• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

منطقه ممنوعه در شهرداری

منطقه ممنوعه در شهرداری

 شهردار تهران در حالی صبح دیروز با حضور در ستاد استقبال از مهر از روند مدیریت ترافیک در شهر و آماده‌باش نیروهای انسانی در بخش‌های مختلف بازدید کرد که این مراسم همچون سال گذشته بدون حضور خبرنگاران برگزار شد. به‌رغم اینکه خبرنگاران می‌توانند با حضور خود در این ستاد و به‌ویژه مرکز کنترل ترافیک شهر تهران، از شرایط و دغدغه‌های کنترل ترافیک مطلع شده و با گزارش این موضوعات به شهروندان، به آنها بابت انتخاب رفتار درست ترافیکی، مسیر بهینه، مدل حمل و نقلی مناسب و مواردی از این دست کمک کنند، امسال هم همچون سال گذشته که شهردار وقت تهران در مراسم اول مهر حضور پیدا کرد، از خبرنگاران دعوتی صورت نگرفت. با وجود اینکه انتشار اطلاعات ترافیکی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و شهرداری نیز در سال‌های گذشته از طریق رسانه‌های صوتی و تصویری اقداماتی درخصوص اطلاع‌رسانی بهنگام وضعیت ترافیک انجام داده است، اما به نظر می‌رسد مرکز کنترل ترافیک شهر تهران به یک منطقه ممنوعه در شهرداری تبدیل شده که قرار نیست پای دیگر رسانه‌ها به آن باز شود.

دیروز تهران به لحاظ مدیریت ترافیک نیز شاهد اقداماتی بود که درستی آنها باید توسط کارشناسان سنجیده شود. مشاهدات میدانی از وضعیت ترافیک اطراف مدارس در برخی محله‌ها حاکی از تغییر جهت ترافیکی برخی کوچه‌های فرعی با هدف تسهیل جریان ترافیک بود. این در حالی است که در برخی موارد به دلیل عدم تغییر جهت همزمان معبر شریانی و کوچه منتهی به آن و در نتیجه عدم هم‌راستایی این معابر پس از مداخله و تغییر جهت برخی از آنها، عملا جریان آمد و شد خودروها کندتر از گذشته شده بود. عده‌ای از شهروندان این اقدام شهرداری را به «ترافیک‌زایی» تعبیر کرده و معتقد بودند این مداخله‌ها حتی اگر با هدف بهبود ترافیک انجام شده، نتوانسته به هدف مطلوب برسد و نیازمند بازنگری یا اعمال مداخلات دیگری در محله است.

امیررضا ممدوحی، استاد دانشگاه و کارشناس ترافیک در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با تایید اینکه تغییر جهت ترافیکی ابزاری به منظور کنترل ترافیک و تسهیل جریان حرکت خودروها به شمار می‌آید، تاکید کرد: تمام تغییر جهت‌های ترافیکی باید قبل از اعمال در نرم‌افزارهای شبیه‌ساز پیاده و نتایج آن ارزیابی شود. وی همچنین معتقد است این راهکاری است که نباید به سرعت به سراغ آن رفت، چراکه آشنایی با معابر یک سرمایه نزد افراد جامعه است و سیاست‌گذاران باید این سرمایه را حفظ کنند و به راحتی درصدد تغییر آن برنیایند؛ ضمن اینکه اگر تغییر ضروری و اجتناب‌ناپذیر بود، لازم است اطلاع‌رسانی گسترده پیش از اعمال تغییرات صورت گیرد و شهروندان از قبل در جریان قرار بگیرند.

پیش از شروع فصل مدارس پیش‌بینی می‌شد که ترافیک در اول مهر با افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی همراه باشد و مشاهدات میدانی نیز حاکی از تشدید ترافیک بود که آمار رسمی آن باید در روزهای آتی توسط مراجع ذی‌صلاح اعلام شود. در همین راستا موضوع شناور شدن ساعت کار کارمندان دولت و بانک‌ها به مدت دو هفته به منظور توزیع بار ترافیک در بازه زمانی وسیع‌تری در صبحگاه به تصویب شورای ترافیک تهران رسید و در آخرین ساعات شب گذشته ابلاغ شد. به این ترتیب کارمندان تا ساعت ۹ صبح فرصت دارند خود را به محل کار برسانند و این تاخیر مجاز شمرده شده یا در صورت لزوم به‌عنوان مرخصی ساعتی منظور می‌شود. همچنین موضوع ممنوعیت تردد کامیون‌های حمل بار تا ساعت ۹ صبح که امسال اجرایی شده، نقش زیادی در کاهش بار ترافیک و جلوگیری از ایجاد گره‌های ترافیکی در معابر شریانی خواهد داشت. این ممنوعیت در حالی امسال در کل سطح شهر اجرا شده است که سال گذشته صرفا در محدوده «طرح ترافیک» عملیاتی شده بود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...