48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
همزمان با روز برجام، هزار خط اعتبار اسنادی (السی) در مجموعه بانکهای کشور در محورهای مختلف از جمله مواد اولیه و صنعت نفت و گاز گشایش مییابد. بر این اساس روز گذشته در گردهمایی که در پارلمان بخش خصوصی برگزار شد، دیپلماتها، بازرگانان و بانکداران کشور برای روز برجام با یکدیگر هماهنگ شدند. در این نشست، مجید تخت روانچی با ابراز امیدواری به اجرای برجام تا چند روز آینده تاکید کرد: از روز برجام، موانع فعالیتهای اقتصادی برطرف خواهد شد. بنابراین برای آن روز باید کاملا آمادگی داشته باشیم؛ چراکه اگر نتوانیم از روز اجرا کار را شروع کنیم، قطعا خود را سرزنش خواهیم کرد. به گفته وی، در روز برجام کشورهای اروپایی و آمریکایی متعهد شدند آییننامههای مجزایی را آماده و منتشر کنند که چون نقشه راهی برای بنگاههای اقتصادی در زمان لغو تحریمها است. در این نشست، نمایندگان بانک مرکزی نیز از نهایی شدن مذاکرات ایران با بانک مسقط عمان برای گشایش اعتبار اسنادی خبر دادند و اعلام کردند: براساس مذاکرات انجام شده، این بانک 200 تا 250 میلیون دلار اعتبار اسنادی برای ایران در نظر گرفته است. از سوی دیگر، ایران با بانک ICBC چین نیز مذاکرات جدی را در حوزه فاینانس و عملیات خزانهداری بانکها آغاز کرده است.
گروه بازرگانی: بعد از 4 سال اعتبار اسنادی گشایش خواهد یافت و راه مراودات بینالمللی برای فعالان اقتصادی هموارتر خواهد شد. این وعده تیم مذاکرهکننده هستهای به بخش خصوصی است؛ بهطوری که به گفته آنها، با اجرایی شدن برجام، طبق هماهنگیهای صورت گرفته با بانکهای خارجی در محورهای مختلف، 1000 خط اعتبار اسنادی گشایش خواهد یافت. روز گذشته نشستی با حضور معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه، نمایندگان بانک مرکزی، مدیران عامل بانکهای کشور و فعالان اقتصادی در اتاق ایران برگزار شد که در آن مدیران عامل و نمایندگان بانکهای کشور آمادگی خود را برای اجرای برجام اعلام کردند. موارد بانکی، پولی و مالی برنامه جامع اقدام مشترک در پرونده هستهای از سوی مجید تختروانچی مطرح شد تا بر این اساس فعالان اقتصادی و مدیران عامل بانکها اقداماتی که تاکنون صورت گرفته و موارد در دست اجرای خود را اطلاع دهند. بر این اساس، جدیدترین اقدامات بانک مرکزی در جهت مذاکره با همتایان خارجی خود و مدیران عامل بانکهای بینالمللی مطرح شد. نمایندگان حاضر از سوی بانک مرکزی اعلام کردند که بعد از اجرایی شدن برجام، این بانک با بانک ICBC در حوزه فاینانس و عملیات خزانهداری همکاری خود را آغاز میکند. همچنین بانک مسقط نیز برای گشایش اعتبار اسنادی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلاری اعلام آمادگی کرده است. کارشناسان اقتصادی معتقدند در برقراری ارتباطات تجاری، بانکهای بزرگ نقش هموار ساختن راه را ایفا میکنند. به عبارت دیگر ضروری است که بانکهای بزرگ طلایه دار ارتباط با ایران باشند؛ چراکه ورود این بانکها نشان از کاهش ریسک دارد و بهواسطه آن بانکهای کوچکتر نیز با ایران وارد همکاری خواهند شد. بانک ICBC یک بانک چینی در حوزه بازرگانی و صنعتی است. این بانک فعالیت زیادی در آمریکا دارد. بنابراین اگر گشایش اعتبارات اسنادی با این بانک به نتیجه نهایی برسد، نشاندهنده آن است که بانکهای بزرگ موفق به جمعبندی مشخصی با آمریکا در زمینه لغو تحریمها شدهاند. همچنین 07/ 61 درصد سهام بانک مسقط به عمانیها و 93/ 38 درصد دیگر آن به غیر عمانیها اختصاص دارد. از کل سهام بانک مسقط 86/ 15 درصد آن مختص کشورهای GCC (شامل کشورهای بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی) بوده، 08/ 0 درصد آن به سایر کشورهای عربی و 18/ 23 درصد آن نیز به کشورهای خارجی غیر از کشورهای مذکور اختصاص دارد.
