48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
«حامد مظاهریان» افزود: تاکنون حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال در حساب صندوق پس انداز یکم پس انداز شده است.
وی ادامه داد: بانک مسکن از منابع خود ۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات میدهد که با ۳۰ هزار میلیارد ریال سپرده در کل ۹۰ هزار میلیارد ریال به بازار مسکن بدون کمک از بودجه دولت، تزریق میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه ابزارهایی که بانک مسکن پشتیبانی میکرد، نقش مهمی در بازار مسکن به عهده داشت، افزود: صندوق پس انداز یکم یکی از ابزارهایی این بانک برای خانه دار شدن خانه اولیهاست.
وی تصریح کرد: صندوق پس از انداز یکم بر اساس تجهیز منابع بانکها و متکی به بودجه دولت نیست و از تیر ماه وارد بازار شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه صندوق پس انداز یکم سبب رشد بازار مسکن شد، افزود: در صندوق پس انداز یکم خانوادههای جوان تر و افرادی که صاحب خانه نیستند با پس انداز و سپرده گذاری مسکن دار میشوند.
وی با بیان اینکه مطابق آمار بانک مرکزی، رشد بازار مسکن در سال ۹۵ کمتر از حد انتظار کارشناسان بود، افزود: امسال تعداد صدور پروانههای ساختمانی ۵ درصد رشد داشت و حدود ۵ تا ۸ درصد نیز افزایش قیمت در بازار ساختمان گزارش شد.
مظاهریان با اشاره به افزایش مبایعه نامه در سال ۹۵ گفت: مبایعه نامهها در ماههای مختلف سال نوسان داشته و در مرداد ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۹ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: سیاست افزایش تسهیلات به کنترل نرخ مسکن کمک کرده و در یک سال گذشته در بخش خرید ۵ تا ۸ درصد افزایش قیمت مشاهده میشود، یعنی این افزایش قیمت زیر نرخ تورم و افزایش اجاره ۱۰ درصد است.
مظاهریان تاکید کرد در سه سال اخیر بازار مسکن کنترل شده و به نفع خریداران است.
وی بازار مسکن را متاثر از دو دسته عوامل بیرون و درونی دانست و افزود: متغیر بیرونی شامل نرخ تورم و کیفیت رشد اقتصادی کلان کشوراست.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: متغیرهای درونی متکی بر سیاست عرضه و تقاضا است و دولت تلاش میکند بازار در حین رشد تکانههای شدیدی نداشته باشد.
وی با اشاره به طرح مسکن اجتماعی نیز گفت: طرح مسکن اجتماعی از ابتدای سال ۹۶ شروع میشود و تا ۵ سال آینده ادامه خواهد داشت.
مظاهریان افزود: در طرح مسکن اجتماعی که دولت تصویب کرد باید سالانه ۱۰۰ هزار واحد از این طریق در مسکن اجتماعی و حمایتی ساخته شود.
رونق سال ۹۶ به بازار مسکن میرسد
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رونق بازار مسکن به معنای افزایش قیمت نخواهد بود، افزود: برای رونق مسکن ارایه تسهیلات به انبوه سازان برای هر واحد ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیون ریال، تشکیل صندوق زمین و ساخت، رهن ثانویه و صندوقهای دیگر طراحی شده است.
وی افزود: لیزینگ مسکن نیز مصوبه گرفته است و از سال آینده بخشی از نظام تامین مالی را بر عهده میگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مهمترین بحث ما توسعهای شدن بانک مسکن است و با این مجموعه نظام تامین مالی؛ بخش مسکن گسترش داشته باشد.
وی «لیزینگ» را یک ابزار مالی خوب در بخش مسکن دانست وافزود: لیزینگ نوعی تسهیلات گران قیمت است و تلاش میکند بخشی از سرمایه بازار مسکن را تامین کند.
معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: از آنجا که نرخ تسهیلات لیزینگ بالاست، افراد محدودی از این تسهیلات استفاده میکنند که براساس تصویب شورای پول و اعتبار، بانکها حق ندارند از این طریق شرکتهای خود را وارد لیزینگ کنند.
طرح مسکن اجتماعی در راستای از گروههای آسیب پذیر جامعه است
معاون وزیر راه و شهرسازی طرح مسکن اجتماعی را یکی از برنامه های حمایت گروههای آسیب پذیر جامعه دانست و افزود: این برنامه در دو بخش حمایتی و دهکهای میانی عملیاتی خواهد شد.
وی ادامه داد: مسکن اجتماعی دهک های یک و دو را شامل میشود و مجری طرح بنیاد مسکن است که با هدف کمک به گروههای آسیب پذیر جامعه با کاهش هزینههای اجاره و ودیعه مسکن انجام میشود.
به گفته مظاهریان، در مسکن اجتماعی پیش بینی شده که دولت زمین در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد و بانکها تسهیلات را به کسانی که مسکن اسیتجاری تولید میکنند، بدهد.
وی با اشاره به برنامه دولت برای طبقات محروم جامعه و درس گرفتن از برنامههای مسکن در ادوار گذشته گفت: مسکن اجتماعی که خرد مقیاس است مجموعهای از ترکیب سیاستهای موفق محسوب میشود که به خانه دار شدن اقشار محروم جامعه کمک میکند.
معاون وزیر راه و شهر سازیبا اشاره به اینکه مسکن اجتماعی سرمایه قابل قبولی را در بازار ایجاد خواهد کرد، افزود:هدف ما در این طرح این است که بزار بانکی و بازار سرمایه را به کمک این بازار بیاوریم.
سال ۹۴ سومین سال پیاپی رکود در بازار مسکن رقم خورد و این روند در ۶ ماه نخست سال ۹۵ نیز ادامه داشت. هر چند برنامههایی مانند افزایش تسهیلات خرید یا پرداخت وام اجرا شد ولی شرایط اقتصادی به نحوی بود که این شرایط نتوانست بازار مسکن را از رکود خارج کند. به اعتقاد کارشناسان با افزایش تسهیلات خرید مسکن و آثار اجرای برجام در سال ۹۵ امید به رشد اقتصادی رو به افزایش است که تاثیر مثبت و مستقیم آن را بر رونق بازار مسکن خواهیم داشت و رونق بازار در سال ۹۶ دور از دسترس نیست.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...