• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

سوغات هواپیماهای نو برای گردشگری ایران

سوغات هواپیماهای نو برای گردشگری ایران

«نوسازی ناوگان هواپیمایی کشور، با کاهش زمان پروازها و نیز رقابتی شدن قیمت‌ها، به توسعه گردشگری داخلی و خارجی  همچنین  افزایش درآمدهای ناشی از صنعت هوایی منجر خواهد شد.»دکتر حسن تقی‌زاده انصاری، مدیر یکی از هلدینگ‌های گردشگری کشور، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» ضمن بیان این مطلب افزود: «خرید هواپیماهای جدید، با افزایش ایمنی پروازها، تقاضا برای سفرهای هوایی را افزایش می‌دهد و با توجه به پهناور بودن کشور، ‌به رونق گردشگری داخلی و تعریف مقاصد جدید می‌انجامد.»

وی با اشاره به اینکه داشتن ناوگان حمل و نقل مناسب و با کیفیت، یکی از پیش‌نیازهای توسعه صنعت گردشگری است، گفت: «پایین بودن ایمنی پروازها به‌دلیل فرسودگی ناوگان هوایی، با ایجاد محدودیت در انتخاب وسیله حمل و نقل مورد نظر، ‌سفرهای داخلی را متاثر کرده؛‌ همچنین همین مساله ‌سبب تمایل بیشتر گردشگران ورودی و خروجی به استفاده از خدمات شرکت‌های هواپیمایی خارجی شده است.» این فعال بخش خصوصی افزایش عرضه و تقاضا در صنعت هوایی کشور را یکی از نتایج افزایش تعداد و کیفیت پروازها در نتیجه خرید هواپیماهای جدید عنوان و بر رقابتی شدن قیمت‌ها تاکید کرد. انصاری توضیح داد:‌ «نوسازی ناوگان هوایی، ایمنی و تعداد پروازها را ارتقا می‌دهد و با توجه به ذهنیت مثبت ایرانی‌ها نسبت به مهارت خلبان‌ها و نیز کترینگ مناسب پروازهای ایرانی، طبیعتا تقاضا برای سفر با پروازهای ایرلاین‌های داخلی در مقایسه با پرواز شرکت‌های خارجی را با اقبال بیشتری روبه‌رو می‌کند. این عامل در ادامه سبب پویایی صنعت هوایی داخلی شده و شرکت‌های هواپیمایی برای جلب تعداد مشتریان بیشتر، وارد یک فضای رقابتی خواهند شد.» به اعتقاد این فعال صنعت‌ گردشگری، با تجهیز این ناوگان فضای رقابتی بهتری را در این عرصه خواهیم داشت و به دنبال آن تنوع قیمت‌ها، مسیرها و زمانبندی پروازها را شاهد خواهیم بود. انصاری توزیع مکانی سفر را یکی دیگر از نتایج نوسازی ناوگان هوایی دانست و اظهار کرد:‌ «وقتی شرکت‌های هواپیمایی به تعداد کافی هواپیما در اختیار داشته باشند، به فکر شناسایی مسیرها و مقاصد جدید خواهند افتاد و بر همین اساس مسافران امکان بیشتری برای سفر به مقاصد کمتر شناخته شده که دسترسی به آنها با دشواری بیشتری همراه بوده پیدا می‌کنند.»

اثرات تحریم‌های صنعت هوایی بر گردشگری کشور
‌تحریم‌های اقتصادی در سال‌های اخیر، امکان نوسازی را از ناوگان هوایی کشور سلب و به همین دلیل، با کاهش امنیت پروازها، امکان توسعه این صنعت در کشور را محدود کرده بود؛ همچنین فرسودگی این ناوگان با کاهش امنیت پروازها، ‌میزان سوانح هوایی را افزایش و به دنبال آن تقاضا برای سفر با پروازهای شرکت‌های ایرانی را کاهش داده بود. اما امروز، در شرایطی که توافق هسته‌ای به بار نشسته و در کوتاه زمانی که از اجرایی شدن برجام می‌گذرد شاهد انعقاد قراردادهای تجاری دو جانبه با کشورهای خارجی هستیم، فرصتی مناسب برای نوسازی و تجهیز صنعت هوایی کشور دست داده است؛‌ صنعتی که به عنوان یکی از الزامی‌ترین زیرساخت‌های توسعه گردشگری مطرح می‌شود. در همین راستا، شرکت هواپیماسازی ایرباس در قراردادی که با شرکت ایران ایر بسته است، متعهد شده طی 4 سال، بیش از 100 فروند هواپیما را در اختیار ایران قرار دهد. خرید هواپیماها به صورت اجاره به شرط تملیک است که کشورمان متعهد می‌شود در مدت 10 سال پول هواپیماها را پرداخت کند. ارزش این قرارداد 25 میلیارد دلار است. 

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، دو طرف برای خرید 73 هواپیمای برد بلند و 45 هواپیمای میان‌برد توافق کرده‌اند که قرار است بعد از رفع کامل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نهایی شود. همچنین ایرباس در بیانیه‌ای اعلام کرده که این قرارداد، خرید 118 هواپیمای جدید، آموزش خلبانان، عملیات فرودگاه و پشتیبانی از مدیریت ترافیک هوایی را شامل می‌شود. بر همین اساس به نظر می‌رسد که ایران می‌تواند اندک اندک به عنوان رقیبی برای شرکت‌های هواپیمایی حاشیه خلیج‌فارس و ترکیه مطرح شود که بخش قابل توجهی از برنامه‌های توسعه‌‌ای و درآمدی خود را بر مبنای ظرفیت‌های قابل توجه بازار ایران تدوین کرده بودند. انصاری در این خصوص نیز گفت:‌ «با رفع تحریم‌ها و ایجاد امکان دوباره سوخت‌گیری هواپیماهای ایرانی در فرودگاه‌های مسیر پروازیشان، دیگر مسافران ایرانی مجبور نیستند برای سفر از پروازهای ترکی و عربی استفاده کنند؛‌ پروازها مستقیم انجام خواهد شد و به همین خاطر زمان و هزینه سفرها با کاهش قابل توجهی همراه می‌شود.» وی توسعه زیر ساخت‌های فرودگاهی و خدماتی کشور را یکی دیگر از نتایج این نوسازی دانست و تصریح کرد:‌ «افزایش تعداد هواپیماها، افزایش ایمنی، رشد تعداد پروازها و تقاضا برای سفرهای داخلی و خارجی، نیاز برای ارائه خدمات فرودگاهی و توسعه زیرساخت‌های مربوطه را بیشتر می‌کند که معتقدم به صورت همزمان و مرحله به مرحله شاهد توسعه در این بخش‌ها نیز خواهیم بود.» افزایش هزینه مسافران ایرانی به‌خصوص در سفرهای خارجی و آمار بالای حوادث هوایی در پروازهای داخلی از جمله چالش‌های عمده صنعت هوایی و گردشگری کشور در سال‌های اخیر بود که اکنون، با برداشته شدن تحریم‌ها و آغاز دور تازه‌ای از روابط و مراودات سیاسی و تجاری ایران با دنیا، در آستانه حل شدن است. هرچند باید تاکید کرد خرید هواپیما و تجهیزات تنها یکی اقدامات پرشوری است که باید در این حوزه صورت گیرد و آموزش کادر هوایی و مجهز شدن به دانش روز در زمینه ساخت هواپیما، تجهیزات و صنایع وابسته به آن، از دیگر مسائلی است که درصورت اقتصادی بودن، در بلندمدت باید به آن ورود کرد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...