• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

کش و قوس نفت جهانی در برابر نشانه‌های افزایش عرضه

کش و قوس نفت جهانی در برابر نشانه‌های افزایش عرضه

دلار روز جمعه در برابر سبدی از ارزها کاهش یافت و از بالاترین رکورد هفت هفته اخیر خود فاصله گرفت. با این همه همچنان در رکورد بالایی قرار دارد که نفت برنت را نزدیک محدوده معاملات ۵۵ دلار و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا را پایین ۵۳ دلار نگه داشته است.

بهای نفت برنت که قیمت پایه بازار بین المللی است، ۲۱ سنت یا ۰/۴ درصد افزایش یافت و به ۵۵/۲۹ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات برنت روز گذشته ۱/۲۸ دلار یا ۲/۳ درصد کاهش یافته بود و از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود سه درصد کاهش نشان می‌دهد.

بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در بازار نیویورک ۱۶ سنت یا ۰/۳ درصد افزایش یافت و به ۵۲/۷۷ دلار رسید. بهای معاملات این بازار در سه روز گذشته در محدوده منفی بسته شده است.

دلار روز پنج شنبه تحت تاثیر اظهارات یک مقام بلندپایه بانک مرکزی آمریکا که از افزایش نرخ‌های بهره حمایت کرده بود، رشد چشمگیری پیدا کرد و قیمت‌های نفت و کالاهایی دیگری که به این ارز معامله می‌شوند، را تحت فشار قرار داد.

به گفته مایکل مک کارتی، استراتژیست بازار در شرکت سی ام سی مارکتس، حرکت قیمت دلار در روز پنج شنبه، بازارها را شوکه کرد و این وضعیت تنها به بازارهای نفت محدود نبود.

بر اساس گزارش رویترز، آمار وزارت انرژی روسیه نشان داد تولید نفت این کشور در فوریه نسبت به ژانویه تغییری نداشته و در ۱۱/۱۱ میلیون بشکه در روز ایستاده است. کاهش تولید نفت این کشور از رکورد اکتبر تنها ۱۰۰ هزار بشکه در روز بوده که یک سوم میزان کاهشی است که روسیه تحت توافق کاهش تولید با اوپک متعهد شده بود انجام دهد.

از سوی دیگر آمار رسمی آمریکا نشان داد ذخایر نفت خام این کشور که بزرگترین مصرف کننده جهان است، هفته گذشته برای هشتمین هفته متوالی افزایش یافت و به ۵۲۰/۲ میلیون بشکه رسید.

تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: صعود ارزش دلار به همراه نگرانی‌ها نسبت به افزایش ذخایر نفت خام آمریکا، علاقه سرمایه‌گذاران را کاهش داده است، اما نظرسنجی رویترز نشان می‌دهد با وجود افزایش تولید آمریکا و ثابت ماندن تولید روسیه، اوپک تا ۹۴ درصد به توافق کاهش تولید متعهد مانده و اعضای این سازمان تولیدشان را در فوریه برای دومین ماه متوالی کاهش داده‌اند.

قیمت‌های نفت امسال ۲۳ درصد از نوامبر که اوپک توافق کاهش تولید را اعلام کرد، افزایش یافته اما رشد قیمت‌ها، تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا را به افزایش بیشتر تولید تشویق کرده است. افزایش تولید آمریکا تلاشهای سایر تولیدکنندگان بزرگ برای حذف اشباع عرضه در بازار جهانی را دشوار می‌کند. به گفته آنتونی استارکی، مدیر تحلیل انرژی در پلاتس آنالیتیکس، در حال حاضر قیمت نفت در بازه کوچکی حرکت می‌کند و به دنبال کاتالیزوری برای یافتن یک جهت حرکت مشخص است.

 
 

منبع ایسنا

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...