• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

۳ راه جذب سرمایه خارجی در گردشگری

۳ راه جذب سرمایه خارجی در گردشگری

به باور کارشناسان در شرایط کنونی کشور نیازمند ورود سرمایه‏‌گذاران خارجی در بخش گردشگری نیز هستند؛ آن هم در شرایطی که پیش‏بینی می‏‌شود ایران رشدی را که در زمینه افزایش گردشگران خارجی‏اش آغاز کرده، ادامه دهد. چندی پیش کمیسیون سرمایه‌‏گذاری اتاق بازرگانی ایران در گزارشی ضمن بررسی انواع منابع مالی برای تامین منابع سرمایه‌‏گذاری گردشگری، چالش‌‏های این حوزه را نیز مورد واکاوی قرار داد.

براساس این گزارش، صنعت گردشگری با توجه به ویژگی‌‏های منحصربه‌فردی که دارد، از ابعاد مختلف برای سرمایه‏‌گذاران دارای جاذبه و دافعه است؛ از طرفی جزو صنایع پر سود محسوب می‏‌شود و از طرف دیگر، در کوتاه‌مدت نمی‌‏توان از آن انتظار سوددهی زیادی داشت اما باید در این زمینه برای جذب سرمایه‌‏های خارجی کوشید. انواع روش‌‏های تامین اعتبار خارجی شامل فاینانس، یوزانس و وام‌‏های تضمینی خارجی هستند. در مفاهیم حقوقی و قوانین ایران، مفهوم فاینانس به‌طور اختصاصی‌‏تر به استفاده از خطوط اعتباری برای دریافت وام از موسسات بین‏‌المللی مالی اطلاق می‏‌شود.

در این روش، مبلغ مشخصی با توافق طرفین از یک کشور یا موسسه دیگری قرض داده و اصل وام به همراه سود آن، طی مدت زمان معلومی (معمولا ۵ تا ۱۰ سال) بازپرداخت می‌‏شود. از سوی دیگر در اصطلاح سرمایه‏‌گذاری، یوزانس به معنی توافق بر پرداخت قیمت فناوری و تجهیزات دریافت شده در قبال ارائه برات مدت‏دار (مثلا به مدت یک یا دو سال) است. وام دریافتی با توجه به پرداخت آن در مدت زمان کوتاه، مبلغ مقدار کمتری داشته و معمولا در جهت پروژه‌‏های تجاری مورد استفاده قرار می‌‏گیرد؛ به این معنی که وام‏‌گیرنده توان پرداخت هزینه‏‌های خرید کالا، خدمات یا تکنولوژی را ندارد و مایل است این هزینه‌‏ها را در طول زمان یا آینده‏‌ای معلوم بپردازد.

در عین حال، وام‏های تضمینی خارجی که از دیگر اشکال سرمایه‏گذاری خارجی به‌شمار می‏رود، با روش فاینانس یک تفاوت عمده دارد و آن هم به برقراری شروط مشخص برای استفاده از وام و اعمال کنترل موسسه وام‏دهنده بر نحوه هزینه شدن وام در زمان اجرای پروژه برمی‏گردد. در این گونه موارد باید مطالعات امکان‏سنجی الزام شده توسط وام‏دهنده به انجام رسیده و توجیه فنی و اقتصادی پروژه مورد قبول وی قرار گیرد. این گزارش با اشاره به این روش‏ها تاکید کرده است که ارزش افزوده بخش گردشگری تاثیر مثبت و معنی‌داری بر سرمایه‏گذاری بخش گردشگری دارد.

همچنین اعتبارات بانکی تاثیر مثبتی بر سرمایه‏گذاری بخش گردشگری خواهد داشت. محققان در این راستا پیشنهاد داده‏اند دولت ریسک ناشی از تغییر نرخ ارز را برای سرمایه‏‏گذار کاهش دهد و این کاهش را از طریق سیستم‏های بیمه یا سایر سیاست‌های حمایتی، محقق کند. به باور آنها، صنعت گردشگری جزو صنایعی سرمایه‌بر است؛ چرا که مستلزم تهیه و آماده‏سازی انواع زیرساخت‏ها از قبیل استراحتگاه، هتل، رستوران، مراکز خرید، مراکز تفریحی و مهمانخانه‌ها است.

 
 

منبع دنیای اقتصاد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...