48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
يكي از روشهاي پيشبيني قيمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شدهاند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمتها براساس شواهد موجود پيشبيني شدهاند.
بازار ارز
نوسان اندک دلار
هر دلار آمریکا با رشد هفتگی 4/ 0 درصدی به نرخ 3580 تومان معامله شد. پیش از این به رشد تقاضا با نزدیک شدن به ماه ژانویه و رشد تقاضای مسافرتی ارز اشاره شده بود که مانع از افت نرخ دلار میشود. ریزش قیمت سکه با افت اونس طلای جهانی (رابطه الاکلنگی ارز و سکه) باعث حرکت معاملهگران به بازار ارز و افزایش تقاضای دلار شد.
علاوه بر این، معاملهگرانی که با قرار گرفتن نرخ دلار نزدیک به 3600 تومان در انجام معاملات احتیاط میکردند با تداوم نرخها در سطح بالای 3560 تومان از هفته گذشته، با افزایش تقاضا، رشد نرخ دلار را رقم زدند. کماکان انتظار برای یکسانسازی نرخ ارز و اظهارات مقامات مبنی بر تعدیل مجدد نرخ دلار و قرار گرفتن نزدیک به سطح 3600تومانی مانع از رشد پرشتاب نرخ دلار خواهند شد.
بازار طلا
رشد اونس با شناسایی کف
دیروز ساعت 16، اونس طلا به قیمت 1084 دلار معامله شد. اونس چهارشنبه به کمترین میزان در 5/ 5 سال گذشته رسید و شناسایی کف قیمتی از سوی معاملهگران، رشد اندک اونس را در روزهای اخیر رقم زد. فشار شاخص دلار، با اجماع بر افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در دسامبر سالجاری، عامل تداوم فشار بر اونس است.
صورتجلسه نشست پیشین فدرال رزرو بر اتخاذ سیاست انقباضی برای اولین بار از سال 2006 تاکید داشت. همچنان میزان این افزایش محل ابهام است و انتظار میرود در سال جاری 25/ 0 واحد درصد و سپس بهصورت تدریجی افزایش یابد. احتمال تشدید سیاست انبساطی بانک مرکزی اتحادیه اروپا نیز عامل تقویت دلار است، با اینکه افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در دسامبر در قیمت اونس پیشخور شده است اما تحلیلگران کف قیمتی 1050 یا 1100 دلار را پیشبینی میکنند.
بازار نفت
تقابل دیدگاهها حول سطح 40 دلاری
دیروز ساعت 16، هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 1/ 40 دلار معامله شد. در شرایط کنونی تقابل انتظارات در بازار نفت، قیمتها را حول سطح 40دلاری قرار داده است. نگرانیها از تکمیل ظرفیت ذخیرهسازی نفت دنیا که دو سال متوالی افزایش داشته است، انتظار کاهش تقاضا به دلیل پدیده جوی ال نینو (زمستان گرمتر) و احتمال تداوم تولیدات اوپک در سطوح کنونی، رشد قیمت نفت را دور از انتظار کرده است.
بر این اساس، موسسه گلدمن ساکس پیشیبینی افت تا 20 دلار را دارد، اما برخی کارشناسان معتقدند دورنمای کاهش تولیدات شیل طبق گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی، علاوه بر انتظار چشم انداز بازگشت رشد تقاضا در اقتصادهای نوظهور در سال 2016 خوشبینیهایی را برای صعود قیمت نفت به وجود آورده است. هرچند جایگزینی تولیدات اوپک با نفتهای غیرمتعارف باعث کمرنگ شدن خوشبینیهای ضعف سمت عرضه میشود.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...