48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامهای به آقای روحانی رئیسجمهور و رئیس شورایعالی امنیت ملی، با اشاره به بررسیهای دقیق و مسوولانه برجام در مجلس شورای اسلامی و شورایعالی امنیت ملی و عبور این موافقتنامه از مجاری قانونی، دستورات مهمی را درخصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات ۹ گانه در اجرای برجام، مصوبه شورای عالی امنیت ملی را با رعایت این موارد و الزامات تأیید کردند.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامهای به آقای روحانی رئیسجمهور و رئیس شورایعالی امنیت ملی، با اشاره به بررسیهای دقیق و مسوولانه برجام در مجلس شورای اسلامی و شورایعالی امنیت ملی و عبور این موافقتنامه از مجاری قانونی، دستورات مهمی را درخصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تاکیدات و الزامات 9 گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه 634 مورخ 19/5/94 شورای عالی امنیت ملی را با رعایت این موارد و الزامات تایید کردند.
متن نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي روحاني
رئیسجمهور اسلامي ايران و رئيس شوراي عالي امنيت ملي دامت توفيقاته
با سلام و تحيت،
اكنون كه موافقتنامه موسوم به برجام پس از بررسيهاي دقيق و مسوولانه در مجلس شوراي اسلامي، كميسيون ويژه و ديگر كميسيونها و نيز در شوراي عالي امنيت ملي سرانجام از مجاري قانوني عبور كرده و در انتظار اعلام نظر اينجانب است، لازم ميدانم نكاتي را يادآور شوم تا جنابعالي و ديگر دستاندركاران مستقيم و غيرمستقيم آن، فرصتهاي كافي براي رعايت و حفظ منافع ملي و مصالح عاليه كشور در اختيار داشته باشيد.
1 ـ پيش از هر چيز لازم مي دانم از همه دستاندركاران اين فرآيند پرچالش، در همه دورهها
از جمله: هیات مذاکرهکننده اخير كه در توضيح نقاط مثبت و در اصل تثبيت آن نقاط همه سعي ممكن خود را به كار بردند و نيز از منتقداني كه با ريزبيني قابل تحسين، نقاط ضعف آن را به همه ما يادآور شدند و مخصوصا از رئيس و اعضای كميسيون ويژه مجلس و نيز از اعضاي عاليمقام شوراي عالي امنيت ملي كه با درج ملاحظات مهم خود برخي از نقاط خلأ را پوشش دادند و سرانجام از رئيس و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي كه با تصويب طرحي محتاطانه، راه درست اجرا را به دولت ارائه كردند و نيز از رسانه ملي و نويسندگان مطبوعات كشور كه با همه اختلافنظرها در مجموع، تصوير كاملي از اين موافقتنامه در برابر افكار عمومي نهادند، قدرداني خود را اعلام دارم. اين مجموعه پر حجم كار و تلاش و فكر در مسالهای كه گمان ميرود از جمله مسائل به ياد ماندني و عبرتآموز جمهوري اسلامي باشد، در خور تقدير و مايه خرسندي است. به همين دليل با اطمينان ميتوان گفت كه پاداش الهي براي اين نقش آفرينيهاي مسوولانه، مشتمل بر نصرت و رحمت و هدايت ذات حضرت حق خواهد بود انشاءالله، زيرا وعده نصرت الهي در برابر نصرت دين او تخلف ناپذير است.
