• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

بازگشت مسکن در نصف کشور

بازگشت مسکن در نصف کشور

دنیای اقتصاد: موج كاهش قيمت مسكن كه از ابتدای تابستان 92 در تهران به‌عنوان شهر پيشتاز بازار ملك آغاز شد، همانند دوره‌هاي تجاري گذشته در اين بازار، با تاخير چندماهه به ساير شهرها سرايت كرد و باعث شد در نيمه اول 93 ميانگين قيمت كشوري مسكن 3/ 1 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن كاهش يابد. اطلاعات تازه منتشر شده توسط مركز آمار ايران نشان مي‌دهد در نيمسال اول 93، سطح قيمت اسمي واحدهاي مسكوني در 15 استان به تبعيت از تهران، در شيب منفي قرار گرفت و قيمت مسكن عملا در نصف كشور 4/ 0 تا 6 درصد افت كرد. طي اين مدت اگر چه قيمت‌هاي اسمي در استان‌هاي ديگر با افزايش خفيف حداكثر 4 درصد روبه‌رو شد، اما ارزش واقعي آپارتمان – با احتساب نرخ تورم- در همه استان‌ها به‌طور متوسط معادل 3/ 14 درصد كاهش يافت. مطابق ارقام مركز آمار، متوسط قيمت كشوري مسكن در نيمه پارسال به مترمربعي يك ميليون و 433 هزار تومان رسيد. شكافي كه هم‌اكنون بين تهران و کل كشور در نرخ‌هاي سه‌گانه بازار ملك وجود دارد، در قيمت «زمين» معادل 8/ 5 برابر شده كه از فاصله در قيمت «مسكن» و «اجاره‌بها» به مراتب بزرگ‌تر است. كارشناسان مسكن مي‌گويند: امواج تخليه حباب قيمت، امسال به طبقه لوكس و فوق‌لوكس بازار (پنت‌هاوس‌ها) مي‌رسد.

آمار تحولات كشوري بازار ملك در نيمسال 93 منتشر شد

نزول قيمت مسكن در نصف كشور

بيشترين شكاف بين تهران و ساير شهرها در بازار زمين و معادل 8/ 5 برابر است

گروه مسكن- فريد قديري: قيمت مسكن در سال گذشته، به تبعيت از تهران، در 15 استان ديگر نيز نزولي شد و با احتساب تورم عمومي، قيمت واقعي آپارتمان در كل كشور طي نيمسال93 معادل 3/ 14 درصد كاهش يافت.

گزارش «دنياي‌اقتصاد» از جديدترين اطلاعاتي كه توسط مركز آمار ايران درباره بازار كشوري مسكن منتشر شده، حاكي است: در نيمه اول پارسال، متوسط قيمت اسمي آپارتمان‌هاي مسكوني در 16 استان بين 4/ 0 تا 6 درصد كاهش پيدا كرد و چون در 15 استان ديگر قيمت‌ها حداكثر 4درصد افزايش يافت، معدل كشوري قيمت مسكن شيب منفي گرفت و در اين مدت با افت 3/ 1 درصدي روبه‌رو شد. مركز آمار متوسط قيمت هر مترمربع واحد مسكوني در نيمه اول سال گذشته در كل كشور را يك ميليون و 433 هزار تومان اعلام كرده است. بررسي‌هاي «دنياي‌اقتصاد» نشان مي‌دهد: هر چند قيمت اسمي مسكن در كشور، كاهش قابل ملاحظه‌اي پيدا نكرده اما از ارزش واقعي اين املاك در مقايسه با تورم عمومي در نيمسال93، حدود 3/ 14 درصد كاسته شده است. در نيمه اول پارسال، قيمت واقعي آپارتمان در همه استان‌ها نزولي بود به اين معني كه ميزان رشد قيمت‌ها به مراتب كمتر از تورم 3/ 15درصدي در اين مدت بوده است. نيمه اول پارسال، 60 درصد از معاملات خريد آپارتمان در 16 استاني كه قيمت اسمي در آنها نزولي بوده، انجام شده است. به اين ترتيب اكثر متقاضيان مسكن در سراسر كشور طي سال گذشته از روند كاهش قيمت‌ها منتفع شدند. عمده كلان‌شهرها و شهرهاي پرجمعيت در اين 16 استان قرار دارند. قیمت کشوری مسکن در نیمه دوم 92 حدود 15 درصد رشد کرد اما ریزش‌ها در تهران که از تابستان  92 آغاز شد با تاخیر در سال 93 به سایر شهر‌ها رسید. به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، رقمي كه مركز آمار ايران از متوسط كشوري قيمت مسكن اعلام كرده تفاوت فاحش با عددي دارد كه پيش‌تر وزارت راه‌وشهرسازي با استناد به سامانه رهگيري معاملات منتشر

كرده بود. زمستان سال گذشته معاونت مسكن و ساختمان در مجموعه گزارش‌هايي كه به صورت دوره‌اي در قالب بولتن يا خبرنامه منتشر مي‌كند، اطلاعاتي از تغييرات قيمت مسكن در استان‌هاي مختلف ارائه داد و متوسط قيمت كشوري مسكن در نيمه اول سال93 را مترمربعي 2ميليون و 810 هزار تومان اعلام كرد. اما اطلاعات كنوني مركز آمار، اين سطح قيمت را به مراتب پايين‌تر و معادل 4/ 1 ميليون تومان عنوان مي‌كند.

  نرخ شكاف‌ها در سه قسمت

در حال حاضر بين كلان‌شهر تهران و ساير شهرها و همچنين بين استان‌ تهران و كل كشور، فاصله زيادي به لحاظ قيمت مسكن، قيمت زمين و اجاره‌بها وجود دارد اما مقايسه اين سه دسته نرخ از شكاف حداكثري در بازار زمين حكايت مي‌كند. متوسط قيمت زمين در تهران 8/ 5 برابر ميانگين كشوري آن است به طوري كه هر مترمربع زمين مسكوني يا ملك كلنگي در شهر تهران در نيمه سال گذشته به سطح 4 ميليون و 200 هزار تومان رسيد اما در كل كشور متري 724 هزار تومان معامله شد. شكاف بين تهران و كل كشور در بازار آپارتمان و اجاره‌بها به اندازه نصف زمين است به طوري كه سطح قيمت مسكن و اجاره‌بها در تهران به ترتيب 9/ 2 برابر و 7/ 2 برابر نرخ‌هاي كشوري است. شكاف شديد در قيمت زمين ناشي از نبود زمين آماده ساخت در تهران است به طوري كه در سال گذشته 91 درصد ساخت‌وسازهاي جديد در پايتخت روي زمين حاصل از تخريب انجام شد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...