• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

چگونه بعد از یکسال تراز تجاری مثبت شد؟

چگونه بعد از یکسال تراز تجاری مثبت شد؟

 به دنبال نوسانات نرخ ارز در فروردین ماه و افزایش قیمت دلار و سایر ارزها، تراز تجاری بخش غیر نفتی که سال گذشته بیش از هفت میلیارد دلار منفی شده بود، اکنون بار دیگر به مثبت  ۶۰۴ میلیون دلار رسیده است.

 آمارهای رسمی منتشر شده گویای آن است که مجموع تجارت ایران در اولین ماه امسال بالغ بر پنج میلیارد و ۶۶۲ میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۲ درصدی داشته است. از این رقم سه میلیارد و ۱۳۳ میلیون دلار به صادرات ایران مربوط بوده که نسبت به فروردین ماه سال قبل رشدی معادل ۱۵.۰۹ درصد داشته است. واردات نیز  با  ۷.۷۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به دو میلیارد و ۵۲۹ میلیون دلار رسیده است.

چرا با وجود گرانی دلار واردات بیشتر شد؟

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران- در گفت‌وگو با ایسنا – در توضیح وضعیت تجاری کشور در اولین ماه سال اظهار کرد: در سال جاری با توجه به افزایش نرخ ارز به یکباره صادرات افزایش پیدا کرده است که قطعا این مثبت شدن تراز با نرخ ارز رابطه مستقیم دارد حتی اگر تعطیلات نبود، این امکان وجود داشت که تراز تجاری در دوره گرانی نرخ ارز  بیش از این مثبت شود.

عدنان موسی‌پور گفت: یکی از مشکلاتی که به شکل سنتی و تاریخی همواره با آن مواجه بوده‌ایم، بحث تعطیلات در فروردین ماه است که این تعطیلات بی رویه به نوعی اقتصاد کشور را به حالت نیمه تعطیل درآورده و مشکلات متعددی ایجاد می‌کند.

وی  افزود: اما امیدواریم که از این پس برنامه‌ریزی‌ها برای حمایت از صادرات به گونه‌ای باشد که کالاهای صنعتی و تولیدی ما رشد بیشتری نسبت به کالاهای پتروشیمی داشته باشند.

موسی‌پور تصریح کرد: در سالی که حمایت از تولید نام گرفته، قطعا باید به بحث صادرات نیز توجه شود زیرا برای بهبود شرایط تولید لازم است که به بازارهای صادراتی نیز به طور جدی فکر کرده و برای توسعه آنها گام برداریم.

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش نرخ ارز در فروردین ماه افزایش هفت درصدی واردات را چگونه می‌توان توجیه کرد، اظهار کرد: در بسیاری از موارد صادرات ما نیاز به واردات مواد اولیه دارد. بر همین اساس زمانی که صادرات با رشد مواجه می‌شود، نمی‌توان انتظار داشته باشیم که واردات ما افزایش نداشته باشد.

رشد ۱۸ درصدی صادرات به چین

به گزارش ایسنا، گمرک ایران در روزهای گذشته جزئیات آمار تجارت خارجی کشور در فرودین ماه سال جاری را منتشر کرده که بر اساس این آمار مازاد تراز تجاری کشورمان به مثبت ۶۰۴ میلیون دلار رسیده و صادرات غیر نفتی ۱۵ درصد افزایش یافته است.

براساس این گزارش صادرات کالاهای ایرانی به چین در فروردین ماه سال‌جاری نسبت به سال گذشته ۱۸.۳۴ درصد افزایش یافته است. صادرات غیرنفتی ایران به کره جنوبی و امارات متحده عربی با افزایش ۳۱.۵۳ درصدی و ۱۰.۶۶ درصدی همراه شده  و شاهد افت ۱۱.۳۶ درصدی صادرات کشورمان به هند بوده‌ایم. همچنین طی این مدت میزان صادرات غیرنفتی به عراق ۳.۴۶ درصد و سایر کشورها ۲۵.۷۶  درصد افزایش داشته است.

بر این اساس در فروردین ماه سال‌جاری تشریفات گمرکی ۹ میلیون و ۹۱۸ هزار تن کالا در گمرکات کشور تماماً به صورت الکترونیکی و با کنترل کامل به روش هوشمند انجام شده که از این مقدار یک میلیون و ۹۳۳ هزار تن سهم واردات و هفت میلیون و ۹۸۵ هزار تن سهم کالاهای صادراتی غیرنفتی بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۳۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

همچنین در فرودین ماه سال‌جاری به میزان دو میلیارد و ۵۲۹ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شده که طبق اعلام گمرک با کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در حال حاضر تمامی کالاهای خروجی از گمرکات سراسر کشور کد رهگیری دارند و اطلاعات کالاهای ورودی و خروجی از گمرکات کاملا شفاف و روشن است.

با استفاده از کد رهگیری می توان اطلاعات مربوط به شخص، کارت بازرگانی، کالای ورودی و خروجی و ارزش آن را بررسی کرد و حتی شماره کامیون، هویت راننده آن و اینکه کالا به چه انباری برده شده در سیستم ثبت شده و قابل‌کنترل است. مثلا گمرک بانک اطلاعاتی‌را ایجاد کرده که نشان می دهد در چه شهری، چقدر کالا از کدام گمرک، در کدام ‌انبار تخلیه شده است.

عمده‌ترین کالاهای صادراتی و وارداتی

اقلام عمده صادراتی کشورمان در یک ماهه نخست سال ۹۷ به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش ۴۴۸ میلیون دلار، پروپان مایع شده به ارزش ۱۶۳ میلیون دلار، پلی‌اتیلن گریدفیلم به ارزش ۱۳۷ میلیون دلار، اتیلن گلیکول ۱۰۵ میلیون دلار، بوتان مایع شده به ارزش ۹۴ میلیون دلار بوده است. سهم سایر کالاها یک میلیارد و ۶۴۶ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۹ و ۴۰ صدم درصد افزایش را نشان می‌دهد.

اقلام عمده وارداتی نیز به ترتیب شامل لوبیای سویا به ارزش ۱۵۵ میلیون دلار، ذرت دامی به ارزش ۱۳۸ میلیون دلار، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با ۱۲۱میلیون دلار، اجزا و قطعات راکتورهای هسته‌ای به ارزش ۷۷ میلیون دلار و برنج ۶۹ میلیون دلار بوده است.

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی در یک ماهه نخست سال‌جاری به ترتیب شامل چین به ارزش ۷۲۸ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۵۴۹ میلیون دلار، عراق با ۴۰۲ میلیون دلار، هند با ۲۲۰ میلیون دلار، جمهوری کره با ۲۰۲ میلیون دلار و سایر کشورها به ارزش یک میلیارد و ۳۳ میلیون دلار بوده است.

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران در مدت یادشده به ترتیب شامل کشورهای چین با ۶۲۴ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۳۱۴ میلیون دلار، فدراسیون روسیه با ۱۶۵ میلیون دلار، سوئیس ۱۶۱ میلیون دلار و جمهوری کره با ۱۴۴ میلیون دلار بوده است.

صادرات فدراسیون روسیه و سوئیس به کشورمان به ترتیب ۶۳۰ و ۷۵.۴۸درصد افزایش داشته است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...