48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
دنیای اقتصاد: يكي از روشهاي پيشبيني قيمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شدهاند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمتها براساس شواهد موجود پيشبيني شدهاند.
روند بیرمق در تالار شیشهای
طی معاملات روز گذشته، با ادامه روند کمنوسان بورس تهران، شاخص کل با افت اندک 7 واحدی (معادل 01/0 درصد)، در 64 هزار و 925 واحد متوقف شد. در این میان، همان طور که پیشتر نیز اشاره شد، بهرغم گامهای ابتدایی که جهت رفع ابهام از صنایع مختلف بورسی از سوی سیاستگذاران برداشته شده است، هنوز بازار سرمایه منتظر تصمیمات نهایی در این رابطه است. بر این اساس، آغاز بررسی بودجه سال 94 کشور در مجلس شورای اسلامی میتواند حسن ختامی بر برخی ابهامات موجود باشد. از سوی دیگر، کاهش ماهانه 4/1 درصدی شاخص بهای کالاهای صادراتی در دی ماه، که توسط بانک مرکزی منتشر شده است، سودآوری صنایع صادراتی (با بیش از 50 درصد ارزش بازار) را با مشکل همراه میکند. بر این اساس، ارائه بودجه 94 شرکتها میتواند شدت ابهامات فعلی را کاهش دهد.
ثبات دلار در بازاری آرام
طی معاملات روز گذشته، هر دلار آمریکا بدون تغییر و با قیمت 3 هزار و 435 تومان معامله شد. در این شرایط، همان طور که پیشتر نیز اشاره شده بود ثبات در بازار با توجه به اعمال کنترل از سوی بانک مرکزی مشاهده میشود. در این میان، سعی سیاستگذاران بر کنترل بازار ارز از طریق کاهش سفتهبازی بود که در راستای تحقق این امر، برخورد جدی با دلالان ارز اعلام شد (اعلام واگذاری پرونده این عاملان به شورای امنیت ملی). در این شرایط، عاملان رسمی عرضه در بازار ارز نیز به ایجاد کنترل در این بازار کمک کردند. در این رابطه، نقش عاملان مزبور را در ثبات قیمت ارز از طریق افزایش عرضه، به وضوح شاهد هستیم. به این ترتیب، همچنان انتظار بازاری به دور از تنش و ثبات نسبی قیمتها در روزهای آتی وجود دارد.
ناپایداری سکه بالای یک میلیون تومان
دیروز، هر سکه طرح جدید با کاهش 8 هزار تومانی به قیمت 995 هزار تومان معامله شد. در این شرایط، با توجه به ثبات نرخ دلار و تعطیلی بازار طلای جهانی، حباب سکه تخلیه شد. به نظر میرسد سقف یک میلیون تومانی نسبت به رشد قیمتها واکنش نشان داده است و برخی سفتهبازان با فروش و کسب سود، عامل اصلی افت قیمتها بودند. محدودیتهای اخیر دلالان ارزی، یکی از عواملی است که میتواند این افراد را به منظور سفتهبازی به سمت بازار سکه هدایت کند. از سوی دیگر، افزایش ریسکپذیری در بازارهای جهانی، تقاضای اونس طلا را کاهش داده است و شاید آمار اقتصادی این هفته آمریکا بتواند تغییری در روند طلا ایجاد کند. در این شرایط، با توجه به ثبات نسبی در بازارهای ارز و طلای جهانی، سفتهبازان میتوانند تنها عامل تشدید نوسانات بازار سکه محسوب شوند.
هفته نزولی اونس طلا
هر اونس طلای جهانی با افت هفتگی 4/0 درصدی به قیمت 9/1227 دلار معامله شد. هفته گذشته، با توجه به نبود آمارهای مهم اقتصادی، نوسانات قیمتی طلا چندان شدید نبود؛ ثبات نسبی موقعیتهای باز در بازار آتی، گواهی بر این ادعا است. در این شرایط، پیمان صلح «مینسک 2» میان اوکراین و روسیه و همچنین رشد بازارهای سهام (رشد قابل توجه اقتصاد آلمان و افزایش قیمت نفت) میزان ریسک پذیریسرمایهگذاران را افزایش داده است (کاهش تمایل به سمت طلا). درخصوص گمانه زنی جدایی یونان از حوزه یورو نیز به رغم برخی اختلافات، دو طرف از تمایل رسیدن به توافق و باقی ماندن این کشور در اتحادیه اروپا سخن میگویند (تقویت ریسکپذیری). این هفته آمار مهمی از اقتصاد آمریکا منتشر میشود که میتواند بر قیمت طلا اثرگذار باشد (سیگنالی در رابطه با زمان افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو).
رشد ضعیف اوراق تسهیلات مسکن
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 92 (تسه9201) با رشد نیم درصدی با قیمت 82 هزار و 752 تومان معامله شدند. در این میان، گرچه اخباری مبنی بر خروج آرام بازار مسکن از رکود به دست آمده است اما انتظار رشد قیمتی بیش از تورم انتظاری (حدود 15 درصد) در این بازار وجود ندارد. با این حال، عرضه تسهیلات مسکن که فعلا فقط توسط بانک مسکن انجام میشود با محدودیت جدی مواجه است؛ بر این اساس، اگر مشابه 6 ماه ابتدایی سال، تقاضا از عرضه پیشی گیرد ممکن است شاهد رشد بیرویه قیمتها باشیم. در این میان اما، اگر تقاضا رشد زیادی نداشته باشد (احتمالا تا پایان سال جهش تقاضا را شاهد نباشیم) به نظر میرسد اوراق تسهیلات مسکن نتوانند سنگینی قیمتهای بالا را تحمل کنند و دوباره به قیمتهای قبلی (محدوده 80 هزار تومانی) برگردند.
تقویت عوامل رشد در بازار نفت
نفت خام آمریکا با رشد هفتگی 1/2 درصدی به قیمت 78/52 دلار بر بشکه معامله شد. بهبود اوضاع اقتصادی آلمان و کاهش تعداد دکلهای حفاری نفت شیل آمریکا (برای دهمین هفته متوالی) مهمترین دلایل این رشد محسوب میشوند. در این رابطه، رشد اقتصادی آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، در سهماه چهارم 2014، بیش از دو برابر انتظارات بود (تقویت تقاضا). به نظر میرسد چرخش توجه معاملهگران در بازار نفت، از سمت مازاد عرضه فعلی به کاهش تولیدات آینده، عدم افت مجدد و پایدار قیمتها را سناریوی محتملتری نشان میدهد. در این روزها، تهدیدهای ژئوپلیتیک نیز قیمت نفت را تقویت میکند؛ در این میان، شرکت ملی نفت لیبی، از احتمال توقف کامل صادرات نفت این کشور در صورت گسترش درگیریها خبر داده است و در نیجریه، بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقا، نیز گروه تروریستی «بوکو حرام» در حال پیشروی است.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...