2 ـ جنابعالي با سابقه چند دهه حضور در متن مسائل جمهوري اسلامي طبعا دانستهايد كه دولت ايالات متحده آمریکا در قضيه هستهای و نه در هيچ مساله ديگري، در برابر ايران رويكردي جز خصومت و اخلال در پيش نگرفته است و در آينده هم بعيد است جز اين روش عمل كند. اظهارات رئیسجمهور آمریکا در دو نامه به اينجانب مبني بر اينكه قصد براندازي جمهوري اسلامي را ندارد، خيلي زود با طرفداريش از فتنههاي داخلي و كمك مالي به معارضان جمهوري اسلامي، خلاف واقع از آب درآمد و تهديدهاي صريح وي به حمله نظامي ـ و حتي هستهای كه ميتواند به كيفرخواست مبسوطي عليه وي در دادگاههاي بينالمللي منتهي شود ـ پرده از نيت واقعي سران آمریکا برداشت. صاحبنظران سياسي عالم و افكار عمومي بسياري از ملتها به وضوح تشخيص ميدهند كه عامل اين خصومت تمامنشدني، ماهيت و هويت جمهوري اسلامي ايران است كه برخاسته از انقلاب اسلامي است. ايستادگي بر مواضع بر حق اسلامي در مخالفت با نظام سلطه و استكبار، ايستادگي در برابر زيادهطلبي و دستاندازي به ملتهاي ضعيف، افشاي حمايت آمریکا از ديكتاتوريهاي قرون وسطایي و سركوب ملتهاي مستقل، دفاع بيوقفه از ملت فلسطين و گروههاي مقاومت ميهني، فرياد منطقي و دنياپسند بر سر رژيم غاصب صهيونيست، قلمهاي عمدهای را تشكيل ميدهند كه دشمني رژيم ایالاتمتحده آمریکا را بر ضدجمهوري اسلامي، براي آنان اجتنابناپذير كرده است و اين دشمني تا هنگامي كه جمهوري اسلامي با قدرت دروني و پايدار خود، آنان را مايوس كند، ادامه خواهد داشت.
چگونگي رفتار و گفتار دولت آمریکا در مساله هستهای و مذاكرات طولاني و ملالآور آن، نشان داد كه اين نيز يكي از حلقههاي زنجيره دشمني عنادآميز آنان با جمهوري اسلامي است. فريبكاري آنان در دوگانگي ميان اظهارات اوليه آنان كه با نيت قبول مذاكره مستقيم از سوي ايران انجام ميشد، با نقض عهدهاي مكرر آنان در طول مذاكرات دوساله و همراهي آنان با خواستههاي رژيم صهيونيستي و ديپلماسي زورگويانه آنان در رابطه با دولتها و موسسات اروپایي دخيل در مذاكرات، همه نشاندهنده آن است كه ورود فريبكارانه آمریکا در مذاكرات هستهای، نه با نيت حلوفصل عادلانه كه با غرض پيشبرد هدفهاي خصمانه خود درباره جمهوري اسلامي صورت گرفته است. بيشك حفظ هوشياري نسبت به نيات خصمانه دولت آمریکا و ايستادگيهايي كه بر اثر آن در طول مسير مذاكرات از سوي مسوولان جمهوري اسلامي به كار رفت، توانست در موارد متعددي از ورود زيانهاي سنگين جلوگيري كند. با اين حال محصول مذاكرات كه در قالب برجام شكل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعفهاي ساختاري و موارد متعددي است كه در صورت فقدان مراقبت دقيق و لحظه به لحظه، ميتواند به خسارتهاي بزرگي براي حال و آينده كشور منتهي شود.
3ـ بندهاي نهگانه قانون اخير مجلس و ملاحظات دهگانه ذيل مصوبه شوراي عالي امنيت ملي، حاوي نكات مفيد و موثر است كه بايد رعايت شود، با اين حال برخي نكات لازم ديگر نيز هست كه همراه با تاكيد بر تعدادي از آنچه در آن دو سند آمده است، اعلام میشود.
اولا: از آنجا كه پذيرش مذاكرات از سوي ايران اساسا با هدف لغو تحريمهاي ظالمانه اقتصادي و مالي صورت گرفته است و اجرايي شدن آن در برجام به بعد از اقدامهاي ايران موكول شده، لازم است تضمينهاي قوي و كافي براي جلوگيري از تخلف طرفهاي مقابل تدارك شود كه از جمله آن اعلام كتبي رئيسجمهور آمریکا و اتحاديه اروپا مبني بر لغو تحريمها است. در اعلام اتحاديه اروپا و رئيسجمهور آمریکا بايد تصريح شود كه اين تحريمها بهكلي برداشته شده است. هرگونه اظهاري مبني بر اينكه ساختار تحريمها باقي خواهد ماند، به منزله نقض برجام است.
