48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
وزیر نفت کشورمان روز گذشته در نخستین کنگره ملی نفت و نیرو به شرکتهای بزرگ جهان که آماده ورود به صنعت نفت ایران هستند، هشدار داد از ارتباط با واسطههای نفتی و افراد فاسد که به گفته وی خون ملت را میمکند، دوری کنند و بهطور مستقیم با مسوولان نفتی کشور وارد گفتمان شوند. زنگنه به شرکتهای خارجی تاکید کرد این موضوع نهتنها به اعتبار این کشورها خدشه وارد میکند، بلکه فرصت حضور در ایران را نیز از آنها خواهد گرفت. این هشدار زنگنه اشارهای به برخی سوءاستفادههای نفتی در گذشته دارد که بزرگترین فساد نفتی تاریخ کشور را در حال حاضر رقم زده است.
گروه نفت و پتروشیمی: روز گذشته اولین کنگره نفت و نیرو در حالی آغاز به کار کرد که حاشیههای جذابتر از متن بسیاری را در بر داشت.حضور وزیر نفت بهعنوان سخنران در این نشست، پرسش و پاسخ خبرنگاران و یادآوری چندینباره نام بابک زنجانی، اعلام وزیر نفت مبنی بر فضاسازی رسانهای این متهم، تسهیل ورود سرمایهگذاران خارجی، بازپسگیری سهم بازار نفت پس از برداشتهشدن تحریمها و باز بودن درهای صنعت نفت به سوی شرکتهای آمریکایی بخشی از مواردی بود که زنگنه به آنها اشاره کرد و گفت: به شرکتهای خارجی توصیه میکنم از هرگونه برخورد و مذاکره با افراد فاسد بپرهیزند، چون نهتنها به اعتبار خود خدشه وارد میکنند، بلکه فرصت حضور در ایران را نیز از دست میدهند. زنگنه در سخنرانی خود در این کنگره با تاکید بر این نکته که در دوران پساتحریم باید با شفافیت کامل به انجام معاملات بهویژه معاملات دولتی اقدام کرد، توصیه کرد: شرکتهای خارجی علاقهمند به کار در صنعت نفت ایران باید بدانند اراده مسوولان نظام کار سالم و شفاف است و ما از انگلهای فاسدی که میخواهند در این شرایط خون ملت را بمکند بیزار و متنفریم.وزیر نفت با بیان اینکه ایران در یک مبارزه بیامان با فساد است، اظهار کرد: به شرکتهای خارجی توصیه میکنم از هرگونه برخورد و مذاکره با افراد فاسد بپرهیزند چون نهتنها به اعتبار خود خدشه وارد میکنند بلکه فرصت حضور در ایران را نیز از دست میدهند. وی با بیان اینکه دسترسی به مقامهای ارشد صنعت نفت در دوران پساتحریم تسهیل خواهد شد تا جلوی هرگونه فساد گرفته شود، گفت: عدهای از افراد که هیچ توانمندی جز حقهبازی ندارند و در دوران تحریم این موضوع تخصص آنها شده، سعی دارند از فضای پساتحریم نهایت استفاده را ببرند. وی ادامه داد: لزومی ندارد شرکتها با اینگونه افراد کار کنند و بهتر است بهصورت مستقیم با مقامهای ارشد نفت مذاکره کنند.
به گزارش «ایسنا» وزیر نفت با بیان اینکه کشور با تدبیر دولت و هدایت و حمایت مقام معظم رهبری توانست مشکلات موجود را در فضای بینالمللی حل کند و وارد فضای جدید در رابطه خود با جامعه جهانی شود، گفت: خوشبختانه اتحادیه اروپا و ایالاتمتحده آمریکا همه تحریمهای هستهای علیه ایران را بر مبنای توافق برجام لغو کردند. زنگنه با اشاره به اینکه این تصمیم حداکثر ظرف دو ماه آینده با انجام اقدامهای لازم از سوی ایران اجرایی میشود، اظهار کرد: امروز سرآغازی برای همکاریهای مشترک میان کشورهای مختلف با ایران است.وی با بیان اینکه ما برای توسعه ایران به سرمایهگذاری و توسعه فناوری بهویژه در حوزه نفت نیاز داریم، گفت: فناوری جدید، بازار صادراتی، منابع مالی و سرمایه نیاز ایران در دوران پساتحریم است. وزیر نفت با اشاره به اینکه تحریمها در عین قطع مبادلات مالی و دوری ایران از فناوری روز دنیا سبب رشد توانمندی فناورانه بومی در برخی بخشها شده است، افزود: تفاوتهای بسیاری میان ایران امروز و دوران پیش از تحریم بهخصوص در بخش نفت و انرژی وجود دارد. زنگنه ادامه داد: شرکتهای داخلی در سالهای اخیر شاهد تحولات بزرگی بودهاند و توانستهاند این فشارها را تحمل و از آن با قدرت عبور کنند. وی اظهار امیدواری کرد که این همایش نقطه شروعی برای آغاز همکاری میان ایران و شرکتهای خارجی برای رشد پرشتاب در پساتحریم باشد.
