48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال مدعی شد که دولت اوباما در راستای تضمین اجرای توافق هستهای با ایران (برجام)، قصد دارد ۳۲ تن آب سنگین از ایران خریداری کند. منبع خبری والاستریت ژورنال، مقامات ارشد آمریکایی ذکر شده است.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، این اقدام از آن رو صورت میگیرد که وزارت انرژی آمریکا نگران است ایران نتواند به سرعت ذخایر اب سنگین خود را کاهش دهد.
بر اساس توافق هستهای ایران و ۱+۵، ایران متعهد شده است که ذخایر آب سنگین خود را طی سالهای اولیه در سطح کمتر از ۱۳۰ تن نگهداری کند و در سالهای بعد نیز اجازه ندهد این ذخایر به بیش از ۹۰ تن برسد.
مقامات آمریکایی میگویند که ایران برای یافتن مشتری جهت فروش ذخایر آب سنگینش دچار مشکل شده و این خطر وجود دارد که ذخایر آب سنگین این کشور به بیش از سطح تعیین شده در توافق افزایش یابد.
آمریکا امیدوار است که خرید این ذخایر از ایران به دیگر کشورها برای خرید آب سنگین از ایران اطمینان بخشد.
بنابر نوشته وال استریت ژورنال، قرارداد خرید ۳۲ تن آب سنگین به ارزش ۸/۶ میلیون دلار، احتمال داشته که تا صبح امروز (جمعه) در وین به امضا رسد.
پیش از این ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا که از چهرههای حاضر در مذاکرات برجام بوده، درباره خرید آب سنگین از ایران اظهارنظر کرده بود.
این مقام آمریکایی به وال استریت ژورنال گفت: «این یک ایده مناسبی است و ما آن را آزمایش کردیم. این یک آب سنگین کاملا خوبی است و با استاندارهای ما کاملا میخواند. ما قسمت کمی از آن را خواهیم خرید».
مونیز افزود: «این اقدام(خرید آب سنگین از ایران) در وماقع یک اعلامیه به جهان است که “اگر شما میخواهید از ایران آب سنگین بخرید، شما میتوانید این کار را بکنید حتی آمریکا هم این کار را کرد».
به گفته مقامات آمریکایی قرار است ۳۲ تن آب سنگین ایران، طی هفتههای آتی توسط سازمان انرژی اتمی این کشور به لابراتوار ملی اوک ریج(Oak Ridge National Laboratory) در تنسی آمریکا ارسال شود.
خبر خرید ۳۲ تن آب سنگین ایران از سوی آمریکا در حالی منتشر شده که ۱۸ آوریل رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامهای به وزیر انرژی این کشور از او خواست در این باره توضیح دهد.
در نامه «اد رویس» به ارنست مونیز آمده بود: «شما چه ضمانتهایی میتوانید بدهید که پولهای مالیات دهندگان آمریکایی که ایران بابت این خرید بدست میآورد برای برنامه هستهای ایران یا رفتارهای ثبات زدای آن در عراق، سوریه، لبنان و جاهای دیگر استفاده نخواهد شد».
وزیر انرژی آمریکا در بخش دیگری از مصاحبه خود با وال استریت ژورنال تاکید کرده است: «ما(آمریکا) برای همیشه مشتری آنها(ایران) نیستیم. شاید برخی شرکتهای آمریکایی بخشی از زنجیره مشتریان باشند که خودشان باید درباره آن تحقیق و بررسی کنند. ایرانیها اگر میخواهند همچنان آب سنگین تولید کنند باید حضورشان را در بازار بینالمللی مستقر کنند».
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...