یکی از اقدامات درخصوص ظرفیت پروژهها به نسبت متقاضیان است. به این ترتیب که در مناطق هدف برای اجرای طرح مسکن ملی اگر تعداد پروژهها بیش از ظرفیت باشد و به تعبیری ظرفیتهای خالی وجود داشته باشد، به افرادی که در لیست انتظار حضور دارند و صلاحیت آنها نیز قبلا بر اساس شرایط و ضوابط تایید شده بود، اطلاعرسانی میشود تا بتوانند در گروه مشمولان قرار گیرند.
اقدام دیگر، تمدید مهلت تکمیل اطلاعات و واریز وجه اولیه برای متقاضیان است؛ بر اساس آنچه وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، پیش از این مهلت تکمیل اطلاعات و واریز وجه اولیه متقاضیان تا پایان آبان ماه بود؛ اما با توجه به مشکلاتی که در برخی استانها ایجاد شده بود، پیامک تکمیل وجه برای برخی متقاضیان ارسال نشده است. بنابراین وزارت راه و شهرسازی تکمیل اطلاعات و ترغیب متقاضیان به تکمیل وجه را تا پایان پاییز (۳۰ آذر) تمدید کرد.
برنامه اقدام ملی مسکن، بهعنوان طرح ملی دولت برای اقشار میان درآمدی جامعه در دولت دوازدهم کلید خورد. در قالب این طرح دولت متعهد شد تا ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را در نقاط مختلف کشور توسط انبوهسازان تسهیلگری کند. یکی از اهداف این طرح حمایت از توسعهگران (سازندگان) و تشویق انبوهسازان برای رونقبخشی به ساخت مسکن است.
در همین راستا اول آبان ماه طی مراسمی رسمی از طریق ویدئوکنفرانس کلنگزنی ۵۰۹ هزار واحد مسکونی در قالب برنامه اقدام ملی مسکن و طرح مسکن مهر با حضور رئیسجمهور برگزار شد. در بخشی از این مراسم، ۱۱ هزار و ۵۶۰ واحد مسکن ملی در ۸ استان افتتاح شد. همچنین در قالب برنامه اقدام ملی مسکن ارائه ۱۳۵ هزار قطعه زمین به انبوهسازان پیش بینی شده بود که در یکسال گذشته ۹۵ هزار قطعه از این زمینها برای ساخت بخشی از پروژههای مسکن ملی در اختیار انبوهسازان قرار گرفت.
اخیرا و در اول آبان ماه نیز ۴۰ هزار قطعه زمین دیگر از سوی دولت به انبوهسازان ارائه شد تا در مجموع ۱۳۵ هزار قطعه زمین به توسعهگران برای ساخت پروژههای مسکن ملی با هدف کاهش قیمت تمامشده واحدهای مسکونی برنامه اقدام ملی مسکن عرضه شود. با توجه به اینکه بهای زمین بیش از ۵۰ درصد و در برخی شهرها حدود ۷۰ درصد قیمت تمامشده ملک را به خود اختصاص میدهد، دولت تصمیم گرفت در قالب برنامه اقدام ملی مسکن با عرضه زمین به انبوهسازان در کاهش قیمت مسکن ایفای نقش کند.