بازپسگیری سهم ایران از بازار
زنگنه با بیان اینکه اولویت نخست ایران در شرایط پساتحریم بازگرداندن سهم از دست رفته ایران به بازار است، افزود: ایران در نخستین قدم سهم خود را که به دلیل تحریم از دست داده بود باز پس خواهد گرفت. به گفته وی، مشتریان سنتی ایران مایل به این امر هستند. وزیر نفت به ضرورت انتقال فناوری در شرایط پساتحریم تاکید کرد و با اشاره به برگزاری کنفرانس معرفی آیپیسی (قراردادهای نفتی ایران) در تهران گفت: بخش بالادستی نفت بخش مهمی است که علاقهمند به استفاده از فناوری بهویژه برای افزایش بازیافت نفت از میدانهای در حال تولید است که برخی از این پروژهها قرار است در کنفرانس آیپیسی به سرمایهگذاران معرفی شوند.زنگنه با بیان اینکه فرصتهای سرمایهگذاری به بخش بالادستی خلاصه نمیشود، گفت: فرصتهای استثنایی در بخش پاییندستی و بهویژه احداث واحدهای انجیال، پتروشیمی و پالایش وجود دارد. به گفته وی، توسعه صادرات گاز بهصورت الانجی، مینی الانجی و خط لوله نیز از اولویتهای مهم ایران در پساتحریم است.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به افزایش 500 هزار بشکه صادرات نفت ایران در پساتحریم گفت: برای بازاریابی 500 هزار بشکه مورد نظر مشکلی نداریم و مذاکراتی با مشتریان سنتی اروپایی و آسیایی انجام شده است. به گزارش «ایرنا» رکنالدین جوادی روز گذشته درخصوص افزایش صادرات نفت خام ایران نیز اظهار کرد: بسترها و مقدمات این افزایش تولید را آماده کرده و تا یک هفته پس از رفع تحریمها تولید نفت کشور 500 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به حضور شرکتهای خارجی در ایران در پساتحریم، افزود: با برداشته شدن تحریمها و حضور خارجیها در کشور قرار نیست اختیار صنعت نفت به شرکتهای خارجی واگذار شود. جوادی خاطرنشان کرد: خارجیها برای حضور در ایران باید به شرایط ما برای انتقال فناوری و نظام نوین اداری و ساختاری پروژهها که حاصل تجربه بینالمللی است به ایران توجه داشته باشند.وی با بیان اینکه ظرفیت 100 میلیارد دلار سرمایهگذاری در ایران وجود دارد، گفت: با توجه به محدودیت منابع داخلی شرکتهای خارجی باید سرمایه مورد نیاز صنعت نفت را با خود بیاورند.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران درباره صادرات گاز نیز اظهار کرد: انتقال گاز با خط لوله در مسیرهای بیش از 2500کیلومتر در مقایسه با ال.ان.جی اقتصادی نیست بنابراین برای صادرات گاز به اروپا که مسیری بیش از 4 هزار کیلومتر دارد، خط لوله اقتصادی نیست. جوادی با اشاره به اینکه صادرات گاز به اروپا از طریق ال.ان.جی مقرون بهصرفهتر از خط لوله است، افزود: مذاکراتی با شرکتهای خارجی برای توسعه صنعت ال.ان.جی در ایران انجام شده است.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره سفر آتی هیات روسی به ایران نیز گفت: ما از حضور روسیه در صنعت نفت ایران استقبال میکنیم و آنها قرار است در روزهای آینده سفری به تهران داشته باشند.وی درخصوص وضعیت بازار نفت نیز، خاطرنشان کرد: در صورت وجود شرایط عادی اقتصادی پیشبینی میشود تا پایان سال 2016میلادی قیمت نفت به 70 تا 80 دلار افزایش یابد.
رونمایی از مدل جدید قراردادهای نفتی در تهران
جوادی با بیان آنکه در بخش توسعه صنعت گاز و انرژی نیز گامهای بزرگی در جهان برداشته شده است، اضافه کرد: بهینهسازی مصرف، افزایش راندمان طرحها و جایگزینی سوختهای فسیلی با سی ان جی و هیبرید نیز تحول عمدهای را در کاهش مصرف انرژی ایجاد کرده است. وی با اشاره به معرفی پروژههای بالادستی صنعت نفت در کنفرانسی که قرار است تا یک ماه آینده در تهران برگزار شود، اظهار کرد: دستیابی به تولید روزانه 5 میلیون بشکه نفت و 4/ 1 میلیارد مترمکعب گاز از برنامههای صنعت نفت ایران است.
