• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

واکاوی اثر گزارشات سه‌ماهه شرکت‌ها بر بازار سرمایه

واکاوی اثر گزارشات سه‌ماهه شرکت‌ها بر بازار سرمایه

علی اسلامی‌بیدگلی اظهار کرد: انتشار گزارش‌های سه‌ماهه شرکت‌ها و پوشش بودجه‌های آنها بیانگر این است به‌رغم اینکه برخی شرکت‌ها بودجه‌های محافظه‌کارانه‌ای را هم پیش‌بینی کرده بودند موفق به تحقق دریافت بودجه لازم نشدند و برخی دیگر از شرکت‌هایی که به دلیل استراتژیک امسال عمده شرکت‌های بودجه محافظه کارانه اعلام کردند، بهتر از آنی که از بازار انتظار می‌رفت، پوشش بودجه دادند.

رییس هیات مدیره شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی ادامه داد: بنابراین به نظر می‌رسد اگر بخواهیم به صورت عام و کلی اظهار نظر کنیم که شرکت‌ها بر اساس پوشش بودجه‌های سه‌ماهه خود چه روندی را در آتی طی می‌کنند، نسخه درستی نیست بلکه باید براساس مورد‌های مختلف شرکت‌ها این اظهار نظر را انجام دهیم.

او گفت: برای مثال، برخی از شرکت‌های پتروشیمی بودجه بسیار مطلوبی داشتند و برخی از شرکت‌های پتروشیمی ما نتوانستند نسبت به دوره‌های مشابه تارگت‌های بهتری را بدست بیاورند یا باتوجه به حجم و انتظارات قابل توجهی که سهام‌داران از بهبود وضعیت صنایع خودروسازی باتوجه به شرایط جدید داشتند، به‌رغم پوشش بودجه مناسب، حتی بیشتر از چیزی که پیش‌بینی شده بود، این شرایط محقق نشد. در نتیجه انتظار سرمایه‌گذاران هم برآورده نشد. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به ایران‌خودرو و سایپا اشاره کرد.

اسلامی‌بیدگلی افزود: تصور بر این است که شاید با گزارشات شش‌ماهه، بهبود رویه فروش این بنگاه‌ها به ویژه آنهایی که بخشی از درآمدشان به صورت مستقیم یا با واسطه مرتبط به بهبود وضعیت مالی دولت هستند، اتفاق بیفتد.

این کارشناس بازار سهام در رابطه با علل رشد این روزهای بازار سهام بیان کرد: البته انتشار گزارشات سه‌ماهه و دوره‌ای در بهبود روند بازار موثر بوده است اما به نظر می‌رسد شرایط مناسب این روزهای بازار سرمایه، متاثر از چند اتفاق است که نشان می‌دهد الزاما گزارشات سه‌ماهه منجر به بهبود بازار این روزها نشده‌اند و شاید بتوان این را گفت که انتشار گزارش‌های سه‌ماهه برخی از شرکت‌ها که روند بهتری داشته‌اند منجر به ایجاد یک شوک یا یک زنگ‌ خطر برای افرادی شده است که تصمیم دارند از این پس، به جای بازار پول یا بدهی در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کنند.

اسلامی بیدگلی خاطر نشان کرد: یکی از اتفاق‌هایی که موجب بهبود بازار شده، این است که مردم و سرمایه‌گذاران به مرور عادت می‌کنند که نرخ سود در کشور در حال کاهش یافتن است از این رو این کاهش نرخ سود منجر به ورود نقدینگی به بازار سرمایه می‌شود. این بخش از جریان نقدی ورودی در بازار ناشی از سررسید شدن سپرده‌های بانکی با نرخ‌های جذاب قبلی و عدم امکان تمدید این حساب‌ها با نرخ‌های قبلی است.

او ادامه داد: همچنین کاهش نرخ بازده موثر اوراق مشارکت منتشر شده و پذیرفته شده در بازار سرمایه کشور هم بر ورود نقدینگی به این بازار کمک می‌کند. لذا به دلیل کاهش این دو ( نرخ سود و نرخ بازده موثر اوراق مشارکت منتشر شده در بازار سرمایه)، حجم جدیدی وارد بازار سرمایه شده است. هرچند که سرعت ورود این منابع قابل توجه نیست ولی منجر به افزایش تقاضا شده است.

این فعال بازار سهام بیان کرد: دومین اتفاقی که این روزها باعث بهبود بازار سهام شده است، بهبود نسبی مواد معدنی و صنایع فلزی در بازارهای جهانی در روزهای گذشته است. رشد بخش عمده‌ای از بازار طی یک هفته گذشته مربوط به رشد سهام شرکت‌های معدنی بوده به ویژه صنایع روی بوده است. لذا تحرکات در بازارهای جهانی منجر به استقبال بیشتر سرمایه‌گذاران در این صنایع شده است. در چنین شرایطی بدیهی است که افزایش تقاضا ایجاد شود. به طور مثال اگر شرکت‌های روی با قیمت ۱۸۰۰ دلار بودجه خود را تنظیم کرده‌اند و با افزایش بیش از ۱۵ درصدی قیمت روی در بازار جهانی مواجه‌اند، در شرایطی که دیگر فرصت جایگزین در بازار پول یا بدهی وجود ندارد، منجر به افزایش تقاضا می‌شود.

اسلامی بیدگلی افزود: اما عامل سومی که منجر به این بهبود شده است مربوط به افزایش میزان سرمایه‌گذاری در سهام توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت است. همانطور که می‌دانیم، در گذشته تقریبا صد در صد منابع یادآوری شده در بازار بدهی یا شبکه پولی کشور سرمایه‌گذاری می‌شد، به دلیل عدم وجود فرصت مناسب برای منابع جدید جمع شده در بازار پول و بدهی، مدیران صندوق‌ها اقدام به خرید سهام تا میزان مجاز ۱۰ درصد منابع گردآوری شده در بازار سرمایه کردند. با توجه به اینکه ارزش صندوق‌های بادرآمد ثابت عددی در حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان است، بدیهی است که تقاضای خرید سهام تا مبلغ شش هزار میلیارد تومان، منجر به ارتقای بازار سرمایه خواهد شد.  لذا به نظر می‌رسد الزاما گزارشات سه‌ماهه منجر به بهبود بازار سرمایه نمی‌شوند.

 
 

منبع اقتصاد نیوز

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...