• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

قیمت طلا بین نرخ بهره آمریکا و تقاضای هند گرفتار شده است

قیمت طلا بین نرخ بهره آمریکا و تقاضای هند گرفتار شده است

 رویترز در گزارشی نوشت: بانک جی پی مورگان در تحلیلی عنوان کرد به نظر می‌رسد بازار طلا در شرایط فعلی تحت تاثیر نیروهای ساختاری موثر  وی متناقضی قرار گرفته است.

تاریخ و منطق این گونه حکم می‌کند که زمانی که فدرال رزرو آمریکا سیاست‌های انقباضی پولی را در پیش می‌گیرد و نرخ بهره را افزایش می‌دهد،  قیمت جهانی طلا با کاهش روبرو می‌شود چرا که افزایش نرخ بهره موجب رشد ارزش دلار می‌شود.

فدرال رزرو در نشست ۱۵ مارس برای دومین بار در ۳ ماه اخیر نرخ بهره را افزایش داده است. گمانه زنی ها نشان می‌دهد که فدرال ررزو نرخ بهره را تا پایان امسال حداقل ۲۲ بار دیگر افزایش خواهد داد.

ولی این بار پس از افزایش نرخ بهره فدرال رزرو قیمت طلا با افزایش روبرو شده است. ولی علت اصلی افزایش قیمت جهانی طلا پس از افزایش نرخ بهره فدرال رزرو چیست؟

بخشی از پاسخ این سئوال آن است که سرمایه گذاران بین المللی به نرخ بهره واقعی توجه دارند نه نرخ بهره اسمی و این مساله موجب تقویت قیمت جهانی طلا شده است.

کاهش ارزش دلار نیز تاثیر زیادی بر افزایش قیمت جهانی طلا داشته است. در چرخه کنونی ارزش دلار ۲۲ درصد رشد داشته و پیش بینی می شود تا اواسط امسال نیز ۲ درصد دیگر افزایش یابد ولی تا سه ماه نخست ۲۰۱۸ میلادی بخشی از ارزش دلار کاهش خواهد یافت.

عامل مهم دیگری که می‌تواند موجب رونق قیمت طلا در سال جاری شود، تقاضای هند است. تقاضای طلای هند سال گذشته با ۲۱ درصد کاهش به کمتر از ۶۷۵ تن رسیده است این رقم در سال ۲۰۱۵ به بیش از ۸۵۷۷ تن رسیده بود.

اجرای اصلاحات اقتصادی و ارزی در هند تاثیر زیادی بر افت شدید واردات طلای این کشور داشته است. ولی نشانه‌های مثبتی از افزایش واردات طلای هند در سال ۲۰۱۷ وجود دارد به طوری که در ماه فوریه واردات طلای این کشور بیش از ۸۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و به ۵۰ تن رسیده است.

رشد فزاینده صنعت جواهرات مهمترین عامل رشد واردات طلای هند بوده است. البته این مساله در بازار چین ظاهرا با اهمیت کمتری روبرو بوده است. تقاضای نه چندان قوی جواهرات در چین و افت تقاضای سرمایه گذاری کاملا مشهود بوده است.

 
 

منبع خبرگزاری مهر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...