• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

سقوط جمعی صنایع بورسی

سقوط جمعی صنایع بورسی

تحلیل صنایع بورسی از امروز در «دنیای اقتصاد»

دنیای اقتصاد: روز گذشته بورس تهران که روند کاهشی خود را در یک ماه گذشته با 17 روز منفی و 3 روز مثبت معاملاتی طی کرده با افت دسته‌جمعی 29 صنعت بورسی روبه‌رو شد و به این ترتیب شاخص کل بورس نیز با 539 واحد افت به کانال 63 هزار واحد سقوط کرد. به این ترتیب تنها 4 صنعت در روز گذشته مثبت ماندند. در این بین «دنیای اقتصاد» از امروز با بررسی روزانه 5 صنعت بورسی به تحلیل و انعکاس اخبار در حوزه صنایع موجود در بازار سهام می‌پردازد. گفت‌و‌‌گو با فعالان بازار سهام و تحلیل آخرین اخبار در حوزه صنایع بورسی از جمله مهم‌ترین بخش‌های محتوایی در فرمت جدید خواهند بود.

گروه بورس – سلیمان کرمی: با نگاهی به شاخص صنایع مختلف بورسی مشاهده می‌شود، تنها 4 گروه بورسی، از میان 37 گروه، روند مثبت داشته‌اند و 29 صنعت با افت شاخص دیروز را پشت‌سر گذاشته‌اند. به این ترتیب، همراه با افت دسته جمعی شاخص‌های صنایع، افت شاخص کل را نیز شاهد بودیم. در این میان، به رغم افت 84/ 0 درصدی شاخص کل، مشاهده می‌شود که شاخص کل هم وزن (در محاسبه این شاخص وزن تمامی نمادها یکسان است) با افت 54/ 0 درصدی مواجه شده است. در صنایع با بیشترین افت به ترتیب می‌توان به صنایع چاپ و تکثیر، خودرو، ساخت محصولات فلزی، فرآورده‌های نفتی و بانک اشاره کرد. از سوی دیگر رشد صنایع سایر معادن، تامین آب، برق و گاز، حمل و نقل، قند و شکر مشاهده می‌شود.

بر این اساس، تفاوت 3/ 0 درصدی افت شاخص کل و شاخص هم وزن را می‌توان ناشی از افت صنایع بزرگ بورسی (با اثر بیشتر بر شاخص کل) در مقابل افت کمتر نمادها و صنایع کوچک‌تر مرتبط دانست. در بررسی حجم معاملات و ارزش معاملات صنایع مختلف، صنعت تامین آب، برق و گاز که به تازگی با تک سهم مبین در صنایع بورسی درج شده است، با بیش از 384 میلیون سهم بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داده است و در ادامه نیز صنایع بانکی و خودرو با بیشترین حجم معاملات قرار دارند.

ابهام در نرخ خوراک پتروشیمی‌ها

صنعت شیمیایی با سهم بیش از 20 درصدی ارزش کل بازار سرمایه به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ صنعت بورسی شناخته می‌شود، به همین دلیل تغییرات شاخص این گروه می‌تواند نوسانات شاخص را با خود همراه کند. روز گذشته شاخص صنعت شیمیایی افت 3/ 0 درصدی را تجربه کرد. به‌رغم افت هفتگی 4/ 0 درصدی شاخص گروه این صنعت، مشاهده می‌شود که شیمیایی‌ها هنوز با رشد بیش از 3 درصدی از ابتدای سال مواجه هستند. در نمادهای زیر‌مجموعه این گروه، نماد «شپلی» با بیشترین رشد (معادل 8/ 3 درصدی) قیمتی و همچنین با حجم معاملات بیش از 12 میلیون سهمی، از نمادهای مورد توجه گروه بوده که دیروز با فروش بیش از 800 هزار سهم از سوی سهامداران حقوقی مواجه بوده است.

