48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
ژاپن و ایران دوستی بسیار دیرینهای دارند و به طور سنتی توکیو همواره با بازار کشورمان ارتباط نزدیکی داشته و پس از برجام اراده خود را برای حضور در آن راسختر کرده است. علاقه مفرط شرکتهای دیگر کشورها در ایران حتی باعث شده تارنمای «ژاپن تایمز» در گزارشی اعلام کند که شرکتهای ژاپنی نمیخواهند فرصتها را از دست بدهند و برای همین منظور در سال ۲۰۱۷ برنامههای گستردهای را برای گسترش مناسبات اقتصادی در نظر گرفتهاند.
گزارش با بیان اینکه اعتبار ۱۰ میلیارد دلاری که برای تجارت با ایران از سوی ژاپن در نظر گرفته شده علاوه بر آنکه مشوقی برای شرکتها محسوب میشود؛ نشانهای نیز از اهمیت روابط با تهران بخصوص در عرصه اقتصادی است.
رسانههای گروهی ژاپن گزارش کردهاند که ایران یکی از مهمترین منابع انرژی در دنیا محسوب میشود و واردات محصولات و فرآوردههای نفتی از آن کشور همیشه یکی از راهبردهای دولت توکیو بوده است.
بنا بر همین گزارشها، ایران دومین دارنده ذخایر بزرگ ثابت شده گاز طبیعی دنیا و چهارمین قدرت برتر نفتی است و از سوی دیگر ژاپن سومین اقتصاد بزرگ جهان و سومین وارد کننده بزرگ نفت پس از آمریکا و چین است که نمیتواند چنین بازار غنی انرژی را نادیده بگیرد.
موسسه تحقیقاتی خاورمیانه اخیرا با انتشار گزارشی اعلام کرد که ژاپن به شدت به نفت خاورمیانه متکی است و میکوشد تا در این راستا همچنان بر بازار ایران متمرکز باشد.
این موسسه میافزاید: توافق هسته ای و لغو تحریم ها، راه را برای خریدهای نفتی بیشتر ژاپن از تهران و افزایش سرمایهگذاریها در بازار ایران هموار کرد و در سالهای آینده شاهد گسترش بیش از پیش مناسبات دو کشور خواهیم بود. محققان خاطرنشان کردهاند که ژاپن البته برای حضور در بازار ایران رقبای سرسختی چون کشورهای اروپایی، چین و کره جنوبی را پیش رو دارد.
ژاپن اعلام کرده که ایران کشوری جوان با ۸۰ میلیون نفر جمعیت است که در مسیر مدرن شدن و شهرنشینی گسترده تر حرکت میکند و بانک جهانی رشد اقتصادی، ایران را از ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ میلادی به طور میانگین ۴.۶ شش درصد برآورد کرده است که رقمی قابل توجه به حساب میآید. ژاپن تایمز در مطلبی آورده است که دو کشور یک پیمان سرمایهگذاری امضا کردهاند و با خط اعتباری این کشور قرار است شرکتهای بیشتری در بازار ایران سرمایهگذاری کنند.
بر همین اساس انتظار میرود که روابط تجاری دو کشور بخشهای غیرنفتی چون برق، آب، صنایع پتروشیمی و فولاد را نیز در برگیرد و از هم اکنون شرکتهای ژاپن عزم خود را برای حضور جدی و رقابت با رقبای سرسخت در سال ۲۰۱۷ میلادی در ایران جزم کردهاند.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...