معاون اروپا و آمریکای وزیر امورخارجه در این نشست گفت: از روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، کشورهای اروپایی و آمریکا بهطور مجزا آییننامههای اجرایی برجام را منتشر میکنند و در اختیار همه قرار میدهند. مجید تختروانچی در جمع اعضای هیات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و مدیران عامل بانکها افزود: بحثهای فشردهای در روزهای گذشته داشتیم که شامل بحثهای فنی و مرتبط با رفع تحریمها بوده است؛ یکی از موارد مهم، دستورالعملهای اجرای برجام بود. وی افزود: براساس برجام، کشورهای اروپایی و آمریکایی متعهد شدند آییننامههای مجزایی را آماده و منتشر کنند؛ این آییننامهها از اهمیت زیادی برخوردار است چون نقشه راهی است که بنگاههای اقتصادی براساس آن در زمان لغو تحریم عمل میکنند. معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه اضافه کرد: متن برجام از جهتی شاید برای برخی سنگین باشد؛ بنابراین آییننامههای اجرایی، پرسشهای محتمل بخشهای مختلف از جمله اقتصادی را پاسخ میدهد؛ در این زمینه اتاق بازرگانی ایران نیز اعلام کرده است که آییننامه اجرایی را به زبان فارسی منتشر خواهد کرد. معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه گفت: تیم مذاکرهکننده در شرایطی که مذاکرات اصلی تمام شده بود، درگیر بحثهای ریزی بود که پیش از رسیدن به وقت اجرا باید انجام میداد. وی گفت: هم اکنون آخرین روزهای قبل از اجرایی شدن برجام است و امیدواریم در چند روز آینده کارها به سرانجام برسد. تختروانچی درباره آییننامههایی که قرار است روز اجرای برجام منتشر شود نیز توضیح داد: این آییننامهها به پرسشهایی مبنی براین که بعد از اجرایی شدن برجام در بخشهای مختلف بهویژه در مسائل اقتصادی چه اتفاقی رخ میدهد، پاسخ میدهد.
وی با تاکید بر اینکه با اجرای برجام همه تحریمهای اقتصادی، تجاری و بانکی لغو میشود، گفت: همه تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا، چه تحریمهایی که براساس دستورالعمل رئیسجمهوری بوده و چه آنهایی که براساس مصوبه کنگره آمریکا اعمال شدهاند، لغو خواهند شد. وی افزود: تحریمهای اروپایی و آمریکایی روز کاغذ لغو شدهاند و از روز اجرا بدون نیاز به تصویب جدید، اتوماتیکوار لغو خواهند شد. تختروانچی، چند بند مرتبط با فعالیتهای بانکی مطرح شده در برجام را قرائت کرد و گفت: از روز اجرایی برجام، موانع هرگونه فعالیتهای اقتصادی برطرف خواهد شد و بهدنبال آن زمینههای زیادی برای فعالیتهای اقتصادی باز میشود؛ بهعنوان نمونه برای بازگشایی ال.سی از روز اجرا هیچ منعی وجود نخواهد شد. تختروانچی با تاکید بر اینکه برای آن روز باید کاملا آمادگی داشته باشیم، گفت: اگر نتوانیم از روز اجرا کار را شروع کنیم، قطعا خود را سرزنش خواهیم کرد.