در ادامه نیز نمادهای «شکربن» و «شمواد» با بیشترین رشد قیمتی و نمادهای «تاپیکو» و «وپترو» با بیشترین حجم معاملات قرار دارند. از سوی دیگر نماد «شیران» با افت قیمتی 9/ 2 درصدی از نمادهای با بیشترین افت قیمتی و همچنین نماد «شفن» از نمادهای با کمترین حجم معاملات هستند. در این میان، در بخش سهامداران فعال هر نماد می‌توان به خرید بیش از 210 هزار سهم از نماد «پاکسان» توسط سرمایه‌گذاری گروه صنایع بهشهر ایران در سه روز پایانی هفته گذشته اشاره کرد؛ همچنین فروش 15 میلیون سهم از پتروشیمی شیراز توسط شرکت مدبران اقتصاد نیز قابل ذکر است.

تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌های گازی هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در این شرایط، وزیر نفت با تاکید بر نرخ 13 سنتی برای نرخ خوراک گاز، احتمال تغییر این نرخ را کم دانست. محمد شکوری تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به این موضوع، عنوان کرد که با توجه به در نظر گرفتن نرخ خوراک میانگین 10 سنتی در صورت پیش‌بینی‌های سال 94 شرکت پتروشیمی‌های گازی این موضوع می‌تواند به سودآوری این شرکت‌ها صدمه بزند. نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در پیش‌بینی شرکت‌ها با نرخ دلار مبادله‌ای است، در این شرایط، این تحلیلگر بازار سرمایه به این موضوع نیز اشاره کرد که به رغم مصوبات مبنی بر اعمال نرخ دلار آزاد برای نرخ خوراک، به نظر می‌رسد که نرخ خوراک گازی 13 سنت (میانگین 10 سنت) با نرخ دلار مبادله‌ای محتمل‌تر باشد.

در این بین قیمت نفت با رشد 50 درصدی از کف قیمتی خود فاصله گرفته و به‌رغم اینکه محرک‌های افزایش قیمت کم است، از سوی دیگر احتمال افت قیمتی نیز در این کالای اساسی وجود ندارد. بر این اساس، همراه با افت قیمت نفت شاهد افت قیمت محصولات پتروشیمی(به خصوص پتروشیمی‌های خوراک مایع) بودیم. رشد قیمت نفت، بار دیگر قیمت محصولات پتروشیمی را نیز تقویت کرده است و شاهد رشد قیمتی انواع محصولات پلیمری هستیم. در قیمت‌های متانول و اوره نیز اگرچه انتظار نزول وجود ندارد اما نسبت به ماه‌های گذشته تغییرات چندانی نیز نداشته‌اند.

در این میان، شکوری نیز به افت قیمتی محصولات پتروشیمی مانند متانول و اوره اشاره کرد. وی با اشاره به تقاضای مصرف زیاد برای انواع گریدهای پلی‌اتیلن گفت که انتظار افت قیمتی در آنها وجود ندارد. وی در نهایت به جهت‌گیری بازار نسبت به صنایع مختلف اشاره کرد و به نسبت قیمت به درآمد (P/ E) کمتر و در حدود 4 واحد برای پتروشیمی‌های گازی، بین 4 و 5 واحد برای پتروشیمی‌های ترکیبی و بیشتر برای سایر پتروشیمی‌ها را با توجه به وضعیت ابهامات موجود در این شرکت‌ها و انتظارات موجود اشاره کرد.

از اخبار صنایع شیمیایی می‌توان به تکمیل بیش از 80 درصدی پروژه ستاره خلیج فارس با سهامدار عمده «تاپیکو» اشاره کرد. این پروژه که تولید بنزین یورو 4 از ویژگی‌های اصلی آن است می‌تواند بر روند سودآوری شرکت مزبور اثرگذار باشد.

صعود صنعت رایانه در بازار منفی

در حالی‌که افت بیش از 8/ 0 درصدی شاخص صنعت در روز گذشته رقم خورد، اما شاهد رشد بیش از 15 درصدی شاخص این گروه از ابتدای سال هستیم. این صنعت در حال حاضر دارای نسبت P/ E بیش از 7 واحد است. نمادهای «مداران» و «رکیش» از زیر مجموعه‌های این صنعت به ترتیب دارای بیشترین افت قیمتی روزانه بوده‌اند. در این شرایط، همچنین می‌توان به نمادهای «رکیش» و «مرقام» به ترتیب، با بیشترین و کمترین حجم معاملات نیز اشاره کرد. در این میان، شاهد مشارکت بیش از 20 درصدی فعالان حقوقی در نماد معاملاتی «رکیش» هستیم. در بررسی سهامداران فعال نماد مزبور شاهد خرید بیش از 400 هزار سهم از این نماد توسط بانک تجارت در هفته گذشته بودیم.

