• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

مس از ارز خط گرفت

مس از ارز خط گرفت

به نظر می‌رسد بازار فلزات اساسی داخلی با شروع کریسمس به تعطیلات رفته و بر اساس گفته فعالان بازار این محصولات قیمت‌های داخلی طی روزهای اخیر تحت تاثیر نرخ ارز قرار گرفته است. بر این اساس قیمت مس در معاملات روز یکشنبه بورس کالای ایران با افزایش بیش از 300 تومانی در هر کیلو نسبت به آخرین معامله در هفته گذشته مواجه شد. این در شرایطی است که بهای این فلز سرخ در بازارهای جهانی روز جمعه گذشته کاهش یافت و به 4 هزار و 665 دلار در هر تن رسید. البته به گفته معامله‌گران افزایش نرخ این فلز در بازارهای داخلی به دلیل میانگین مثبت هفتگی مس در بورس لندن بوده است. 

همچنین به عقیده کارشناسان می‌توان افزایش بهای فلز سرخ را بیشتر از بازارهای جهانی، مربوط به روند مثبت نرخ نفت طی هفته گذشته هم دانست. البته این شرایط بر معاملات روز گذشته بورس کالا نیز حاکم بود؛ چرا که روز یکشنبه عرضه‌های مس در تالار صنعتی با روند صعودی همراه شد و افزایش نرخ بیش از یک درصدی را نسبت به معامله قبلی تجربه کرد. از سویی میزان تقاضای محصولات مسی در این تالار معاملاتی نسبت به هفته گذشته به خصوص برای مفتول شرکت صنایع ملی مس کاهش یافته بود، به‌طوری که به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه دلیل این افت تقاضا پیش‌بینی برای کاهش قیمت‌ها در روزهای پایانی سال جاری میلادی در بازارهای جهانی بوده است. به گفته این فعال آگاه حتی شنیده‌شده در بازار غیررسمی این محصولات برخی فروشندگان در این روز از فروش محصولات خود اجتناب کرده‌اند تا طی هفته‌های باقی مانده از سال جاری با قیمت مناسب تری محصول مورد‌نظر خود را خریداری کنند. به این ترتیب، روز یکشنبه 6 دی، بورس کالای ایران شاهد معامله بیش از 140 هزار تن انواع کالا بود که در این میان 2 هزار و 500 تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران راهی تالار معاملات شد. این شرکت همچنین 2 هزار تن مس مفتول را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات می‌توان به 20 هزار تن انواع مس کم عیار، 140 تن سولفور مولیبدن و 18 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد.علاوه بر این، 270 تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان نیز در این روز روی تابلوی معاملات رفت.

 بر این اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت 16 هزار و 581 تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته افزایش 303 تومانی را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 2هزار و 500 تن بوده درحالی‌که میزان تقاضا 280‌تن ثبت شد. همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت 17 هزار و 361 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله، رشد 305 تومانی در قیمت پایه را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول 2 هزار تن بوده است، درحالی‌که تقاضاکنندگان خواستار 560 تن از این محصول بوده‌اند.   مفتول مس شركت دنیای مس کاشان نيز در اين روز با قیمت پایه 17 هزار و 416 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته، افزایش 305 تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 270 تن بود، اما تقاضاکنندگان خواستار 240 تن از این محصول بوده‌اند.  از سوی دیگر این فلز سرخ هم اکنون در بازار آزاد با قیمت 17 هزار تومان در هر کیلو به فروش می‌رسد که نسبت به شنبه گذشته افزایش 200 تومانی داشته است. 

از طرفی در بازار آزاد اگرچه در مقايسه با هفته‌های گذشته قیمت‌ها مثبت به ثبت رسید، اما همچنان تجار در انتظار افت قیمت‌ها هستند، به‌طوری که با وجود پایین آمدن نرخ این محصولات در بازارهای جهانی همچنان تلاش برای رشد قيمت‌ها در بازار غیررسمی ديده می‌شود. در اين ميان قوی‌ترین پیش‌بینی اين است که اگر نوسان مثبت قيمت ارز در روزهای پایانی سال جاری ادامه پيدا کند، احتمال دارد روند صعودی قیمت‌ها در بازار داخلی این محصولات هم ادامه‌دار باشد، چرا‌که در هر صورت بخشی از اين نوسانات بازار جنبه روانی دارد، اما موضوع ديگری که وجود دارد این است که بسياری از کارشناسان قیمت نفت را هم صعودی پیش‌بینی کرده و معتقدند با توجه به پارامترهای موجود رشد بیشتری را هم تجربه خواهد کرد.   همچنین آمار منتشر‌شده در مورد کاهش موجودی انبارهای لندن، بسياری از فعالان اقتصادی را نگران کرده است، زيرا اگرچه با رشد قیمت‌ها همزمان شده، اما چون بهبود مجدد تقاضا به‌عنوان يک حرکت بازار قابل پیش‌بینی است، انتظار افزايش قيمت‌های داخلی را دامن زده است که اين مساله بر بازارهای جهانی هم موثر خواهد بود، البته در کنار اين موارد شاهد افزايش حجم مصرف مواد اوليه نیز هستيم که اين موارد حکايت از افزايش قيمت‌ها در کوتاه‌مدت و ميان‌مدت دارد، با اين حال کارشناسان معتقدند نمی‌توان با اطمينان گفت که بازار فلزات داخلی نيز همانند بازارهای جهانی به سرعت تغيير مسير دهد، چراکه با توجه به دورنمای مبهم نرخ ارز قدرت تاثیر‌گذاری اين عامل، بيشتر از بهای فلزات اساسی در بورس لندن است، هر‌چند در کوتاه‌مدت پیش‌بینی افزایش نرخ ارز نیز وجود دارد. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...