• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

پل آمور فقط یک پل نیست؛ نماد بهبود روابط است

پل آمور فقط یک پل نیست؛ نماد بهبود روابط است

برای دهه‌ها، رودخانه «آمور» چین و روسیه را از هم جدا کرده است. آب‌‌های این رودخانه بیش از هزار مایل از حدود ۲۵۰۰مایل مرزی را قطع کرده است. اما همیشه یک چیز کم بوده است: پلی برای عبور وسایل نقلیه. «سیمون مک کارتی» در گزارش ۱۵ژوئن در سی‌ان‌ان نوشت، اکنون – درحالی‌که انزوای اقتصادی روسیه در پی حمله این کشور به اوکراین، روسیه را به پکن نزدیک‌‌تر می‌‌کند – این مساله با هیاهو در حال تغییر است. جمعه گذشته، پکن و مسکو راه‌اندازی یک پیوند جدید دیگر را – چیزی که رسانه های دولتی در هر دو طرف آن را اولین پل بزرگراهی بر روی آمور نامیدند – با منورهایی جشن گرفتند که به آسمان رفته و با انفجار خود دودهای رنگارنگی بیرون می‌داد و مقامات محلی هم از ساحل رودخانه کف زدند. این در حالی بود که «مافوق‌‌ها» از مسکو و پکن روی صفحه‌های تلویزیونی غول‌‌پیکری که به‌‌ویژه برای آن روز در نظر گرفته شده بود، این جشن را تماشا می‌کردند.

انتظار می‌رود دومین گذرگاه- تنها پل راه آهنی که کشورها را از طریق رودخانه متصل می‌کند- به زودی افتتاح شود. برای اولین سفر بزرگراهی هفته گذشته، هشت کامیون باری از چین و هشت کامیون از روسیه روی این پل به حرکت درآمدند که هر کدام دو پرچم بزرگ ملی را در دو طرف کابین خود حمل می‌‌کردند؛ درحالی‌که پهپادها هم در آسمان به رقص درآمده بودند. به گفته مسکو، کشتی‌‌های باری چینی وسایل الکترونیکی و لاستیک‌‌ها، و کشتی‌های باری روسی روغن سویا و چوب اره‌‌ را حمل می‌‌کردند. اگر ناظرانی درباره این نمادگرایی شک داشتند – اگرچه جنگ در اوکراین باعث شد مسکو تا حدودی ناامید نشان داده شود؛ اما همچنین نشان دهد که هنوز دوستان و شرکای تجاری دارد – معاون نخست‌وزیر روسیه جاهای خالی را پر کرد. «یوری تروتنف» فرستاده کرملین به خاور دور روسیه گفت: «پل بلاگووشچنسک-هیهه اهمیت نمادین ویژه‌ای در جهان متفرق امروزی دارد. این پل به رشته دوستی دیگری تبدیل خواهد شد که مردم روسیه و چین را به هم پیوند می‌دهد.»

این پروژه ۳۶۹میلیون دلاری شهرهای دوقلوی «هیهه» در استان هیلونگجیانگ چین را به «بلاگووشچنسک» مرکز منطقه آمور در خاور دور روسیه متصل می‌کند. مسکو انتظار دارد در صورت بهره‌برداری کامل، سالانه حدود ۴میلیون تن کالا و ۲میلیون مسافر را جابه‌جا کند. این احتمالا تجارت دوجانبه بین چین و روسیه را بیشتر تقویت خواهد کرد؛ تجارتی که پیش‌‌بینی می‌‌شود با توجه به اینکه مسکو به‌طور فزاینده‌‌ای به پکن برای مشارکت اقتصادی می نگرد، افزایش هم بیابد هر چند این سوال وجود دارد که چین تا چه اندازه برای حمایت از همسایه تحریم‌‌شده خود پیش خواهد رفت. زمان راه‌اندازی پل بر منافع پکن در این مشارکت تاکید دارد. این راه‌اندازی در زمانی است که چین همچنان به راهبرد بی‌امان «کووید صفر» ادامه می‌‌دهد؛ مساله‌ای که باعث شده است این کشور بارها کنترل‌‌های مرزی زمینی را تشدید کند؛ حصارهایی روبه‌روی میانمار برپا کند، گذرگاه‌های مرزی را با بازرسی‌‌های سختگیرانه ببندد و حتی از شهروندانش در مرز کره‌شمالی بخواهد پنجره‌هایشان را ببندند تا ویروس نفوذ نکند. «هو چونهوا»، معاون نخست‌وزیر چین، روز جمعه در مراسمی گفت: «چین آماده دیدار با روسیه در نیمه راه است.» او گفت که کشورش «آماده همکاری با روسیه برای پیشبرد مداوم همکاری‌ها در زمینه اتصال است.»

این دو پل سال‌هاست که در حال ساخت هستند با پروژه راه‌‌آهنی – در شرق در امتداد آمور در شهر تونگ‌‌جیانگ چین و نیژنلنینسکویه روسیه – که در سال۲۰۱۴ شروع به کار کرد. افتتاح این پل بزرگراهی در روز جمعه مسیر مشابهی را دنبال کرد: ساخت‌و‌ساز در سال۲۰۱۶ آغاز شد و بیش از دو سال پیش تا حد زیادی تکمیل شد؛ اما افتتاح آن به‌دلیل همه‌‌گیری متوقف شد. گذرگاه‌های جدید روابط رو به رشد بین این دو کشور را برجسته می‌کند. این پروژه‌ها در دوران ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی جین‌پینگ، رهبر چین افزایش یافته است و شامل هدفی می شود که مسکو در بهار امسال بیان کرد: رسیدن به ۲۰۰میلیارد دلار تجارت تا سال۲۰۲۴ در مقایسه با رکوردشکنی ۱۴۶میلیارد دلاری در سال گذشته. «آرتیوم لوکین»، دانشیار روابط بین‌‌الملل در دانشگاه فدرال شرق دور در ولادی وستوک می‌‌گوید: «روسیه و چین فقط یک پل روی رودخانه آمور بنا نکردند، بلکه این پل روابط بهتر را میان دو بازیگر بازنمایی می‌کند… بنابراین روند روشن است.»

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...