 افزایش سرمایه در انتظار دارویی‌ها

در روز گذشته شاخص گروه دارویی افت 2/ 0 درصدی را تجربه کرد. به این ترتیب، شاهد افت 3/ 1 درصدی این صنعت در هفته گذشته بودیم. در نمادهای با بیشترین رشد، «دیران» قابل بررسی است، این نماد با تقسیم سود نقدی 920 ریالی دیروز به بازار بازگشت و با رشد 8/ 4 درصدی روبرو شد. از سوی دیگر نیز نماد «دارو» با بیشترین افت قیمتی مشاهده می‌شود. نمادهای «دکوثر» و «شتهران» نیز به ترتیب از نمادهای با بیشترین و کمترین حجم معاملات هستند. در بررسی تغییر مالکیت‌های مهم گروه دارویی، شاهد خرید کمتر از 10 هزار سهمی «دعبید» توسط سهامدار عمده حقیقی بودیم. در نماد «تیپیکو» نیز خرید بیش از 200 هزار سهم از سهام این شرکت توسط سرمایه‌گذاری صبا تامین مشاهده شد. از نکات مهم در گروه دارویی می‌توان به افزایش سرمایه احتمالی چند شرکت زیرمجموعه این شرکت اشاره کرد. در این میان، می‌توان افزایش سرمایه 80 درصدی «دابور» در ماه‌های اخیر و همچنین انتظار برای افزایش سرمایه در نمادهای «دیران» و «دالبر» را نیز مورد اشاره قرار داد.

شایعات پیرامون رشد نرخ لبنیات 

دیروز، شاخص صنعت غذایی به جز قند افت 8/ 0 درصدی را تجربه کرد. این گروه در میان پنج صنعت مورد بررسی بیشترین افت هفتگی (معادل 3/ 2 درصد) و کمترین مقدار رشد از ابتدای سال (معادل یک درصد) را تجربه کرده است. رشد قابل توجهی در نمادهای

زیر مجموعه این گروه مشاهده نمی‌شود (تنها نماد مثبت، «غالبر» با رشد 5/ 0 درصدی است). «غشان» نیز از نمادهای با بیشترین افت قیمت روزانه است. در این میان، «غالبر» بیشترین حجم معاملاتی و «غگل» نیز کمترین حجم معاملات را به خود اختصاص داده است. خبرهایی در این گروه مبنی بر احتمال رشد 5 درصدی نرخ لبنیات و معادل‌سازی آنها مطابق با نرخ تورم عمومی شنیده می‌شود (شرکت‌های لبنیاتی مانند کالبر و آذربایجان می‌توانند از این موضوع اثر بپذیرند). در بررسی سهامداران فعال هر نماد، خرید 75 هزار سهم از شرکت صنایع بهشهر توسط سرمایه‌گذاری هلال احمر در هفته گذشته قابل بررسی است؛ در نماد «غاذر» نیز شاهد فروش بیش از 400 هزار سهم از این شرکت توسط سرمایه‌گذاری هلال احمر در پایان هفته گذشته و خرید سهام توسط دیگر سهامداران عمده مانند سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان و توسعه مسکن و همچنین شرکت عمران عرش پرسا بودیم.

کانی غیر‌فلزی

در این گروه شاهد افت کمتر از 1/ 0 درصدی شاخص هستیم. با این حال این صنعت رشد 3/ 0 درصدی در هفته پیش و رشد بیش از 4 درصدی از ابتدای سال را تجربه کرده است. در نمادهای زیر مجموعه این صنعت، «کاذر» با بیشترین رشد و «کپشیر» با بیشترین افت مشاهده می‌شوند. در این میان، همچنین نماد «کاذر» دارای بیشترین حجم معاملاتی و «کفپارس» دارای کمترین حجم معاملات بوده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام
  • ۱
  • بهمن
  • تداوم رکود در بازار سهام

    تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

    تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار
  • ۱
  • بهمن
  • تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

    بورس تهران در مرز هشدار
  • ۲
  • بهمن
  • بورس تهران در مرز هشدار

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

    بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی
  • ۲
  • بهمن
  • بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

    دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...