استفاده از سوخت‌های فسیلی است، بنابراین صرفه‌جویی در مصرف برق، در ابعاد مختلف، بر کاهش مصرف سوخت نیز تاثیرگذار خواهد بود.

کردی با اشاره به لزوم همراهی دولت و مجلس برای بهینه‌سازی وسایل اندازه‌گیری مصرف انرژی برق، گفت: امروز تمام طرح‌ها به شکل پایلوت انجام می‌شود حال آنکه باید با یک هدف‌گذاری مناسب و با همراهی بخش خصوصی، این اقدام به شکل کلان اجرایی شود.

وی با یادآوری اینکه ۳۴ میلیون مشترک برق در سراسر کشور وجود دارد، گفت: اگر هزینه تعویض هر کنتور ۴۰۰ هزار تومان باشد، ما نیازمند ۱۲ هزار میلیارد تومان برای تعویض تمام کنتورهای کنونی و استفاده از کنتورهای هوشمند هستیم.

کردی گفت: با این اقدام زمینه برای هوشمندسازی کنتورهای برق و قرائت از راه دور کنتورها فراهم خواهد شد؛ چنین اقدامی در شرایطی که وضعیت آب در حد بحرانی است می‌تواند بهترین راه مدیریت مصرف آب باشد.

او اعتقاد دارد که با استفاده از کنتورهای هوشمند، می‌توان میزان برداشت از منابع زیرزمینی آب را مدیریت و مصرف را در این بخش به خوبی کنترل کرد.

کردی با اشاره به اینکه استفاده از کنتورهای هوشمند امکانی را برای بخش‌هایی نظیر آب و گاز فراهم می‌کند که مصارف مشترکان را مدیریت و پایش کنند، گفت: اگر دولت بپذیرد که هزینه‌های اجرای این طرح از محل منافع آن قابل بازگشت است، می‌توان زمینه اجرای آن را فراهم کرد.

مدیرعامل توانیر تصریح کرد: فعالان بخش آب هم می دانند که هیچ راه‌حلی برای کنترل و مدیریت مصرف آب جز استفاده از کنتورهای هوشمند با قابلیت قرائت از راه دور، وجود ندارد.

کردی گفت: اکنون بالغ بر ۲۷۰ هزار حلقه چاه مجاز برقی و حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار حلقه چاه مجاز گازوئیلی در کشور وجود دارد؛ براساس محاسبه‌های انجام شده برای برقی کردن و نصب کنتور هوشمند روی چاه‌ها، حدود ۲ میلیون تومان به ازای هرچاه هزینه نیاز است؛ اما منافع اجرای این اقدام بسیار بیشتر از هزینه‌های انجام شده خواهد بود.

مدیرعامل توانیر تصریح کرد: باید پذیرفت که برقی کردن چاه‌های آب کشاورزی بدون توجه به سامانه فهام، کاری عبث خواهد بود؛ همزمان با برقی شدن چاه‌ها باید هر چاه به کنتور هوشمند نیز تجهیز شود.

کردی با تمجید از اقدام اجرایی شده در بحث برخورد قانونی با برق‌های غیرمجاز در توزیع برق شیراز، این اقدام را در سطح کشور نمونه توصیف کرد و گفت: در شیراز قابلیت کاهش تلفات انرژی برق تا میزان ۷ درصد و با انجام اصلاحات فنی وجود دارد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...