48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،ثبتنام از متقاضیان تسهیلات 80 میلیونی خرید مسکن (صندوق پسانداز «یکم») از روز سهشنبه-19 خرداد ماه سال گذشته در مراسمی با حضور وزیر راهوشهرسازی، مدیرعامل بانک مسکن و مقامات ارشد بانک مرکزی بهصورت نمادین آغاز شد.
صندوق پسانداز «یکم» به سپردهگذارانی که تحت شرایط مشخص، مبالغی را در حساب بانک مسکن برای دوره زمانی معین سپردهگذاری کنند، سه نوع وام خرید 80، 60 و 40 میلیون تومانی به ترتیب به ساکنان تهران، شهرهای بزرگ و مناطق شهری کوچک پرداخت میکند.
مطابق ضوابط تعیین شده برای سپردهگذاری در این صندوق چنانچه گروه اول متقاضیان که در 19 خرداد ماه افتتاح حساب کرده و به مدت یکسال رقمی معادل نصف سقف وام را در صندوق سپردهگذاری کنند، در 19 خرداد ماه جاری (یعنی درست یکسال بعد) میتوانند تسهیلات مصوب را دریافت کنند.
به عنوان مثال متقاضیان در تهران برای دریافت 80 میلیون تومان وام خرید مسکن از صندوق «یکم»، چنانچه مدت انتظار «یکساله» مدنظر متقاضی باشد، باید 40 میلیون تومان در زمان افتتاح حساب صندوق نزد بانک مسکن، پسانداز انجام دهد.
این روزها که بازار مسکن چندان حال و روز خوشی به جهت خرید و فروش ندارد ورود این وام ها می تواند تا حدودی یخ خرید و فروش را هر چند با آغاز ماه مبارک رمضان آب کند.
اگر چه کارشناسان بازار مسکن معتقدند وام 80 میلیون تومانی فقط بر روی واحدهای کوچک تاثیر گذار است و نمیتواند تغییری را در وضعیت کنونی بازار مسکن به وجود بیاورد اما رئیس اتحادیه املاک می گوید:قطعا ورود وام های 80 میلیونی می تواند حجم معاملات مسکن را افزایش دهد.
فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان نیز معتقد است که این وام به اقشار میانی جامعه که قصد خرید آپارتمانهای کمتر از 70 متر را دارند کمک می کند اما در مناطق برخوردار، استفاده از این تسهیلات کارایی چندانی ندارد.
وی افزود:موضوعی که مطرح شده این است که باید بخش مسکن از رکود خارج شود ضمن آنکه در ماههای اخیر هم نشانه های خروج از رکود دیده شده بود و تصور ما این است که این وام میتواند تاثیر خوبی را بر بازار مسکن داشته باشد.
همچنین محمد مهدی مافی عضو کانون سراسری انبوه سازان تهران تصریح کرد: این وام بر روی مسکن ارزان قیمت ممکن است تاثیراتی داشته باشد اما در دیگر بخشهای مسکن، تاثیری نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه بعید به نظر میرسد تغییر محسوسی در بازار مسکن ایجاد شود، اظهار داشت: اما این وامها یک مشکل بزرگ برای کلان شهرها محسوب می شوند به این دلیل که منجر به افزایش جمعیت در شهرهای بزرگ شده و مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک را به شهرهای بزرگ افزایش میدهد.
وی در خصوص نقش این وام برای خروج از رکود بخش مسکن گفت: بی تاثیر نیست؛ به ویژه از جنبه روانی ممکن است که صاحبان آپارتمانها امیدوار به بازار بهتری شوند اما در بلندمدت کمکی به رونق بازار مسکن نمیکند.
اما حسام عقبایی رئیس اتحادیه املاک در خصوص اینکه آیا وام 80 میلیونی خرید مسکن می تواند بر بازار مسکن تاثیرگذار باشد گفت:مطمئنا وام 80 میلیونی خرید مسکن موجب بالا رفتن قدرت خرید می شود و حجم معاملات را نیز افزایش می دهد.
وی افزود:حجم معاملات مسکن در اردیبهشت ماه امسال نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است،بنابراین ورود وام 80 میلیونی میتواند این وضعیت را بهتر کند.
وی ادامه داد: در اردیبهشت ماه امسال حجم معاملات در تهران 17 هزار و 83 قرارداد بوده است و نسبت به سال گذشته در همین موقع تغییری نداشته است.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...