ثانيا: در سراسر دوره 8 ساله وضع هرگونه تحريم در هر سطح و به هر بهانهاي (از جمله بهانههاي تكراري و خودساخته تروريسم و حقوق بشر) توسط هر يك از كشورهاي طرف مذاكرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند 3 مصوبه مجلس اقدامهاي لازم را انجام دهد و فعاليتهاي برجام را متوقف كند.
ثالثا: اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدي آمده است، تنها هنگامي آغاز خواهد شد كه آژانس پايان پرونده موضوعات حال و گذشته (pmd) را اعلام کند.
رابعا: اقدام در مورد نوسازي كارخانه اراك با حفظ هويت سنگين آن، تنها در صورتي آغاز خواهد شد كه قرارداد قطعي و مطمئن درباره طرح جايگزين و تضمين كافي براي اجراي آن منعقد شده باشد.
خامسا: معامله اورانيوم غني شده موجود در برابر كيك زرد با دولت خارجي در صورتي آغاز خواهد شد كه قرارداد مطمئن در اين باره همراه با تضمين كافي منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور بايد به تدريج و در دفعات متعدد باشد.
سادسا: مطابق مصوبه مجلس، طرح و تمهيدات لازم براي توسعه ميانمدت صنعت انرژي اتمي كه شامل روش پيشرفت در مقاطع مختلف از هماكنون تا 15 سال و منتهي به 190 هزار سو است، تهيه و با دقت در شوراي عالي امنيت ملي بررسي شود. اين طرح بايد هرگونه نگراني ناشي از برخي مطالب در ضمائم برجام را برطرف كند.
سابعا: سازمان انرژي اتمي، تحقيق و توسعه در ابعاد مختلف را در مقام اجرا بهگونهاي ساماندهي كند كه در پايان دوره 8 ساله هيچ كمبود فناوري براي ايجاد غنيسازي مورد قبول در برجام وجود نداشته باشد.
ثامنا: توجه شود كه موارد ابهام سند برجام، تفسير طرف مقابل مورد قبول نيست و مرجع، متن مذاكرات است.
تاسعا: وجود پيچيدگيها و ابهامها در متن برجام و نيز گمان نقض عهد و تخلفات و فريبكاري در طرف مقابل بهویژه آمریکا، ايجاب ميكند كه يك هیات قوي و آگاه و هوشمند براي رصد پيشرفت كارها و انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا به آن تصريح شده است، تشكيل شود. تركيب و وظایف اين هیات بايد در شوراي عالي امنيت ملي تعيين و تصويب شود.
با توجه به آنچه ذكر شد، مصوبه جلسه 634 مورخ 94/5/19 شوراي عالي امنيت ملي با رعايت موارد ياد شده تاييد ميشود. در خاتمه همانطور كه در جلسات متعدد به آن جناب و ديگر مسوولان دولتي يادآور شده و در جلسات عمومي به مردم عزيزمان گوشزد كردهام، رفع تحريمها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ايران كار لازمي است، ليكن گشايش اقتصادي و بهبود معيشت و رفع معضلات كنوني جز با جدي گرفتن و پيگيري همه جانبـه اقتصاد مقـاومتي ميسر نخـواهد شـد. اميـد است كه مراقبت شود كه اين مقصود با جديت تمام دنبــال شود و بهخصوص به تقويت توليد ملي توجه ويژه صورت گيرد و نيز مراقبت فرمایيد كه وضعيت پس از برداشته شدن تحريمها، به واردات بيرويه نينجامد، و بهخصوص از وارد كردن هرگونه مواد مصرفي از آمریکا جدا پرهيز شود. توفيقات جنابعالي و ديگر دستاندركاران را از خداوند متعال مسالت مينمايم.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...