48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
همچنین نوسانات شدیدی در بازارهای مالی روی داد: پوند به پایینترین رکورد ۳۱ سال اخیر در برابر دلار سقوط کرد؛ بازارهای آمریکا به دفعات به رکوردهای بالایی صعود کردند و چین به کاهش ارزش یوان ادامه داد.
اینکه سال ۲۰۱۷ آبستن چه رویدادهایی خواهد بود، موضوعی است که برای همه نامعلوم است، اما با انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه، هلند و احتمالا ایتالیا، استقرار ترامپ در کاخ سفید و اجرای ماده ۵۰ در انگلیس، ابهام بار دیگر سایه خواهد گسترد.
همه این موارد به معنای آن است که تصویر اقتصادی جهانی مبهمتر از پیش خواهد بود و کارشناسان با نزدیک شدن به پایان سال هنوز هیچ ایده روشنی ندارند. با این همه آدام اسلیتر، اقتصاددان ارشد در موسسه تحقیقاتی آکسفورد اکونومیکس فهرستی از ۱۰ موضوعی را تهیه کرده که در سال ۲۰۱۷ نباید از آنها غافل شد.
بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، این موضوعات از تسریع رشد جهانی تا نرخ برابری یورو و دلار را شامل میشوند و عبارتند از:
یوان ثابت خواهد ماند
چین در سال ۲۰۱۶ به کاهش ارزش یوان ادامه داد. آلبرت ادواردز، استراتژیست سوسیته جنرال در اکتبر از این اقدام به عنوان موضوع مهمی نام برد که باید مورد توجه قرار گیرد. وی پیش بینی کرد این روند در سال ۲۰۱۷ پایان میگیرد، زیرا با تلاش مقامات چین برای خروج سرمایه، یوان سال آینده کاهش اندکی در برابر دلار خواهد داشت.
رشد دستمزد بازخواهد گشت
اقتصادهای توسعه یافته در سالهای اخیر شاهد رشد دستمزد ضعیفی برای نیروی کار بودهاند، اما این روند در سال آینده تغییر میکند زیرا شرایطی که مانع رشد اقتصادی شده بودند، رو به تحلیل هستند. بر پایه گزارش آکسفورد اکونومیکس، بعضی از عوامل مانند تغییرات در ترکیب نیروی کار (به خصوص ورود قابل ملاحظه نیروی کار کم دستمزد) که مانع رشد دستمزد شده بودند، ضعیف خواهند شد و تدابیری که برای بهبود بازار کار اجرا شده اند مانند نرخ ترک کار در آمریکا، انگلیس و آلمان افزایش یافتهاند و از فشار صعودی بر دستمزد حکایت دارند.
سهام برای دومین سال متوالی عملکرد بهتری از داراییهای ثابت خواهد داشت
هر سه شاخص سهام بزرگ آمریکا در رکورد بالایی قرار دارند و شاخصهای سهام بزرگ دیگر جهان هم وضعیت مطلوبی دارند. آکسفورد اکونومیکس پیشبینی میکند شاخصهای سهام سال آینده همچنان عملکرد خوبی خواهند داشت. در نتیجه رشد چشمگیر بازده پس از انتخابات آمریکا، اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا سود ضعیفی برای کل سال ۲۰۱۶ خواهند داشت در حالیکه بازارهای سهام سود دو رقمی به ارمغان می آورند. انتظار میرود این الگوی عملکرد نسبی در سال ۲۰۱۷ ادامه پیدا کند. سود سهام کلی آمریکا طی سال حدود پنج درصد رشد خواهد کرد اما سود اوراق قرضه ۳۰ واحد رشد خواهد کرد با این همه سود اوراق قرضه همچنان بسیار اندک خواهد بود.
نرخ برابری یورو و دلار تا پایان سال
نرخ برابری میان یورو و دلار تحت تاثیر دو عامل خواهد بود که شامل تحولات سیاسی اروپا و رشد بیشتر ارزش دلار پس از افزایش نرخهای بهره آمریکا در هفته گذشته است. طبق گزارش آکسفورد اکونومیکس، افزایش اختلاف میان نرخهای بهره آمریکا و منطقه یورو، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۲ نرخ برابری یورو در برابر دلار را تا پایان سال ۲۰۱۷ کاهش خواهد داد.
