48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
سرانجام دومین ماه پاییز با نوسانات و فراز و نشیبهای زیاد در فرابورس به پایان رسید تا ماحصل آن کارنامهای متعادل با برآیند اندک افت 01/ 0 درصدی باشد تا به این ترتیب فرابورس در آبانماه هر چند با تغییر نامحسوس آیفکس اما با بهبود عملکرد و افزایش در حجم و ارزش کل معاملات روبهرو شود تا در نهایت بازدهی این بازار از ابتدای سال تاکنون به 9/ 5 درصد برسد.
نگاهی به فعالیت فرابورس در آبانماه 94 نشان میدهد که در این مدت، 3 هزار و 355 میلیون برگه اوراق بهادار در 246 هزار نوبت به ارزش 22 هزار و 32 میلیارد ریال خرید و فروش شده که در مقایسه با ماه گذشته رشد 7/ 25 درصدی ارزش و 2/ 22 درصدی حجم را تجربه کرده باشد؛ هر چند که بررسیهای بیشتر نشان از کاهش 34 درصدی حجم و 4 درصدی ارزش معاملات نسبت به آبان 93 دارد.
شاخص کل فرابورس هفته ابتدایی آبان را با نوسان مثبت آغاز کرد که پس از تجربه 4 روز نزول مجددا روند صعودی را در پیش گرفت که در نوزدهمین روز آبان به بالاترین حد خود در این ماه یعنی 57/ 710 رسید، اما این روند تداوم چندانی نداشت و مجددا مسیر نزولی آن آغاز شد و در نهایت آخرین روز آبان ماه در محدوده 701 متوقف شد که بر این اساس افت 1/ 0 واحدی معادل 01/ 0 درصدی در کارنامه آبان آیفکس به ثبت رسید.
بر اساس این گزارش بازار اول فرابورس با جابهجایی 332 میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش 689 میلیارد ریال و بازار دوم نیز با دادوستد 907 میلیون ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 369 میلیارد ریال، ماه گذشته را به پایان بردند که این ارقام به ترتیب بیانگر کاهش 59 درصدی حجم و 78 درصدی ارزش معاملات در بازار اول و افت 34 درصدی حجم و 57 درصدی ارزش معاملات بازار دوم در مقایسه با آبان 93 است.
همچنین در این ماه بازار پایه با جابهجایی یک میلیون و 990 هزار ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 244 میلیارد ریال، بیشترین حجم کل معاملات ماهانه و بازار ابزارهای نوین مالی نیز با معاملات 16 هزار و 690 میلیارد ريالی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند که بررسی عملکرد ماهانه بازار ابزارهای نوین مالی نشان از رشد 373 درصدی حجم و 59 درصدی ارزش نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.
به این ترتیب ارزش بازار فرابورس در انتهای آبان ماه به 780 هزار و 345 میلیارد ريال رسید که 13 درصد آن ارزش بازار اول، 48 درصد ارزش بازار دوم، 22 درصد ارزش بازار پایه توافقی، 11درصد ارزش بازار ابزارهای نوین مالی و مابقی ارزش بازار پایه عادی است.
همچنین بررسی روند صنایع فعال فرابورسی در آبانماه نشان از برتری گروه فرآوردههای نفتی با 17 درصد سهم به ارزش 542 میلیارد ريال دارد، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی نیز هر کدام به ترتیب با سهم 13 و 11 درصدی در رده دوم و سوم قرار گرفتند. این در حالی است که گروه خدمات فنی و مهندسی، منسوجات، استخراج کانههای فلزی و خرده فروشی بهعنوان کمفعالیتترین صنایع در این ماه شناخته شدند.
افزون بر این آغاز و اتمام پذیرهنویسی واحدهای سرمايهگذاري صندوق سرمایهگذاری هستيبخشآگاه در نماد «آگاس1» در بازار سوم، عرضه یکجای 5 درصدی از سهام غیرمدیریتی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در بازار پایه فرابورس و صدور مجوز فعاليت صندوق سرمایهگذاری زمين و ساختمان مسكن شمال غرب در نماد «صغرب» از جمله اخبار مهم در این ماه بودند.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...