وی ادامه داد: در متن برجام چند ماده وجود دارد که براساس آن اگر گروهی بخواهند مانع تراشی کنند پیشبینی شده است که در آن شرایط چه کارهایی باید انجام شود. به گفته وی، در چند ماده از متن برجام، طرفین تعهد میدهند که تحریمها بازگشت داده نخواهد شد و در اجرای برجام اختلال ایجاد نشود. این مقام مسوول در وزارت خارجه گفت: طرف مذاکره ما دولتهاییاند که با آنها مذاکره کردهایم و ما آنها را مسوول اجرای برجام میدانیم. وی با اشاره به حضور هیاتهایی از کشورهای خارجی به ایران گفت: شروع ورود هیاتهای اقتصادی و سیاسی خارجی بعد از توافق ژنو بود اما بعد از توافق تابستان امسال، حضور هیاتها شتاب بیشتری گرفت. وی اضافه کرد: این که چرا هیاتهای اروپایی در روزهای اخیر بیش از دیگر کشورها به ایران میآیند، نتیجه این واقعیت است که در سالهای اخیر آنها خود را از بازار ایران محروم کرده بودند و اکنون آمدهاند که ما نیز از حضور آنها استقبال میکنیم؛ اما آنها باید بدانند که ما هستیم که طرفمان را انتخاب میکنیم.
وی اضافه کرد: آنها باید بدانند که ایران دچار ذوقزدگی نشده است؛ کشورهایی که چند سال غایب بودهاند باید بدانند که تصمیمگیر نهایی برای همکاریهای مختلف از جمله همکاریهای اقتصادی خودمان هستیم. پیشنهادها را ما بررسی میکنیم و تصمیم میگیریم که در هر بخش با چه کشورهایی میخواهیم کار کنیم؛ سیاست دولت این است که انتخاب شرکای تجاری را خودش و با توجه به منافع ملی انجام دهد. وی اضافه کرد: سیاست دولت تاکید بر اقتصاد مقاومتی است؛ ما از اقتصاد همراه با تعامل با کشورهای مختلف استفاده میکنیم و این سیاست بهطور قطع ادامه پیدا خواهد کرد، اما تعامل اقتصاد با دیگر کشورها مکمل اقتصاد مقاومتی است. معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران گفت: ایران زمان مشخصی برای آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اعلام نکرده است و اخباری مبنی بر تاخیر و به تعویق افتادن زمان اجرای برجام صحت ندارد. تختروانچی در مورد مشخص نبودن زمان اجرای برجام گفت: پیشبینی اینکه بتوانیم روز مشخصی را برای اجرای برجام اعلام کنیم بسیار دشوار است. اقداماتی که به دنبال توافق هستهای باید انجام میدادیم زمانبر بود و از طرف دیگر، پاسخ دادن به این پرسش که کار چه زمانی به اتمام میرسد، سخت است. تختروانچی ضمن ابراز امیدواری از اینکه در چند روز آینده به روز اجرای برجام برسیم، گفت: کار طرف ما راحت تر بود و میدانست که به محض اعلام آژانس باید تعهدات خود را عملی و تحریمها را برطرف کند. معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران در ارتباط با تغییر قلب رآکتور اراک نیز گفت: یکی از تعهدات ما این است که اراک نوسازی شود؛ تمام آنچه قرار بود در اراک انجام شود در حال اجرا است. بخشی از کار در اراک توسط مهندسان ایرانی انجام خواهد شد. در اراک قرار است قلب جدید طراحی شود.
