48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
وحید شقاقی، اقتصاددان درباره قرارداد های نفتی، که روز یکشنبه در مجلس به بحث گذاشته شد، اظهار کرد: اجرای سریع قراردادهای نفتی ازچند سو اهمیت زیادی دارد، یکی از آنها بهرهبرداری ازمیادین مشترک نفتی است. به نظر من تا کنون نیز ما سالهاست که فرصتها را از دست دادهایم. سرمایهگذاری نکردهایم در حالیکه کشورهای منطقه مانند قطر و غیره در این زمینه سرمایهگذاری هنگفتی کرده و از میادین مشترک نفتی بهرهبردای حداکثری کردهاند.
وی ادامه داد: تعلل ما در این زمینه موجب شده است که از آن منافع ملی خود دور بیافتیم و میادین مشترک ما توسط کشورهای همسایه مورد استفاده حداکثری قرار بگیرد و اکنون نیز به نظر من تاخیر ما منافع ملی را زیر سوال میبرد.
این اقتصاددان افزود: به نظر من اکنون باید دولت، مجلس و سایر دستگاهها به اجماع برسند که میادین مشترک چقدر برای اقتصاد ما مهم است و هرگونه تاخیر، چقدر ضرر و زیان به اقتصاد ما تحمیل میکند. از سوی دیگر اگر ظرفیت داخلی اجازه میداد میتوانستیم آنها را فقط با تکیه به نیروی داخلی به بهرهبرداری برسانیم طبیعتا ولی اکنون ادعای دولت این است که ظرفیت داخلی برای توسعه میادین کافی نیست در حالی که تاخیر ایجاد کردن در آن نیز ضرر و زیان زیادی برای کشور ایجاد میکند.
این اقتصاددان همچنین گفت: اکنون دولت این قراردادهای نفتی را تنظیم کرده است تا با همکاری طرف خارجی بتواند استفاده حداکثری از این میادین ببرد. البته دستگاههای نظارتی مانند سازمان بازرسی، نمایندگان مجلس و غیره ایراداتی را مانند نحوه قراردادها، حق مالکیت، نحوه بهرهبرداری و… از قراردادها گرفتهاند و نمایندگان مجلس نیز نظرات خود را ارایه کردهاند ولی مهم این است که ما بتوانیم با احتساب صلاح ملی کار پیش ببریم چرا که هرگونه تاخیر در بهرهبرداری هزینه کلانی را به اقتصاد کشور وارد میکند و ما باید پاسخگوی آیندگانمان باشیم.
وی افزود: به نظر من ضمن نظارت بر شیوه قراردادها که حتما به نحوی تنظیم شوند که منافع ملی را به خطر نیندازند، باید سریعتر در این زمینه تصمیمگیری و اقدام شود که منافع ملی لحاظ شده و بهره برداری سریعتر از میادین صورت گیرد. البته طبق آخرین اطلاعاتی که من دارم وزیر نفت توانسته است نمایندگان مجلس را قانع کند که این قراردادها به نفع کشور است و میادین نفتی باید به سرعت مورد بهره برداری قرار گیرد.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...