48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
علی اکبر نیکو اقبال روز شنبه درباره سیاست دولت برای تحقق یکسان سازی نرخ ارز در سال جاری اظهار داشت: ثبات نرخ ارز پیش شرط رسیدن به ثبات اقتصادی و از جمله اولویتها و اهداف دولت یازدهم است. وی افزود: ارز تک نرخی رویای فعالان اقتصادی است که اعتماد و اطمینان آنها را به همراه دارد، اما ارز چند نرخی مشکلات بسیاری را برای این گروه ایجاد میکند.
وی در عین حال خاطر نشان کرد: یکسان سازی نرخ ارز پیش شرط هایی دارد که برطرف کردن محدودیتها، برقراری روابط بانکی با دنیا، عادی سازی دسترسی به منابع مالی و فراهم کردن شرایط دسترسی به منابع ارزی از جمله آن است که این الزامها اکنون در بانک مرکزی پیگیری میشود.
نیکو اقبال افزود: ثبات نرخ ارز از این جهت پیش شرط ثبات اقتصادی به شمار میرود که این ثبات قیمتی برای خرید مواد اولیه از خارج و تولید کننده با اهمیت است چرا که اگر تولیدکننده با ارز آزاد مواد اولیه را تهیه کند، بر قیمت تمام شده تاثیر خواهد گذاشت و نمیتواند در بازار جهانی رقابت کند. این کارشناس اقتصادی از دیگر مشکلات ارز دو نرخی یا چندنرخی برای اقتصاد کشور را برهم زدن آرامش جامعه ناشی از رانت و فساد و برهم زدن تعادل بین حوزه تولید و مصرف عنوان کرد. به گفته نیکو اقبال، هنگامی که در یک بخش اقتصاد رانت ایجاد شود، سایر بخشها دچار اختلال در هزینه و درآمد میشوند و شرایط بازار به هم میخورد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: نکته دیگری که در ارتباط با نرخ ارز باید توجه شود، مدیریت آن و نه رهاسازی است زیرا دولت باید به ارز به عنوان یک ثروت ملی نگاه کند و تصمیمی هماهنگ با منافع ملی اتخاذ کند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا مقدمات اجرای ارز تک نرخی در کشور فراهم است، گفت: زمانی شرایط برای تک نرخی شدن ارز فراهم میشود که عرضه با تقاضای ارز برابری کند.
این تحلیلگر اقتصادی با بیان اینکه حرکت به سمت ارز تک نرخی نیازمند بسترهای لازم است، افزود: باید به میزان تقاضا، عرضه ارز داشته باشیم ضمن آنکه ارز از طریق منابع متنوعی چون صادرات، سرمایه گذاری خارجی، ارائه خدمت به گردشگران و ارایه خدمات به بنگاههای اقتصادی خارجی تامین شود. ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی یکسان سازی نرخ ارز را از مهمترین اولویتهای دولت در سال جاری عنوان کرده و گفته است: با توجه به کاهش شکاف نرخ ارز دولتی و نرخ ارز بازار آزاد، انتظار میرود که زمینه برای یکسان سازی نرخ ارز فراهم شود.
به گفته وی، شکاف قیمتی نرخ ارز دولتی و بازار آزاد از ۱۶.۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۴ به ۱۳.۳ درصد در پایان اردیبهشت ماه امسال رسیده است. سیف تاکید کرد: بانک مرکزی سعی در اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز پس از اجرای موثر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دارد، به گونهای که ارتباطات بانکی وضعیت بهتری پیدا کند. رئیس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: با توجه به فسادآور بودن بازار دو نرخی ارز، بانک مرکزی امیدوار است امسال بتواند موضوع یکسان سازی نرخ ارز را عملیاتی کند.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...