تختروانچی اضافه کرد: در ارتباط با تغییرات انجام شده در رآکتور اراک، سندی بین ایران و کشورهای غربی به امضا رسیده که مبنای کار قرار میگیرد و براساس آن سهم هر کشور مشخص شده است. وی در بخش دیگری از این نشست، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تکلیف و سرنوشت تحریمهای جدید چه میشود؟ گفت: ما اعلام کردهایم که نباید عملی انجام شود که برخلاف روح و متن توافق باشد؛ چنانچه با نقض فاحش توافق روبهرو شویم، مکانیزمهای لحاظ شده در توافق را فعال خواهیم کرد. معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه در مورد مصوبه اخیر کنگره آمریکا در مورد ویزای افرادی که به ایران سفر داشته باشند نیز گفت: وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده است این مصوبه در بودجه سالانه مطرح شده است؛ اجرای آن بهگونهای خواهد بود که خلاف برجام نباشد. تختروانچی در ادامه گفت: سیاست دولت تعامل سازنده با جهان بهویژه همسایگان است که البته این تعامل در چارچوب اصولی که برای خود تکلیف کردهایم، انجام خواهد شد. کار اقتصادی با کشورهای مختلف برای ما اهمیت دارد اما رعایت اصول، برایمان ارجح است. معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه گفت: رویکرد دولت ایران دشمنانی دارد؛ اکنون نمونهاش را در منطقه و از طرف کنگره آمریکا مشاهده میکنیم؛ ما باید هوشیار باشیم و تحرکات دشمنان را رصد کنیم. مدیر ارتباطات اداره بینالملل بانک مرکزی نیز در ادامه این نشست اعلام کرد: بانکهای بزرگ و کوچک زیادی با ما مذاکره کردهاند. تمامی خدمات مرتبط با سیستمهای بانکی و پولی و حتی آنهایی که به صراحت در دوره برجام ذکری از آنها نشده اجرایشان برای ایران مجاز خواهد بود. حسن یعقوبی افزود: خط مشی بانک مرکزی تعامل نزدیک با جامعه بینالملل است که بر این اساس فرآیندسازی کردهایم و ایجاد روابط کارگزاری بانکی و مالی مرتبط با سیستم جاری و بینالمللی در دستور کار قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از سوالات این است که ایران چقدر در استانداردسازی و رعایت مقررات بینالمللی پیشرو بوده است، خاطرنشان کرد: استانداردسازی و شبکه بانکی فراتر از بانک مرکزی است، اما باید بدانیم که مدیریت انتظارات در دوره برجام بسیار مهم است؛ چرا که در زمان لغو تحریم بسیاری از بانکها با ایران ارتباط نداشتهاند و فعالان اقتصادی نباید انتظار داشته باشند که پس از برجام با همه بانکهای دنیا ارتباط داشته باشیم. این مساله منطقی نیست. یعقوبی به این نکته اشاره کرد که بانکهای بینالمللی براساس سیاستهای داخلی و موضع سهامدارانشان با ایران همکاری میکنند و در این مقطع بانکهای زیادی برای همکاری با ایران ابراز علاقهمندی کردهاند. وی به همکاری با یکی از بزرگترین بانکهای جهان با نام ICBC اشاره کرد و گفت: این بانک شبکه گستردهای دارد که مذاکره جدی با ایران انجام داده و قرار است در حوزه فاینانس و عملیات خزانهداری با آنها وارد عمل شویم. البته با بانکهای کوچک هم مذاکراتی انجام دادهایم و در برخی از آنها حساب باز کردهایم. وی به اعلام آمادگی بانک مسقط (پایتخت عمان) برای گشایش اعتبار اسنادی اشاره کرد و گفت: 200 تا 250 میلیون دلار برای گشایش اعتبار اسنادی از این بانک برای ایران در نظر گرفته شده است. البته ما در مرکز مبادلات ارزی نیز یک کد برای مسقط باز کردیم و زمینه برای بانکهای ایرانی فراهم است. وی در توضیح بیشتر در مورد برقراری سوئیفت نیز گفت: براساس اجرای برجام از همه خدمات بانکی و مالی استفاده میکنیم که سوئیفت را هم شامل میشود و مشکلی در این زمینه نداریم. اما بانک مرکزی براساس تحریم از عضویت در سوئیفت محروم شد و الان باید بهعنوان عضو جدید به سوئیفت ملحق شود. وی در مورد زمان ورود به سوئیفت گفت: ما نمیگوییم امروز که برجام اجرا شد، فردا سوئیفت برقرار میشود بلکه بانک مرکزی از روز اجرایی شدن برجام اقدام کرده و ظرف دو هفته موضوع به نتیجه خواهد رسید.