منطقه یورو قوی خواهد ماند
تداوم اجرای سیاست تسهیلی بانک مرکزی اروپا که به شکل برنامه خرید اوراق قرضه و نرخهای بهره منفی بوده است، به رشد تورم و اقتصاد در منطقه یورو کمک خواهد کرد. انتظار میرود منطقه یورو سال آینده ۱.۵ درصد رشد کند و نرخ تورم و بازده اوراق قرضه در این منطقه بالاتر رود.
رشد انگلیس بهتر از حد انتظار خواهد بود
انتظار میرود رشد اقتصادی انگلیس در سال ۲۰۱۷ همچنان صعودی باشد و با انعطافی که پس از رای بریگزیت نشان داده است، ۱.۵ درصد توسعه پیدا کند. همچنین پیش بینی میشود پوند در سال ۲۰۱۷ با وجود رشد اندک تفاوت میان نرخهای بهره آمریکا و انگلیس، انعطاف پذیر بماند.
بازارهای نوظهور غیرقابل پیش بینی خواهند ماند
دورنمای اقتصادی بازارهای نوظهور متفاوت خواهد بود به طور خلاصه عملکرد روسیه و برزیل مثبت و چین نامطلوب خواهد بود. طبق پیش بینی آکسفورد اکونومیکس، متوسط نرخ رشد بازار نوظهور در سال ۲۰۱۷ به ۴.۱ درصد بهبود می یابد، اما عملکرد در میان کشورهای این گروه متفاوت خواهد بود. رشد اقتصادی چین ضعیفتر می شود اما روسیه و برزیل از رکود خارج می شوند.
رشد تجارت جهانی کند خواهد ماند
طبق پیش بینی آکسفورد اکونومیکس، رشد تجارت جهانی سال آینده بهبود پیدا می کند و به کمک تقاضای واردات قویتر در آمریکا، روسیه و همچنین برزیل و هند به ۲.۷ درصد بهبود خواهد یافت. اما در حالیکه نرخ رشد مورد پیشبینی برای سال آینده بهتر از نرخ رشد بسیار ضعیف ۱.۳ درصد برای سال ۲۰۱۶ خواهد بود، اما همچنان کمتر از متوسط نرخ رشد بلندمدت پنج درصد است. در نتیجه عوامل ساختاری مانند اشباع زنجیره عرضه جهانی و عدم آزادسازی بیشتر تجارت، رشد تجارت جهانی بر مبنای بلندمدت کاهش قابل توجهی پیدا کرده است.
رشد تولید ناخالص جهانی اندکی بهبود خواهد یافت
عوامل متعددی مانع رشد اقتصاد جهانی شدهاند، اما اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۷ رو به رشد خواهد گذاشت. آکسفورد اکونومیکس پیش بینی می کند رشد جهانی از ۲.۲ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۲.۶ درصد در سال ۲۰۱۷ بهبود پیدا خواهد کرد. این نرخ پایینتر از متوسط نرخ رشد ۲.۸ درصد در ۳۰ سال گذشته است.
تورم در آمریکا به روند جهانی شکل میدهد
هر رویدادی که سال آینده در اقتصاد جهان روی دهد، تحت تاثیر رویدادهایی خواهد بود که در آمریکا روی میدهد به خصوص که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا تدابیر محرک مالی را اجرا خواهد کرد که انتظار میرود به رشد اقتصادی بیشتر کمک کند.
اما تاثیر کامل سیاست های تورم زای دولت ترامپ بعید است تا سال ۲۰۱۸ در اقتصاد جهانی لمس شود. با این همه انتظار میرود رشد اقتصادی و توسعه بازار مالی آمریکا تحت تاثیر سیاستهای ترامپ، در سال ۲۰۱۷ قویتر شود و تاثیر زیادی بر دورنمای اقتصادی جهانی داشته باشد.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...