حاشیه هایی مهمتر از متن
در ادامه این نشست زنگنه با حضور در جمع خبرنگاران به پرسشهای آنها با صراحت پاسخ داد که بخشی از این موارد به بدهکار بزرگ نفتی باز میگشت. به گزارش «ایسنا»، وزیر نفت در جمع خبرنگاران درباره برخی اظهارنظرهای صورت گرفته از سوی بدهکار بزرگ نفتی علیه وزارت نفت تاکید کرد: ایشان پول ملت را خوردهاند و هیچ راهی ندارند؛ باید این پول را به مملکت برگردانند.
وی در این باره که بابک زنجانی در نامه اخیری که به نمایندگان مجلس نوشته از مذاکره نکردن با وزیر نفت انتقاد کرده است، تصریح کرد: با نامه کاری ندارم؛ باید ١٠ هزار میلیارد تومان از پول مردم را که خوردهاند پس دهند.زنگنه با بیان اینکه رسانهها باید از خشم مردم بترسند و کاری نکنند که تخلفات بابک زنجانی پوشش داده شود، گفت: پول مردم را نمیتوان با هوچیگری و سروصدا خورد.وزیر نفت همچنین با اشاره به انتشار برخی اظهارنظرهای بدهکار نفتی از سوی برخی رسانهها تصریح کرد: گمان میکنم ایشان در برخی رسانهها پول خرج میکنند و حرفهایی میزنند که این تصور ایجاد میشود که ایشان طلبکار هستند و ما بدهکار؛ در حالی که ایشان پول ملت را خوردهاند و باید آن را پس بدهند.وی درباره زمان افتتاح فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی گفت: از رئیسجمهوری دعوت کردهایم تا در نیمه دوم آبانماه در افتتاح این پروژه شرکت کند.وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا اعضای اوپک آمادگی افزایش ظرفیت ٥٠٠ هزار بشکهای تولید نفت ایران را بعد از لغو تحریمها دارند، تصریح کرد: ما برای تولید نفتمان از هیچ کشوری اجازه نمیگیریم و نفتمان را وارد بازار میکنیم، بازار نیز این نفت را جذب میکند.وی همچنین گفت: نخستین روزی که تحریمهای ایران لغو شود و بتوانیم نفتمان را در بازارهای جهانی بفروشیم، تولید نفت کشورمان ٥٠٠ هزار بشکه در روز افزایش مییابد.وزیر نفت همچنین تصریح کرد: در حال حاضر مشتریهای سنتی ایران تمایل دارند تا نفتشان را از کشور ما تامین کنند.زنگنه ادامه داد: البته اعضای اوپک نیز با تدبیر و عقلانیت بازگشت طبیعی ایران را بعد از لغو تحریمها مورد توجه قرار میدهند؛ ضمن اینکه با صحبتی که با اعضای اوپک داشتهام آنها نیز از بازگشت ایران استقبال میکنند.
درهای صنعت نفت به روی شرکتهای آمریکایی باز است
وزیر نفت همچنین درباره مذاکره با شرکتهای خارجی برای توسعه صنعت نفت گفت: اولویت نخست ما برای مشارکت با شرکتهای خارجی میدانهای مشترک، پتروشیمی و انجیال است. زنگنه ادامه داد: اما اینکه شرکتها به کدام بخش از صنعت نفت علاقه دارند به آنها بستگی دارد؛ ضمن اینکه باید به این نکته هم اشاره کنم که قراردادهای بالادستی پیچیدگیهای خاصی دارد و مذاکره درباره آنها چندماه طول میکشد؛ اما خرید نفت سریع است و به محض لغو تحریمها ایران میتواند تولید نفت خود را ٥٠٠ هزار بشکه افزایش دهد.وی در پاسخ به این سوال که آیا شرکتهای آمریکایی برای حضور در صنعت نفت ایران اظهار علاقه کردهاند، افزود: درهای صنعت نفت به روی شرکتهای آمریکایی نیز باز است و اگر آنها تمایل به همکاری با ایران داشته باشند هیچ مشکلی نیست، منتها آنها هنوز از سوی دولتشان چراغ سبزی برای حضور در ایران دریافت نکردهاند.زنگنه با اشاره به اینکه دوران تحریم شرایط خاصی داشت که تمام شده است، گفت: در دوران پساتحریم باید با شفافیت کامل به انجام معاملات بهویژه معاملات دولتی اقدام کرد.وی با تاکید بر اینکه شرکتهای خارجی علاقهمند کار در صنعت نفت ایران باید بدانند اراده مسوولان نظام کار سالم و شفاف است، تصریح کرد: ما از انگلهای فاسدی که میخواهند در این شرایط خون ملت را بمکند، بیزار و متنفریم.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...