تلاش برای برقراری روابط کارگزاری بانکی با دنیا
عبدالرسول دری اصفهانی عضو بانکی و مالی گروه مذاکرهکننده ایران و مشاور رئیس کل بانک مرکزی در نشست مذکور اظهار کرد: بانک مرکزی در ۳ ماه اخیر در حال تلاش برای ایجاد روابط کارگزاری با بانکهای بینالمللی است که در این زمینه به موفقیتهایی هم دست پیدا کرده و برخی بانکهای بینالمللی نیز پذیرفتهاند که روابط کارگزاری با ایران را برقرار کنند. وی افزود: موضوع مهمی که در کنار برقراری روابط کارگزاری باید به آن توجه کرد، برقراری روابط با بیمههای اعتبار صادراتی است؛ چراکه برجام اجازه گشایش اقتصادی برای ایران را میدهد. بنابراین بانکها نیز باید برای تداوم فعالیت بانکی و تامین مالی خود با ایران پشتیبانی شوند. وی تصریح کرد: گشایش اعتبارات اسنادی آسانترین مساله پیش روی سیستم بانکی در دوره برجام است که مسالهای مهم به شمار میرود، اما مهمتر از آن جذب سرمایهگذاران خارجی بوده که پشتیبانی آنها مستلزم ورود بیمههای اعتباری دنیا است. به گفته دری اصفهانی، حتی اگر یک سرمایهگذار خارجی منابع ارزی خود را به ایران بیاورد، باید فاینانس را از طریق موسسات مالی بینالمللی صورت دهد، اما این موسسات پوشش بیمهای صندوقهای ضمانت خود را نیاز دارند تا ریسک آنها را تضمین کنند. وی اظهار کرد: در این راستا، با بیمههای اعتباری بینالمللی از جمله هرمس، کوفست و ساچه مذاکراتی صورت گرفته، اما اولین شرط آنها برای برقراری روابط بیمهای این است که معوقات ایران به این سیستمهای بیمهای پرداخت شود که البته ایجاد معوقات به دلیل نبود منابع مالی در ایران نبوده است. بلکه در سایه تحریمها امکان نقلوانتقالات پولی وجود نداشت.
عضو بانکی و مالی گروه مذاکرهکننده ایران خاطرنشان کرد: البته ما هنوز نمیدانیم که قرارداد بعدی که با این موسسات بیمهای منعقد خواهد شد، چه شرایطی دارد ضمن اینکه سرمایهگذاران هم نگران برقراری مجدد تحریمها هستند و باید شرایط بازیافت سرمایهگذاری خود را بدانند. دری اصفهانی گفت: قبل از سفر رئیسجمهوری به ایتالیا و فرانسه باید مسائل مربوط به بیمه اعتباری کوفست و ساچه حل و فصل شود. این مقام مسوول در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه با اجرای برجام تمام ذخایر ارزی ایران آزاد میشود و عرضه ارز افزایش مییابد، گفت: نوسانات نرخ ارز به هیچوجه پایدار نیست، چرا که ارز مانند سایر کالاها تابع عرضه و تقاضا است. وی افزود: طی سالهای تحریم دسترسی ما به ذخایر ارزی محدود بوده و طبق برجام از روز اجرا تمام ذخایر ارزی ایران آزاد میشود و عرضه ارز در مقایسه با امروز افزایش مییابد. وی تصریح کرد: مردم نباید گول این موضوع را بخورند که قیمت ارز افزایش مییابد، چراکه با دسترسی به ذخایر ارزی عرضه آن در بازار افزایش مییابد و نرخها به تبع این موضوع شکسته میشود.به گفته عضو بانکی و مالی گروه مذاکرهکننده ایران، مساله دیگری که باید در دستور کار قرار بگیرد بحث بازیافت سرمایهگذاری خارجیها در ایران در صورت تحریم مجدد خواهد بود که باید به این موضوع نیز توجه شود که این بازیافت به چه صورت باشد. محسن جلالپور رئیس اتاق ایران گفت: باید واقعیتها در اجرای برجام مورد توجه قرار بگیرد و نباید اجازه بدهیم که انتظارات و توقعات بیجا، شیرینی و حلاوت آن را از بین ببرد.
