• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

نقدینگی از ١٠٠٠ هزار میلیارد تومان گذشت

نقدینگی از ١٠٠٠ هزار میلیارد تومان گذشت

اکبر کمیجانی امروز در بیست‌وششمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی در سالن اجلاس سران اعلام کرد که میزان نقدینگی با رشد ٣٠ درصدی در پایان سال ١٣٩٤ نسبت به سال قبل از آن به حدود ١٠١٧ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

قائم مقام بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که رسیدگی به وضعیت سپرده‌گذاران کلان ثامن‌الحجج چه زمانی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: رسیدگی به وضعیت سپرده‌گذاران کلان در جریان است و کارهای مربوط به آن شروع شده و پیگیری می‌شود، ولی فعلا مطلبی بیش از این نمی‌توانم بگویم.

کمیجانی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که آیا نرخ سود سپرده‌های بانکی متناسب با مصوبه شورای پول و اعتبار در بانک‌ها رعایت می‌شود یا خیر، ادامه داد: در مقایسه با گذشته به صورت قابل ملاحظه‌ای بانک‌ها همراهی می‌کنند و نرخ سود سپرده های بانکی را رعایت می‌کنند، ولی هنوز همگی بانک‌ها نتوانستند آنگونه که باید و شاید با مصوبه شورای پول و اعتبار مطابقت کنند، ولی چه در سطح شورای هماهنگی بانک‌ها و چه در عملکرد بانک‌ها به صورت روزانه مشاهده می‌شود و ما از عملکرد بانک‌ها در این زمینه راضی هستیم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به این‌که نرخ سود سپرده‌های بانکی 18 درصد و نرخ تورم 10.2 درصد اعلام شده، نمی‌توان نظام بانکی را در خدمت تولید دانست گفت: برای تحلیل این موضوع باید به سال‌هایی برگردیم که تورم به بالای 40 درصد رسیده بود و هزینه منابع برای بانک‌ها زیاد بود و نظام بانکی نتوانست نرخ سود بانکی را به اندازه تورم تنظیم کند.

قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: در نظر بگیرید زمانی که نرخ سود بانک‌ها بالاست در راه برگشت معمولا چسبندگی دارد. اکنون در برخی بانک‌ها سپرده‌هایی وجود دارد که پنج ساله و چهار ساله و غیره هستند . ما سپرده‌گذاری بالای یک ساله را ممنوع کرده‌ایم ولی کسانی که پیشتر سپرده‌گذاری کرده بودند، نرخ سود آنها بالای 20 درصد محاسبه شده است و باید اجازه دهیم تا زمان چند ساله سپرده‌گذاری آنها تمام شود.

کمیجانی گفت: زمان می‌طلبد تا تورم با نرخ سود بانکی به یکدیگر نزدیک شوند، ولی در نیمه دوم سال 1394 شاهد آن بودیم که فاصله نرخ سود طبق مصوبه شورای پول و اعتبار و تورم تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت.

وی در ادامه ضمن ارائه‌ توضیحاتی در رابطه با تراز‌نامه بانک‌ها اعلام کرد که بانک مرکزی در رویکرد جدید خود به جای تمرکز بر تراز‌نامه به گروه مدیریت بانک‌ها و عملکرد مدیران ارشد توجه ویژه‌ای خواهد داشت.

قائم مقام بانک مرکزی به کاهش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی اشاره داشت و میزان این بدهی از حدود 85 هزار میلیارد تومان در سال 1393 به 83 هزار میلیارد تومان در سال 1394 کاهش یافته است.

کمیجانی این را اضافه کرد که راه‌اندازی سامانه چکاوک و کنترلی که در رابطه با چک‌های صادر‌شده از سوی بانک‌ها از این نظر اعمال می‌شود، نقش مهمی در کاهش اضافه برداشت بانک‌ها و مدیریت آن داشته است.

وی همچنین به کاهش سپرده‌های قانونی در سال گذشته اشاره داشت و ادامه داد: سپرده‌های قانونی طی دو مرحله کاهش یافته و احتمالا در ماه‌های آینده نیز اقدامات جدیدی در این رابطه انجام خواهد شد به‌طوری که با توجه به عملیاتی که بانک‌ها انجام می‌دهند، در مورد میزان و نحوه‌ آزاد‌سازی سپرده‌های قانونی آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام
  • ۱
  • بهمن
  • تداوم رکود در بازار سهام

    تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

    تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار
  • ۱
  • بهمن
  • تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

    بورس تهران در مرز هشدار
  • ۲
  • بهمن
  • بورس تهران در مرز هشدار

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

    بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی
  • ۲
  • بهمن
  • بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

    دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...