48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، غلامرضا سلامی روند معاملات بورس را مورد توجه قرار داد و با تاکید بر این واقعیت که بازار سرمایه در هر کشوری بازتابی از وضعیت اقتصادی آن است، به ملت بازار اظهار داشت: متاسفانه بازار سرمایه در ایران طی سال های گذشته از این مسیر خارج شده و واقعیت های اقتصاد را آن طور که باید نشان نمی دهد.
وی به وضعیت بازار سهام در سال 91 که اقتصاد کشور در اوج رکود قرار داشت اشاره کرد و گفت: در شرایطی که در سال یادشده اقتصاد کشور در شرایط نامساعدی قرار گرفته بود اما روند معاملات بورس مثبت و چشمگیر بود. اگرچه سیاست ها و بعضا دخالت های دولت به عنوان مثال در بحث افزایش قیمت دلار از 1000 به 3500 تومان توانست اثر مثبت در این بخش از اقتصاد بگذارد و متغیرهای بورسی را تا میزان قابل توجهی افزایش دهد.
سلامی ادامه داد: مشابه چنین اتفاقاتی تنها در ایران قابل مشاهده است چراکه در دیگر کشورهای دنیا بازارهای سهام به تابعیت از وضعیت اقتصادی آن کشور حرکت کرده و واکنش های مثبت و منفی نشان می دهند.
انتظار رشد پایدار در بازار سرمایه
این کارشناس ارشد مالی در پاسخ به این سوال «ملت بازار» که انتظار رشد پایدار در بازار سرمایه برای چه زمانی متصور است؟ گفت: با توجه به اینکه در اقتصاد داخلی شاهد تحرک خاصی نیستیم و از طرف دیگر واحدهای تولیدی به دلیل نبود بازار فروش همچنان با پایین ترین ظرفیت در حال تولید هستند و علاوه بر آن در بازارهای موازی همانند مسکن، سکه، ارز رونقی را شاهد نیستم، انتظار برای رشد بازار سرمایه در شرایط فعلی منطقی نیست.
سلامی با تاکید بر اینکه نسبت قیمت به درآمد (P/E) در بازار سرمایه بالاتر از نرخ مورد انتظار است، اظهار داشت: این درحالی است که برخی سهم ها در بورس با P/E بین 6 و7 مرتبه معامله می شود و با واقعیت ها فاصله زیادی دارد. به طوری که سرمایه گذاران رغبتی به سرمایه گذاری در بازار سهام نمی بینند و لاجرم نقدینگی خود را به سمت سیستم بانکی می برند.
وی افزود: به نظر می رسد بازار سهام بعد از خنثی شدن آثار مثبت و ایجاد خوش بینی های موضوع اجرای “برجام” و رفع تحریم ها، در شرایط فعلی بازتابی از بخش واقعی اقتصاد است.
چرا آثار مثبت “برجام” متوقف شد؟
مشاور وزیر مسکن در حوزه حسابداری و حسابرسی با بیان اینکه خبر قطعی شدن توافق هسته ای در رشد شتابان بازار سرمایه بسیار نقش مهمی داشت، در خصوص چرایی متوقف شدن این رشد و عدم نمایان شدن اثرات واقعی این رویداد در کلیت اقتصاد کشور اظهار داشت: دو مانع مهم در این میان بحث نقل و انتقال پول و شکنندگی پیمان “برجام” با توجه به احتمال تنش های به وجود آمده بین کشورهای طرفین مذاکره بوده که مانع از بروز اتفاقات مثبت در اقتصاد کلان شده است.
سلامی ادامه داد: در صورت رسیدن خبرهای خوش از این توافق نه تنها به لحاظ روانی بلکه اثرات مثبت آن در بخش واقعی اقتصاد و سرمایه گذاری در حوزه های مختلف می توان مشاهد کرد. از جمله این اتفاقات مثبت می توان به ورود پول فروش نفت به داخل کشور، ورود سرمایه گذاران خارجی خواهد بود.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...