وی افزود: باید کم شدن توقعات مورد توجه قرار بگیرد. در حال حاضر تعداد زیادی السی آماده گشایش است. میتوان گفت حدود 10 روز آینده برجام اجرا و تحریمها لغو خواهد شد. جلالپور به این نکته نیز اشاره کرد که باید آمادگی لازم برای شرایط جدید وجود داشته باشد تا بتوانیم بیشترین بهره را از اجرای برجام ببریم. جلالپور در ادامه صحبتهای خود با اشاره به تاثیر زمان اجرای برجام بر بازار گفت: اگرچه بازار به دلیل تغییر در شرایط کشورهای همسایه همچنین مساله ایران و عربستان، افت قیمت نفت و وضعیت رکود نوساناتی را تجربه کرده اما نمیتوان تمام نوسانات بازار را به روز اجرایی شدن برجام مرتبط کرد اگرچه بیتاثیر نیز نبوده است. جلالپور همچنین بحث نوسانات نرخ ارز را بسیار گسترده خواند و گفت: این موضوع به حدی حساس است که برخی کشورها حاضرند ارزش پول ملی خود را کاهش دهند تا وارد فضای صادراتی دنیا شوند. وی به سفر هیاتهای تجاری خارجی طی 9 ماه گذشته به ایران اشاره کرد و گفت: 350 هیات تجاری و اقتصادی در طول این مدت نمایندگان 48 کشور دنیا با بیش از 3 هزار و 700 نفر به ایران آمدند و 80 تفاهمنامه در این زمان امضا شده و ارتباطات خوبی شکل گرفته است. اما کشورهای طرف مقابل اجازه نداشتهاند تا قبل از روز اجرایی شدن برجام قراردادها را دنبال کنند و پیشبینی ما این است که در زمینههای مختلف از جمله نیروگاهها، سدسازی و خودروسازی و پتروشیمی و نفت و گاز نسبت به بخشهای دیگر جلوتر عمل کرده و به سرعت پس از برجام به سمت اجرایی شدن این قراردادهای پیش برویم و بعد از آن بنگاههای کوچک و متوسط این رویه را دنبال خواهند کرد.
جلالپور تصریح کرد: بیش از هزار السی در روز اجرای برجام گشایش خواهد یافت و این السیها در بخش مواد اولیه کارخانهها و همچنین صنعت، نفت و گاز و پتروشیمی خواهد بود. وی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه بحث نرخ ارز اثر روانی بر اقتصاد کشور دارد، گفت: باید در این مساله دقت شود تا اقتصاد کشور لطمه نبیند. رئیس اتاق ایران به قیمت ارز در بودجه سال 95 نیز اشاره کرد و گفت: مشخص کردن یک قیمت برای نفت و ارز در بودجه به اعتقاد ما موجب فساد و ابهام میشود و پیشنهادمان این است که دولت یک عدد ریالی مشخص را در بودجه در نظر بگیرد و با سیستم شناور مدیریت و عرضه و تقاضا و بازار رقابتی قیمت ارز را مشخص کند. مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد، تحریمها را تجربه سنگینی برای ایران برآورد کرد و گفت: دراین دوران تجربیات ارزشمندی بهدست آمد و به ما ثابت کرد که باید بیش از گذشته به منابع و ظرفیتهای خود توجه کنیم. از سوی دیگر امروز باید در چارچوبی مشخص و براساس انتظارات بجا قدم برداریم. وی درادامه به اقتصاد مقاومتی اشاره و تعامل با کشورهای دیگر را بخشی از آن عنوان کرد و ادامه داد: بهطور قطع پس از اجرای برجام هزینه نقلوانتقالات بانکی کاهش پیدا میکند و با سهولت انجام میشود. بند اول اقتصاد مقاومتی به مشارکت صددرصدی آحاد جامعه مربوط میشود و در این رابطه بخش خصوصی میتواند پرچمدار باشد. وی در مورد سوئیفت گفت: در حال حاضر سوئیفت بانکهای خصوصی قطع نیست و در زمان تحریم هم توانستهاند خدمات خوبی را ارائه دهند؛ اما بهواسطه چند کارگزاری محدود. ما در دوره گذشته ارتباطمان با کارگزاران قطع بوده و این امر مشکلاتی را بهوجود آورده است. بنابراین اگر قرار است هزینه نقلوانتقالات کاهش یابد، باید سوئیفت راهاندازی شود. در غیر این صورت این امر نیز به تعویق خواهد افتاد.
