48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
فاز تولید زودهنگام (مرحلهی اول) این میدان تولید ۲۰ هزار بشکه نفت خام، فاز تولید زودهنگام (مرحلهی دوم) تولید ۵۰ هزار بشکه نفت خام، فاز اول رسیدن به سقف ۸۵ هزار بشکه نفت (اکنون به ۱۱۵ هزار بشکه رسیده است) و فاز دوم آن رسیدن به سقف تولید ۱۸۰ هزار بشکه نفت تعریف شده است.
براساس آخرین مطالعات به عمل آمده و نتایج حاصل از تستهای چاههای توصیفی و مدلهای دینامیک مخزن، میزان نفت درجای میدان براساس محتملترین حالت بالغ بر ٣٤ میلیارد بشکه برآور شده است. مخازن میدان یادآوران با مخازن میدان نهر عمر (سندباد) یا بلوک ۹ عراق مشترک است. آغاز توسعهی این میدان به سال ۱۳۸۶ و قرارداد ۲ میلیارد دلاری (که بعدها به ۳.۶ میلیارد رسید) با شرکت ساینوپک چین برمیگردد. طبق قرارداد، مقرر شده که تولید روزانهی میدان ظرف چهار سال به رقم ۸۵ هزار بشکه نفت برسد. نکتهی حائز اهمیت در این میدان آن است که ایران در برداشت از میدان مشترک نفتی یادآوران از عراق جلوتر است.
این دستآوردها در طول دوسال گذشته و در شرایط سخت تحریم و با حداقل امکانات حاصل شده است. فاز نخست طرح توسعه میدان نفتی یادآوران با سقف تولید ۸۵ هزار بشکه در روز و فازهای دوم و سوم با سقفهای تولید به ترتیب ۱۸۰ هزار بشکه و ۳۰۰ هزار بشکه در روز برنامهریزی شده است. تولید کنونی هماکنون ۱۱۵ هزار بشکه در روز است که تا سال ۱۳۹۸ به سطح ۱۳۵ هزار بشکه خواهد رسید. حجم نفت در جای این میدان حدود ۳۴ میلیارد بشکه است و از ضریب برداشتی بین ۶ تا ۱۴ درصد برخوردار است. طبق مصوبهی شورای اقتصاد، مبلغ پروژهی توسعهی این میدان ۲.۹ میلیارد دلار است و پیمانکاران ایرانی سهم تکلیفی معادل ۵۱درصد از پروژه خواهند داشت. طرف خارجی قرارداد نیز شرکت ساینوپک چین است.
طرح توسعهی این میدان در سه فاز تعریف شده و علاوه بر فازهای اول و دوم، تولید زودهنگام از آن نیز در دستور کار بوده که از اردیبهشت ۱۳۹۳ این تولید به میزان ۲۰ هزار بشکه محقق شده است. برنامهریزیها با هدف حصول به سطح تولید ۱۸۰ هزار بشکهای در فاز دوم صورت گرفته است.
در عین حال، مذاکراتی برای اجرای فاز دوم توسعه یادآوران در چارچوب الگوی قراردادهای جدید نفتی در دست انجام است. مجموع برداشت نفت از میدان یادآوران تاکنون ۴۵ میلیون بشکه نفت بوده که از این میزان ۳۵ میلیون آن در دوسال گذشته برداشت شده است.
بر اساس این گزارش، حجم نفت درجای این میدان حدود ۳۴ میلیارد بشکه تخمین زده شده است. فاز نخست این طرح برای ۸۵ هزار بشکه در روز طراحی شده بود، اما با برخی اقدامات توسعهای برای بهبود تولید، هماکنون روزانه ١١٥ هزار بشکه نفت از این میدان برداشت میشود که پیش بینی می شود در آیندهای نزدیک تولید آن تا مرز ۱۳۵ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...