کوروش پرویزیان، رئیس کمیسیون پول و بازار سرمایه اتاق ایران و مدیرعامل بانک پارسیان، ضمن تاکید بر لزوم حفظ و تقویت آنچه در طول تحریمها به دست آوردیم، اعلام کرد: پس از اجرای برجام تعامل مثبت بین شبکه بانکی و فعالان اقتصادی از سرگرفته میشود. درهمین راستا نظام بانکی کشور مطابقت و هماهنگ شدن با استانداردهای بینالمللی را در دستورکارخود قرار داده است و با جدیت موضوع آموزش مباحث روز بانکی را پیگیری میکند. پرویز عقیلی، مدیرعامل بانک خاورمیانه، طی ارائه گزارشی از آنچه برای دوران پسابرجام انجام شده است، گفت: لازم است گروهی را متشکل از نماینده بانک مرکزی و وزارت امور خارجه تشکیل دهیم و با بررسی 42 تحریمی که علیه ایران اعمال شد، راههای جلوگیری از تکرار آنها را پیدا کنیم. وی همچنین درباره مذاکراتی که با 3 بانک خارجی انجام دادهاند، گفت: در این راستا اسناد و مدارک نیز رد و بدل شده و در انتظار لغو تحریمها هستیم. ولی ضرابیه، رئیس هیاتمدیره بانک سامان نیز اظهار کرد: ظرف 5 سال گذشته، بین 4 تا 6 میلیارد دلار عملیات ارزی توسط این بانک انجام شد که بیشتر در زمینه دارو بود. وی از بخش خصوصی خواست که در دوره جدید، برای ارائه اطلاعات شفافتر و شناخت بیشتر از مشتریان بانکها، همکاریهای لازم را به عمل آورند. حسن قالیباف، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران خاطرنشان کرد: بحث سرمایهگذاری خارجی در درجه اول به روابط بانکی مربوط میشود و اگر چالشهای مربوط به این بخش برطرف شود، بازار سرمایه برای جذب این سرمایهگذاریها مشکل خاصی ندارد. وی در ادامه به اثرپذیری بازار سرمایه از اجرای برجام اشاره و دراین مورد تشریح کرد: سرمایهگذار خارجی با آوردن نقدینگی به کشور به بازارسرمایه کمک میکند و از طرف دیگر به دلیل کاهش فشارهای متعدد بر بنگاههای اقتصادی، قدرت عمل آنها افزایش مییابد و اینگونه فعالیت بورس نیز بیشتر میشود. این مقام مسوول کل سرمایه حاضر در بازار سرمایه را 310 هزار میلیارد تومان برآورد کرد و ادامه داد: یادمان نرود که امروز بازار سرمایه فقط در سهام و حق تقدم خلاصه نمیشود؛ انواع اوراق، صکوک و … قابل پذیرش هستند که به دلیل کم ریسک بودن، جذابیت بالایی برای سرمایهگذار خارجی دارند. قالیباف در ادامه به دیگر اقدامات بازار بورس در این دوره اشاره و تاکید کرد: زمینه خرید و فروش الکترونیک و آنلاین وجود دارد و تفاهمنامههای متعددی هم با 10 بورس دنیا از جمله بورس استانبول امضا شده است.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...